termika

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
onco87
Kontaktovat uživatele:

termika

#1 Příspěvek od onco87 »

Musim sa pochvalit. Dnes som vysiel na Urpin -v Banskej Bystrici- a normalne som citil temiku z prudkeho svahu viat nahor. Normalne som ten teply vzduch citil v tvari. Skoda ze po ruke nebol nejaky vetron. Ale bolo to uzasne. :wink:
tks
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od tks »

Když jsme jako malí lítali volňásky (A3, A1, B1, CO2) tak jsem toto na louce pozoroval běžně. Dá se říct, že bez toho se nedalo vyhrát. Ale když se zadařilo to tam včas pustit, tak super. :)
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jozefbb »

No a ja som bol aj lietat a veru drzalo
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dejfak »

Je fakt že ted to lítá pěkně poslední týden i přes dny kdy nebylo zrovna nejlíp tak to neslo pěkně :wink:
Až mně překvapilo že nikdo nelétá asi modelářská sezona teprv začne :wink:
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mhej »

aj ja se musim pochvalit. Dneska sem na vypichu uplne termiku take citil, letadlo to tahlo az neuveritelne, a hlavne byla to prvni termika co sem citil v zivote, takze nepopsatelny pocit. Mel bych ale dotaz. Kdyz uz byl EG na hranici viditelnosti, tak sem sel do strmejsiho klesani abych se dostal trochu dolu, ale najednou mi jakoby prestal na kridelka tocit doprava. Nevim proc, bylo to docela v rychlosti a par desitek metru na kridelka byl doprava uplne hluchej, pak zase normalka ale dost me to vydesilo, byl sem kousek od vozovky a kdyz se vam riti do vozovky model skoro stremhlav a nejde tocit doprava, mel sem v gatich nadelano. Kdybyl v rovine, nevadi. Ale on byl natocenej doleva a ja to nemohl srovnat. cim to mohlo byt?
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BOSS8 »

Mhej píše:aj ja se musim pochvalit. Dneska sem na vypichu uplne termiku take citil, letadlo to tahlo az neuveritelne, a hlavne byla to prvni termika co sem citil v zivote, takze nepopsatelny pocit. Mel bych ale dotaz. Kdyz uz byl EG na hranici viditelnosti, tak sem sel do strmejsiho klesani abych se dostal trochu dolu, ale najednou mi jakoby prestal na kridelka tocit doprava. Nevim proc, bylo to docela v rychlosti a par desitek metru na kridelka byl doprava uplne hluchej, pak zase normalka ale dost me to vydesilo, byl sem kousek od vozovky a kdyz se vam riti do vozovky model skoro stremhlav a nejde tocit doprava, mel sem v gatich nadelano. Kdybyl v rovine, nevadi. Ale on byl natocenej doleva a ja to nemohl srovnat. cim to mohlo byt?

Že by slabá serva v křidýlkách ?
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mhej »

BOSS8 píše:
Mhej píše:aj ja se musim pochvalit. Dneska sem na vypichu uplne termiku take citil, letadlo to tahlo az neuveritelne, a hlavne byla to prvni termika co sem citil v zivote, takze nepopsatelny pocit. Mel bych ale dotaz. Kdyz uz byl EG na hranici viditelnosti, tak sem sel do strmejsiho klesani abych se dostal trochu dolu, ale najednou mi jakoby prestal na kridelka tocit doprava. Nevim proc, bylo to docela v rychlosti a par desitek metru na kridelka byl doprava uplne hluchej, pak zase normalka ale dost me to vydesilo, byl sem kousek od vozovky a kdyz se vam riti do vozovky model skoro stremhlav a nejde tocit doprava, mel sem v gatich nadelano. Kdybyl v rovine, nevadi. Ale on byl natocenej doleva a ja to nemohl srovnat. cim to mohlo byt?

Že by slabá serva v křidýlkách ?

myslis, ze jsou HS-55 slaba? ja nevim, jenom se ptam, me se to zda divny
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Abu »

Videl jsem pri litani na Bohnicich co delal Georguv E.G. ve vetsich rychlostech - serva to sice utahly, ale cely krilo se pusobenim sily zkroutilo. Misto aby slo kridylko dolu a zbytek kridla se nehnul, tak se cely kridlo jakoby prohnulo a nezatocilo to. Majitel rikal, ze to je bohuzel u tohodel gumaka normalni.

Mimochodem, litat uprostred mesta do kosmickych vysek, pak to poloneovladatelny pustit dolu a to vse 3.5km od Ruzyne v dobe kdy ma pristavat "velky cerny pan".... je to rozumne :?:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Větroně“