LamaCup Ostrava

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petan64

#271 Příspěvek od petan64 »

vandurat7 píše:Co jsi tam měl za přijimač ? Já mám sextu od MzK. Velmi spolehlivy,ještě mi to ani nezakmitalo když jsem nechtěl.Dokonce sexta na 35Mhz funguje s Optic6sport na 40 Mhz :lol: nechápal jsem,ale funguje to bez potíží.Uplně stejně jak s 35 Mhz. Fakt zajímavý

Sexta a celá řada "Profi" MZK jsou obecně jedny z nejlepších 35/40MHz příjmačů co se týká odolnosti a odpovídá tomu i cena. Je to dáno chytrostí použitého procesorového dekodéru - hodně o tom bylo napsáno v časopisech (RCR i RCM) a na fórech zde i na MH. Řekl bych, že je skoro srovnatelný s příjmači Schultze. Měl jsem ho ve větroni před ASSANem a teprve s nim jsem poznal, jak se dá lítat bez rušení!
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od Nakadah »

Mel sem v Bananu pro zalet HFS06MT a obcas bylo videt ze mi skubla vyskovka nebo kridelka. S normalnimi Hitec prijimaci mi to dela vcelku bezne, nekdy vic nekdy min. Elektronika zprasena neni, a tahne se to i napric ruznymi regulatory.

Co sem ale strcil do Banana Schultze Alpha 5.35 tak jen ziram. Ticho a klid po pesine jak se rika, dokonce ani stavova LED na RX za cele dnesni litani nehlasila jediny vypadek nebo ruseni signalu. Nak
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od vandurat7 »

petan64 píše:Sexta a celá řada "Profi" MZK jsou obecně jedny z nejlepších 35/40MHz příjmačů co se týká odolnosti a odpovídá tomu i cena.

Ta cena odpovídá,a je to poměrně dobrá cena,když vezmu v uvahu jejich nerušenost...
Já za ni tolik ani nesolil,na Modelbazaru jsem koupil celé ero za ty 2000. No super kup.žádný problémy
Clear sky,glider fly..
petan64

#274 Příspěvek od petan64 »

Přesně tak, dobrý příjmač dokáže zázračně umravnit jinak jankovité éro :-)

Pokud vím, tak Snek nabízel nějaké Schultze na prodej. Já ještě stále mám Sextu, anténu a 35MHz RF modul do Optica, to jen pro jistotu, kdyby stávkoval ASSAN :-) A taky jeden JETI Rex5 MPD, který ještě nikdy nelítal... Někde se ještě válí 6-kanálový Electron s dvojím směšováním (původně Snekův... :-)) který taky občas zacukal, teprve Sexta byla opravdu v pohodě 8)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od Nakadah »

Mno, to dvoji smesovani se zda neni zadna vyhra. Mam jeste Hitec SuperSlim a taky si obcas zacuka. Navic provoz se sousednim zivym kanalem, je pro nej naprosto nemozny. Nak
petan64

#276 Příspěvek od petan64 »

Vpomínám si, že s 35MHz příjmači Hitec i JETI jsem mohl na 100% určit, kde je nějaká směrovaná mikrovlnka (dálkové spoje WiFi sítí) - příjmač se tam spolehlivě zahltil signálem a letadlo bylo na chvíli neovladatelné. Pokud neměl inteligentní dekodér, dostalo éro obvykle "nakopáno" jak mu serva odjely do náhodné polohy. S MZK se to nestalo, jedině, že by letěl souběžně v trase mikrovlnné linky delší dobu - to pak může zabrat failsafe (pokud je povolen).

U ASSANa je ten failsafe problematický, nedá se předem nastavit, protože si pouze pamatuje pozice, jaké byly př izapnutí. Je to problém např. pro kombinaci s regulátory MGM Easy - pokud nechci brzdu, musím ho zapnout s plným plynem a teprve potom stáhnout a startovat. Pokud z takovém případě selže spojení, nastaví přímač "failsafe" stav, jaký byl po zapnutí - plný plyn!!! :twisted:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#277 Příspěvek od Nakadah »

petan64 píše:Vpomínám si, že s 35MHz příjmači Hitec i JETI jsem mohl na 100% určit, kde je nějaká směrovaná mikrovlnka

Potvrzuji, tady na te louce v Metylovicich mi to kope v pomyslne spojnici mezi domecky zbohatliku a Frydlantem. Maji tam asi nejakou smerovou WiFi, tak tam to vetsinou kope. Nak
Hali
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od Hali »

Potvrzuji, tady na te louce v Metylovicich mi to kope v pomyslne spojnici mezi domecky zbohatliku a Frydlantem. Maji tam asi nejakou smerovou WiFi, tak tam to vetsinou kope. Nak

