-hmm...CellPro je super.Taky jsem poslal Temu do světa a pořídil toto-
Pohony S.Neu 15xx/../6.7 a CFK vrtule
m2 píše:graup15 píše:Hi,hi....netahej mi do threadu o motorech s velkým M.....čajna drátovnu Turnigy.
![]()
Ja Ti sem dotiahnem niečo iné - Hyperion a Scorpion dali hlavy dokopy a teraz niekedy ohlásili produkty ich spoločného vývoja - novú High-End radu motorov a regulátorov ... padajú tam rôzne termíny ako "metal FET" (vnútorný odpor reglov nižší ako Kontroniky), motory s prúdovým odberom o 15-20% nižším ako súčasné motory ... toto je ale portfólio do Akrobatov (obežky, rada "ZS").
Metal FET, Středa laser, Horst Fuchs,.....kurňa to mi něco pripomíná...
Jo už vím. Stádo ovlivněné marketingem si koupí každou píčovinu ...
Sám víš,že fyzika platí i pro rýžojedy, ale co pro ně rozhodně neplatí...uvádět pravdivé údaje.
http://www.hyperion-eu.com/catalog/type/1
Možno nastal čas začať akrobatiť ...
LV píše:No a musel by resetnúť toto:
-hmm...CellPro je super.Taky jsem poslal Temu do světa a pořídil toto-
Laco..není všem dnům konec
Ale rozhodně to ještě potrvá, než si zase nějakého akrobátka pořídím.
Teď mám další dva cíle.CeresE a AscotE....do Ascota jsem už zvolil motor a objednávka už opustila naší zemičku.. Bude tam malinký,ale 2kW motůrek.
Dalibor:
Dobre, jen me vrta hlavou ze to dovolene zatizeni je stejne jak pro hole motory tak pro ty s prevodkou...osobne jsem za nove, kratsi provedeni rad. Nekde tu bylo na netu video akrobata s 1512-kou (nevim jestli to neni stary typ)a asi bez problemu. Ohledne chlazeni motoru me dostalo MVVS. Nasava se zadem a vyfukuje predem pres mezeru mezi trupem a kuzelem (nema to byt turbo), ale radsi jsem nechal turbokuzel at se chladi spis po dobehu...diky
Dobre, jen me vrta hlavou ze to dovolene zatizeni je stejne jak pro hole motory tak pro ty s prevodkou...osobne jsem za nove, kratsi provedeni rad. Nekde tu bylo na netu video akrobata s 1512-kou (nevim jestli to neni stary typ)a asi bez problemu. Ohledne chlazeni motoru me dostalo MVVS. Nasava se zadem a vyfukuje predem pres mezeru mezi trupem a kuzelem (nema to byt turbo), ale radsi jsem nechal turbokuzel at se chladi spis po dobehu...diky
qwawsed píše:Capuccino...
Zratal som Ti odbery pre 2,75kg Capuccino.
20x13 ... 2,5kW na zemi ... 800W v horizonte, resp. stredna hodnota ak by si lietal stale na motor. Co chces chladit?
18x16 ... 2,2kW na zemi ... 1,5kW v horizonte resp. stredna hodnota letu na motor nonstop. To vydrzi dlhsie motor ako Tvoja psychika.
17x18 ... 2,1kW na zemi ... 1,8kW naplno ... stale si s 1512 mozes takto minutku ficat, a to uz budu baterky davno po explozii.
Z mojho pohladu, NO PROBLEM.
P.S. tie prikony ber v zmysle staticky => dynamicky. Nie kolko Ti to bude brat s x-clankom, toto som len ratal pomerne odlahcenie za letu v danom lietadle, neratal som pohon.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
qwawsed píše:fakt se za letu tolik odlehci? Ty otvory tam pro neco byly a ted jsou zakryte, vzduch se tam jen toci pres zadni viko.
Ja som to tu omylom zmazal, tak ešte raz:
tieto motory sa fakt chladia drvivou väčšinou cez vonkajší plášť. Je to inrunner, vinutie je z vonkajšej strany, predozadne prakticky nepriedyšný (obežka je o niečom inom!!), navyše u s.neu s minimálnou vzduchovou medzerou. Ja by som fakt pri tejto konštrukcii motora nejaké prilišné prúdenie vzduchu vnútrom neriešil.
K tomu odľahčeniu ... na 2,5m 2,7kg ťažké lietadlo s HN profilom nie je 20x13 vhodná vrtuľa, už sme to tu preberali. Ona brutálnym ťahom akceleruje lietadlo až do rýchlosti, pri ktorej stúpanie vrtule už nezabezpečí ťah. Na 7s to dá tak 7500rpm, a pitch speed je iba 150km/h ... takže niekde okolo 120-130km/h sa Ti to zastabilizuje, no nič moc na hotliner s 2,5kW motorom ... toto by Ti zvládol aj Redliner.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Mám v Surprise 15 osazení:
Neu 1509/1Y/6,7
vrtule RF 16 x16, přesazený kužel průměr38, 0stupňů
aku Litestorm VZ 5s 4500mAh
regulátor MGM Compro Z series 16025-3
Minulý týden jsem to byl zalétat.Ani to nebylo třeba trimovat, i ten motýl z křidélek a klapek seděl na přistání s mixem do výškovky.Udělal jsem dva starty, v prvním asi 5x stoupání,přistál jsem,všechno jsem to zkontroloval a odstartoval podruhé. První nastoupání dobré, při druhém ta vrtule šíleně zařvala.Přesně to vyšlo,že jsem zrovna zavíral plyn. Prozkoumal jsem to a zjistil,že je prasklina v kořeni jednoho listu.Kdyby to jelo ještě o vteřinu déle, tak to toho Surprise rozložilo na díly. Takhle se tomu nestalo vůbec nic. Jenom natažené to duralové H uchycení listů, rozlepený a vyštíplý kužel a ta vrtule = jsem klikař. Teď se to řeší.
Neu 1509/1Y/6,7
vrtule RF 16 x16, přesazený kužel průměr38, 0stupňů
aku Litestorm VZ 5s 4500mAh
regulátor MGM Compro Z series 16025-3
Minulý týden jsem to byl zalétat.Ani to nebylo třeba trimovat, i ten motýl z křidélek a klapek seděl na přistání s mixem do výškovky.Udělal jsem dva starty, v prvním asi 5x stoupání,přistál jsem,všechno jsem to zkontroloval a odstartoval podruhé. První nastoupání dobré, při druhém ta vrtule šíleně zařvala.Přesně to vyšlo,že jsem zrovna zavíral plyn. Prozkoumal jsem to a zjistil,že je prasklina v kořeni jednoho listu.Kdyby to jelo ještě o vteřinu déle, tak to toho Surprise rozložilo na díly. Takhle se tomu nestalo vůbec nic. Jenom natažené to duralové H uchycení listů, rozlepený a vyštíplý kužel a ta vrtule = jsem klikař. Teď se to řeší.