PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Zdravím,nemáte někdo ponětí jaký typ serva je v originálu v křidélkách,a jestli se dá koupit.?Četl jsem tady že někdo měnil serva za HS-55 od Hitecu,ale nevim jestli pasujou do křidélek?
Já ho rozdělal a jsou vylámané převody.Těšil jsem se na lítání ale doma jsem křidélka neodskoušel a zjistil to až na poli při kontrole před startem.Jó holt další začátečnická chyba,aspoň ale vím že ten minulej karambol nebyla moje vina.
Díky
Já ho rozdělal a jsou vylámané převody.Těšil jsem se na lítání ale doma jsem křidélka neodskoušel a zjistil to až na poli při kontrole před startem.Jó holt další začátečnická chyba,aspoň ale vím že ten minulej karambol nebyla moje vina.
Díky
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan
fokusak píše:Zdravím,nemáte někdo ponětí jaký typ serva je v originálu v křidélkách,a jestli se dá koupit.?Četl jsem tady že někdo měnil serva za HS-55 od Hitecu,ale nevim jestli pasujou do křidélek?
Díky
Projdi to tady a dostaneš se k informaci, co za set převodů u Pecky nakoupit. Bylo to za cca 60,- a po problému.
nabijec
takova lehci otazka
jsem uz rozhodnuty koupit tento model ale nevim jestli jako nabijec na prijimac a vysilac koupit nejakou obyc nabijecku 1/10C http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1823 nebo s deltapeak mam v merku tuhle tu http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1825
jo a jake mate zkusenosti stou na lipol v baleni jak dlouho nabiji atd...
jo a jake mate zkusenosti stou na lipol v baleni jak dlouho nabiji atd...
takhle bych si nejak predstavoval objednavku co vse bude potreba mate nejake pripominky??
Zboží kusů cena / kus cena
1.2V 2500mAh SANYO tužka 59 Kč 349 Kč 6x
4121 přijim.pack 4.8V/1300mAh 159 Kč 159 Kč 1x
Skelná páska 38mm Tornádo 100 Kč 100 Kč 1x
7377 Tx a Rx nab.kabely 175 Kč 175 Kč 1x
CG-340 Delta peak charger 359 Kč 359 Kč 1x
RC letadlo PC CESSNA - M1 - ARF 4kan FM35MHz 2 627 Kč 2 627 Kč 1x
diky za kazdou odpoved
diky za kazdou odpoved
Ray69 píše:takhle bych si nejak predstavoval objednavku co vse bude potreba mate nejake pripominky??
diky za kazdou odpoved
Sanyo Nimh AA 2500mAh sú zrejme vôbec najhoršie aku čo sa za posledné roky objavili na trhu.
Načo Ti vlastne je 6 AA tužiek? Do vysielača?
Príjmačové aku do PC cessna nepotrebuješ, príjmač a servá sa napájajú z POHONNEJ sady (5V robí regulátor takzvaným BEC obvodom).
Vysielač s NiMH alebo NiCD je najlepšie nabíjať 1/10C prúdom pomaly.
Do vysielača odporúčam Sanyo ENELOOP 2000mAh AA NiMH, nemajú medzi AA tužkami konkurenciu.
Pohonové aku musia udržať prúd cca 15A, možno trochu menej.
Ak ide o NiCD či NiMH sadu, čím rýchlejšie sa nabije, tým lepšie ťahá - ale nabíjať treba tesne pred letom. Zároveň nabíjač sadu nesmie príliš prehriať, t.j. mal by byť kvalitný, t.j. bude drahý. Minimum bol asi Jeti CHar 20.
V PC CEssna je ale sada myslím že 3s Lipol 1500mAh. Nahradiť ich NiMH neodporúčam, je to ťažké, slabé a odíde to (to=NiMH všeobecne) po pár letoch.
Na Lipol potrebuješ nabíjač pre Lipol. Asi je nejaký, nie zrejme valnej kvality, pribalený v sete? (neviem ja mám len model, nie celý set).
