Jak doladit HK 450 s DX6i?
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Jak doladit HK 450 s DX6i?
Ahoj lidi, zapojil jsem ar6200 do Hkčka. A mám nějaké dotazy k nastavení radia a správnosti zapojení...
1. Gyro assan ga410 - ten červenej konektor na změnu modu gyra mám zapojit do gear? Nebo to potom ani nejde měnit s dx6i? Po zapojení baterie gyro svítí plynule, při hejbání směrovkou problikává, tak jen jestli je to normální?
2. Výškovku mám zapojenou do ele a když s ní hejbnu nahoru jdou všechny tři serva nahoru, při pohybu dolu zase serva dolu. Chová se to jako kolektiv a já nevím kde to mám v tx přepnout.
3. Kolektiv- přidám plyn a zadní servo jde dolu, dvě přední zas nahoru a obráceně.
Takže vlastně páčky na tx mají ve svislých směrech opačné funkce. Kde to přenastavím? Jinak aile po reversu funguje správně. Swashtype mám na 120°. No a když jsem u toho pípání tak co všechno mám v dx6i přenastavit z původního nastavení. Nemám v okolí nikoho na koho bych se mohl obrátit, tak Vás prosím o rady. Mockrát děkuji, třeba to pomůže i dalším začátečníkům.
1. Gyro assan ga410 - ten červenej konektor na změnu modu gyra mám zapojit do gear? Nebo to potom ani nejde měnit s dx6i? Po zapojení baterie gyro svítí plynule, při hejbání směrovkou problikává, tak jen jestli je to normální?
2. Výškovku mám zapojenou do ele a když s ní hejbnu nahoru jdou všechny tři serva nahoru, při pohybu dolu zase serva dolu. Chová se to jako kolektiv a já nevím kde to mám v tx přepnout.
3. Kolektiv- přidám plyn a zadní servo jde dolu, dvě přední zas nahoru a obráceně.
Takže vlastně páčky na tx mají ve svislých směrech opačné funkce. Kde to přenastavím? Jinak aile po reversu funguje správně. Swashtype mám na 120°. No a když jsem u toho pípání tak co všechno mám v dx6i přenastavit z původního nastavení. Nemám v okolí nikoho na koho bych se mohl obrátit, tak Vás prosím o rady. Mockrát děkuji, třeba to pomůže i dalším začátečníkům.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
zkus si pohrát v menu v reverzech některých z těch 3 serv a zapojení,taky jsem měl takové problémy,takže třeba co máš v ele dej do aile,ho%d reverze na aile nebo na ele a takhlr si s tím různě hraj dokud nepřijdeš na to jak to má být správně,já to takhle zkoušel hodinu
-taky Dx6i a taky HK-450,měl jsem to dneska v jičíně ale měl jsem uvolněnou hřídel na náhon na vrtulku,takže neletěl v tělocvičně 
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Trochu OT:
Tím myslíš tento problém ? Taky se mi stalo (po seknutí vrtulkou) - vyřešil jsem tak jak je popsáno na konci - "ožvýkáním" hřídelky kleštěmi a znovu nasazením kolečka. Zatím to funguje dobře. Asi problémové místo HK-450, výměna za stejný nový HK díl to nevyřeší.
Zero píše:měl jsem uvolněnou hřídel na náhon na vrtulku,takže neletěl v tělocvičně
Tím myslíš tento problém ? Taky se mi stalo (po seknutí vrtulkou) - vyřešil jsem tak jak je popsáno na konci - "ožvýkáním" hřídelky kleštěmi a znovu nasazením kolečka. Zatím to funguje dobře. Asi problémové místo HK-450, výměna za stejný nový HK díl to nevyřeší.
Můj WASP V3 od Skyartec to má vyřešeno tak, že na hřídeli je něco jako mini pastorek tedy jakési hrubování. Když jsem potřeboval tu hrídel narovnat nemohl jsem tu kladku sundat až po troše násilí se stáhla. Původně jsem ji chtěl udělat novou ale ten porychtung pro kladku bych asi moc dobře nezmáknul, tak jsem ji rovnal. Jde o to jestli na to nějak sáhneš aby se hřídel nepořivila.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
-
Roadrunner
nastaveni
gamer007 píše:To je hezky, ze si pisete o zadni hridelce, ale ja bych potreboval odpovedi na dotazy. Co dotaz c.1? Tak diky.
To ti bude muset říct někdo s DX6 a HKčkem (nebo stejnými servy a gyrem) protože to není jen tak podle tvojeho popisu ti říct, kde dát reverz a co kde jak nastavit.
Ale teda zas takový problém to není. Když si s tím budeš chvíli (možná trochu déle
Wolf ME, CopterX 500 FBL Beast,
Toro 900, Toro 600, Extra EPP, Dago, Maxiswift
DX6i
Lama V3 3ch, Mini airwolf
DX6i
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Ten pohyb serv už nějak vykoumám. Jasný pohraju si s tim. Ale co teda to gyro? Mám ten druhej červenej konektor zapojit? a kam? Teda už mi zbejvá v rx místo jen do gear. A jestli to pak budu moct přepínat v tx?
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
-
Roadrunner
gyro
gamer007 píše:Ten pohyb serv už nějak vykoumám. Jasný pohraju si s tim. Ale co teda to gyro? Mám ten druhej červenej konektor zapojit? a kam? Teda už mi zbejvá v rx místo jen do gear. A jestli to pak budu moct přepínat v tx?
No logicky, když je gear to jediné co ti zbývá prázdné, tak to asi bude ono a pokud se nepletu, tak to tak je i prakticky
Zisk gyra nastavuješ pak ve sysílačce a to 0-49 není headlock mód. 50-100 HL mód.
DX6i
DX6i
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Lidi nemůžete mi někdo poslat třeba tabulku s napípáním HKčka nebo rexe do DX6i? Jak nastavit křivky atd. Čím se potom na tx přepíná z norm na idle1? A jak to správně nastavit? Díky
Motor TP 2415 http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6262
Reguátor Turnigy sentry 40A http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3729
Pastorek 13T
Reguátor Turnigy sentry 40A http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3729
Pastorek 13T
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
-
Roadrunner
gamer007 píše:Lidi nemůžete mi někdo poslat třeba tabulku s napípáním HKčka nebo rexe do DX6i? Jak nastavit křivky atd. Čím se potom na tx přepíná z norm na idle1? A jak to správně nastavit? Díky
No mám uplně stejnou sestavu jak ty, ale stavět ho budu tento vykend nebo spíš příští týden, tak bych ti to pak mohl popsat. Ale moc nechápu s čím máš problémy. Naučit se v DX6 orientovat mi nepříjde jako takový problém.
Přepínač vlevo, kde je napsané F mode je na stund mode (idle) a vpravo dole kde je napsano TH hold, tam je trottle hold (autorotace). Křivky jsou v menu křivky. Na netu je plno nastavení na rexe, tak si to dej třeba podle nich a pak si to musíš doladit podle svého pocitu.
DX6i
DX6i