A taky mas kousek nad hlavou hotspot 802ky :D . Pokud vim je na střese ozdravovny
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
sgames
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od sgames »

to byl dneska trening .. rozbite corado lita jako nove! a kurna ta termika !! i lamacupacky stroj hozeny z ruky by vystoupal do 500 metru ! termika jak vrata !!! :)
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
petan64

#280 Příspěvek od petan64 »

Jj - můj dnešní rekord je 557m :lol: Ale to už jsou děsné nervy, éro skoro nejde vidět a když vysunu brzdy a natlačím, dlouho nejde poznat, zda vůbec klesá... Naštěstí i v této výšce mi ASSAN s krátkýma anténkama funguje! :-D Ony ty dlouhé antény jsou nutné, pokud je příjmač schovaný v uhlíku, já mám jen sklo a to je v pohodě.

Ješte mi dělá problém rozpočet na přistání - obvykle začnu klesat moc pozdě a přelítám čas, nebo to přeženu a nedoletím, ach jo :-(
sgames
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od sgames »

tak to je mega rekord ! :) v kolik dneska ? potrebuju at me nekdo sveze,a ivan jde uz v 10 :( a to je brzo
petan64

#282 Příspěvek od petan64 »

Dnes byl v Ostravě-Hrabové další trénovací den, ale počasí už nám tolik nepřálo. Termika skoro žádná, nebo jen občasná bublina. Ve velké výšce (okolo 300m) se občas dalo udržet, ale někdy to padalo úplně všude a všem - lety max 5-7 minut z této výšky nebyly vyjímkou... Letadla se při tom skoro ztrácela v oparu, který nezmizel celý den. Ivan Havlík nám ukázal že opravdu umí, nebo měl více štěstí. Termiku našel i tam, kde ostatní padali, ale je fakt, že jeho Ambrosie lítá obvykle asi o 100m výše - lepší motor i baterky jsou znát...

Alešovo opravené Corado lítá velmi dobře a má docela slušivou kabinku z PET láhve :-D Minulá havárie se na letu neprojevuje a dnes předvedl i fungující klapky - přistává už hezky pomalu a přesně (na rozdíl ode mne, já umím jen to pomalu...).

Odpoledne se rozfoukalo a oba kompozitové stroje ukázály co umí, vítr jim opravdu nedělá tolik problémů. Vítr navíc foukal docela nepříjemně kolmo k dráze a muselo se přistávat od potoka - moc místa tam není, stromky a zaparkovaná auta nejsou právě dobré "přistávací terče" :wink: Můj Tweety s drsnějším povrchem a prohnutějším profilem křídla se sice držel, ale je přece jen pomalý, při stoupání stál téměř na místě a nad zemí si s ním vítr pohazuje, přesné přistání je tak trochu adrenalin... Je to zkrátka letadlo do klidu.

Nakonec nikdo nic nerozbil, drobné šrámy od tvrdších přistání jsou snadno opravitelné a všichni mají zase o nějakou zkušenost více. Příští víkend bude dlouhý a pokud se vydaří počasí, bude snad velká generálka na první LamaCup 8)
sgames
Kontaktovat uživatele:

#283 Příspěvek od sgames »

takova reportaz :)
tks
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od tks »

Petane, super reportáž!
Já jsem si včera odpoledne zalítal s Elipsoidem. Byl to vlastně jeho první letový den, zálet proběhl v klidu i přes opravdu dost silný vítr. První půlhodinku jsem párkrát motoroval a ladil jsem těžiště a podobné drobnosti. Druhá půlhodinka už byla bez motoru, jen jsem si kroužil v cca 250-300m. Podařilo se mi i jednoho velkého dravce vypudit z jeho teritoria. Nejprve jsem už měl pocit, že to bude kombatový souboj, ale nakonec to vzdal. Ale asi po 5 minutách mě naprosto vyškolil tím, jak bez mávnutí křídel vykroužil stoupák během chvilky tak vysoko, až se ztratil v oparu. Já jsem ho napodobit nedokázal. Zatím se mi totiž v silnějším větru nedaří ve stoupáku udržet. O mém přistání se nevyjadřuji, to by ani při pravidlech LamaCupu neprošlo. Zatím to svádím na vítr. Ale obávám se, že ani v lepších podmínkách si nepomůžu. Na přistání bych potřeboval přepnout nejen letový režim, ale i ruce. Co, Alešku...? :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
tks
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od tks »

Dovolil jsem si petanovu reportáž vrznout na web: http://lamacup.webnode.cz/news/trenink-5-dubna/
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“