Ja som použil 3s 1100mAh A123 (tie žlté), na to ale zas potrebuješ nabíjač čo zvláda aj A123 (iné napätie, nabíjajú sa len na 3,6V nie na 4,2 ako Lipol.).
Vysielač a príjmač sú pribalené v sete za 2627,- kč? Neviem, pýtam sa, ale zdá sa mi to príliš málo. Nie je to verzia len model bez rádia?
V sete čo je komplet by malo byť úplne všetko čo je potrebné, treba si to pozrieť a nahradiť len nevyhovujúce veci. A prikúpiť druhú sadu aku, rovnakú ako je tá v sete.
jasny sem pako me nedoslo ze se to napaji z z tech lipolek
sme zachranil. pze mam doma nejakou starou nabijecku bez delta peak ktera nabiji 1/10C
ta cena je tam bez dph takze to vychazi na 3126,- a je to komplet set je tam i nabijec na ty lipolky, ale nevim jestli me nepodpali barak
s drouhou aku sadou pocitam ale tady ji nemeli sem ji tam mel aspon pripsat. daj se koupit u pelikana za 499,- 11.1V/1500mAh
ta cena je tam bez dph takze to vychazi na 3126,- a je to komplet set je tam i nabijec na ty lipolky, ale nevim jestli me nepodpali barak
s drouhou aku sadou pocitam ale tady ji nemeli sem ji tam mel aspon pripsat. daj se koupit u pelikana za 499,- 11.1V/1500mAh
lože motoru
Můžu poprosit o detailnější nákres výsledného řešení motorového lože s kótami, abych si ho případně mohl také vyrobit? díky
hřídel
Zdravím,tak se chci s Vámi podělit se svou zkušeností.Při posledním kakambolu jsem ohnul hřídel motoru,tak jsem jí chtěl nahradit tou z cd romky.Tu jsem vykuchal,mimochodem byly tam dvě,a uřízlým hřebíkem jsem hřídel dostal bez problémů ven,novou jsem zkrátil a jal se jí tam natloukat, a pak nastal problém šlo to jen do půlky a pak ani Ň.Kouknul jsem dovnitř a ejhle vysypaný ložiska.
Sedl jsem do auta a mazal k Houškovi pro nějakou alternativu.Nějaký motor mi doporučil ale ten se mi moc nezdál, protože měl jiný průměr hřídele místo 3mm, 3,2mm, znamená nový unašeč alo to by tolik nevadilo horší bylo že bych nemohl požívat ty originální vrtule a to by mě vadilo,docela mi vyhovují hlavně cena 39kč.(mám velkou spotřebu)
Ale pak Houška zakouzlil a vytáhl odněkud stříďák co je v originálu 500kč.Hrábl jsem po něm a mazal domů spravovat.Mimo jiné zlomená SOP.
Takže díky Houškovi, snad budu o víkendu ve vzduchu.
Sedl jsem do auta a mazal k Houškovi pro nějakou alternativu.Nějaký motor mi doporučil ale ten se mi moc nezdál, protože měl jiný průměr hřídele místo 3mm, 3,2mm, znamená nový unašeč alo to by tolik nevadilo horší bylo že bych nemohl požívat ty originální vrtule a to by mě vadilo,docela mi vyhovují hlavně cena 39kč.(mám velkou spotřebu)
Ale pak Houška zakouzlil a vytáhl odněkud stříďák co je v originálu 500kč.Hrábl jsem po něm a mazal domů spravovat.Mimo jiné zlomená SOP.
Takže díky Houškovi, snad budu o víkendu ve vzduchu.
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Díky za informace o unašeči. Měl bych ještě jeden dotaz. Při posledním létání v listopadu mi při manipulaci s předním podvozkem praskla ta plastová páka ovládající podvozek - při utahování šroubku jsem ho bohužel utáhl moc. Ten plast je poměrně měkký a tak jsem si říkal, že to už nemá cenu lepit. Zkoušel jsem sehnat jinou páku podobných rozměrů, ale neúspěšně. Houška mi rovnou řekl, ať si to udělám sám. Chystám se si to o víkendu vyrobit, abych zase mohl startovat a přistávat s podvozkem.
