Diablotin - ASP 15 ccm - vrtule ?
Diablotin - ASP 15 ccm - vrtule ?
Mám standardního Diablotina od JR models s motorem 15 ccm ASP. Musím teď koupit novou vrtuli. Do teďka jsem používal dřevěnou Bambuli 15-4. Doporučuli by jste mi stejnou nebo by jste vybrali něco jiného ? Díky za radu.
APC 14/4W ani 15/4W neměli, tak jsem vzal MASTER AIRSCREW K-series 14/4, ale zdá se mi, že to nechodí dobře. Pokud jsem lítal do půl plynu, tak celkem v pohodě, pokud jsem přidal plyn, tak byl velký rachot, měl jsem pocit, že se éro rozpadne, ale rychlost nijak zásadně nestoupla. Je to tím, že jsem zvolil špatně vrtuli ?
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
tom1969 píše:Dá se nějak jednoduše vysvětlit, proč je masterka tak špatná ?mikvalik píše:A kterej chytrák to tvrdil? Kde jsi to kupoval.
Spolu s vrtulí kavan jsem větší hnus než masterku neměl![]()
Jestli nechceš tu bambuli, tak si kup APC. Nebo jestli máš hodně peněz, tak mejzlíka
Než jsem cca před 15 lety přešel na uhlíkové třílisty , vyráběl jsem si dřevění dvoulistky sám. Upravoval jsem tvar průměr a stoupání tak dlouho ,až mi to vyhovovalo pro mnou používaný akrobatický režim letu.
Pozn. úpravy musím dělat i na uhlíkových třílistech od Mejzlíka ,ale jsou to opravdu dobré polotovary pro došolíchání špičkové soutěžní vrtule.
Neznám komerční vrtuli , na kterou by nebylo potřeba šáhnout , pokud má podat maximální výkon v konkrétní aplikaci, leda , bych navrhl a postavil letadlo na konkrétní vrtuli.
Proč to píšu?
Zkuste někdo stvořit jednoduchou definici dobré a špatné vrtule .
Uvidíme co z toho vzejde.
Pon. že je něco hnus .. nebo drahé ... neni definice vyjadřující užitnou hodnotu vrtule.
veka1