Ale než se do toho pustím, chci se zeptat, zda jste někdo stejný problém řešil a jak. Použili jste nějaký hotový díl? Kde jste ho koupili? Nebo z čeho byste páku vyrobili? Díky za inspiraci.
Už se nemůžu dočkat, až konečně Cessnu o víkendu provětrám.
Letu zdar!
Ale než se do toho pustím, chci se zeptat, zda jste někdo stejný problém řešil a jak. Použili jste nějaký hotový díl? Kde jste ho koupili? Nebo z čeho byste páku vyrobili? Díky za inspiraci.
Už se nemůžu dočkat, až konečně Cessnu o víkendu provětrám.
Letu zdar!
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Tak toto se mi stalo v úterý šel jsem s kámošem lítat .
Zapnu vysílač připojím baterku zkouška všech funkcí vše v naprostém pořádku.Dvě minuty krásného lítání a najednou strmej pád bez jakékoliv možnosti ovladát výškovku.Pád z cca 20ti metrů kolmo do země servo výškovky odešlo do věčných lovišť asi
Zde jsou fotky
[img][img]http://img7.imageshack.us/img7/2841/obraz018r.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img14.imageshack.us/img14/3746/obraz019e.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img14.imageshack.us/img14/774/obraz020g.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img23.imageshack.us/img23/8341/obraz023csq.th.jpg[/img][/img]
Zapnu vysílač připojím baterku zkouška všech funkcí vše v naprostém pořádku.Dvě minuty krásného lítání a najednou strmej pád bez jakékoliv možnosti ovladát výškovku.Pád z cca 20ti metrů kolmo do země servo výškovky odešlo do věčných lovišť asi
Zde jsou fotky
[img][img]http://img7.imageshack.us/img7/2841/obraz018r.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img14.imageshack.us/img14/3746/obraz019e.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img14.imageshack.us/img14/774/obraz020g.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img23.imageshack.us/img23/8341/obraz023csq.th.jpg[/img][/img]
http://tox232.webnode.cz
- SirSkluzman
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mě to rozsekalo,zbláznily se křidýlka,chtěl jsem to dostat na zem,ale šlo to samo.Škody: zlomený křídlo,ohlá osa motoru,zlomená vrtule a výškovka,táhlo výškovky a ktomu vylámaný převody serva výškovky,takže radost.Nevím čím to,že se zbláznily křidýlka-nic mě nenapadá.
Kdybych musel měnit motor,jaký by ste doporučily?
Kdybych musel měnit motor,jaký by ste doporučily?
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Jak ctu ty vase havarie, nemohlo byt na vine ruseni? Ja kdyz jsem jeste lital pouze s klasickou FM soupravou tak jsem vedel o dvou mistech na svych letovych placech kde je ruseni, ktere me jednou za cas vzdycky presne v tom miste sundalo - na jednom z tech mist, pokud to zarusilo, tak si to ero bud najednou namirilo vzhuru a motor vynechal (lepsi varianta), nebo si to naopak namirilo kolmo dolu na plny plyn (horsi varianta
) - no a na tom druhem miste zase zacalo vzdy delat zbesile vykruty - tak me obe ta mista pripomnela vase havarie. Ale hlavne to pisu proto, ze mi chvili trvalo, nez mi doslo, ze na tech mistech padam na ruseni - nejdriv sem hledal problem vsude jinde, jenze elektronika pokazde pri prezkouseni fungovala bezchybne... pak sem si dokonce vymyslel nejake turbulence spojene s tim mistem a urcitym smerem vetru nebo tak neco - az pak mi doslo o co se vlastne jedna, koupil jsem dvougigo a od te doby (uz je to pres rok a letam tam i nekolikrat tydne, mam ti hned za domem) temi samymi misty proletavam bez jakehokoliv problemu, takze se moje hypoteza potvrdila.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.