Nadstavenie Hitec 5FX

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
herdo
Kontaktovat uživatele:

Nadstavenie Hitec 5FX

#1 Příspěvek od herdo »

Zdravim, moja vysielacka patri uz asi medzi starozitnosti..ale nemal som s nou po siedmych rokoch este problem. Ten nastal teraz ked som si kupil elektrovetron a neviem ako ho nadstavit na vysielacke, kedze navod je ....chcel by som vztlakove klapky a elekktromotor ovladat plynom. Vie niekto ako sa maju jednotlive kanale zapojit, cislo modelu a typ na vysielacke. Dakujem
kovy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kovy »

Měl jsem flash5x a možnost ovládat klapky i plyn jedním ovladačem tam není. Buď plyn na páce a klapky na přepínači nebo naopak. Nemyslím si, že by 5FX byla v tomhle jiná. Tohle umí až eclipsa se softem od Palíka.
herdo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od herdo »

Zle som asi napisal. Plyn chcem ovladat klasicky plynovou packou, ale klapky sa tam ovladaju tretim vypinacom. No nedari sa mi to nejako skombinovat. Bud ide jedno,alebo druhe...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Bud to das na ACRO a pak ovladas klapky prepinacem - neproporcionalne jen 3. polohy. Samozrejme v menu musis nastavit vychylky tech klapek, jinak standartne je tam 0%.

Jeste muzes dat GLIDACRO a pak vyuzivas jako klapky kridelka s funkci flaperony, zase musis nastavit vychylky v menu. Nak
Streader
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Streader »

Ještě doplním Naka, že je tam ještě mód GLID,
ve kterém můžeš hodit klapky na páku plynu a plyn ovládat 3polohovým přepínačem (0, 50%, 100% výkonu)
Alespoň u 5SX to jde.
Tohle by možná byla varianta.
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Nakadah »

Jo to je pravda, klapky/brzdy ma pak proporcionalne ovladane. Idealni pro vetrone spise. Nak
Streader
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Streader »

Jinak mi přijde dost nelogický ovládat jedním prvkem (pákou plynu) jak klapky tak i plyn. Muselo by se to něčím přepínat za běhu.

Tohle ale není otázka jak to nastavit na Flash5 ale jestli to vůbec nějaká souprava umí.

U flashe jsou v podstatě 3 varianty(Nak a já jsme je tu už popsali):

1) Motor na páce plynu, křidélka na jednom kanále a vztlakové klapky na 3polohovém přepínači
2) Motor na páce plynu, na každé křidélko jeden kanál a mixovat je jako flaperony (simulovat klapky křidélkama)
3) Klapky na páce plynu, plyn na 3polohovém přepínači

Víc už toho chudák dědeček nezvládne, ale i tak je toho dost.
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
tks
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od tks »

Streader píše:Jinak mi přijde dost nelogický ovládat jedním prvkem (pákou plynu) jak klapky tak i plyn. Muselo by se to něčím přepínat za běhu.

Tohle ale není otázka jak to nastavit na Flash5 ale jestli to vůbec nějaká souprava umí.

Pochopitelně to umí chytřejší rádia, viz. např. "Letové režimy".
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
zdzd

#9 Příspěvek od zdzd »

Streader píše:Jinak mi přijde dost nelogický ovládat jedním prvkem (pákou plynu) jak klapky tak i plyn. Muselo by se to něčím přepínat za běhu.

Umí. A nejen přes přepínání letových režimů. Klidně je možné přiřadit několik funkcí na jeden knipl s tím, že se jim nastaví průběh pomocí bodů v tabulce průběhu. Pak to klidně může fungovat tak, že při stažení kniplu plynu pod 40% začnou vyjíždět brzdy, při přidání třeba nad 80% se rozjede motor a podobně.

Nebo se na jeden spínač dají serva podvozku a jeho krytů. Nastaví se jim různě zpomalený pohyb s určitým průběhem. Pak se cvaknutím přepínače mohou napřed pomalu otevřít kryty, následně pomalu a třeba cukaně vyjede kolo a kryty se třeba ještě zavřou. Při zatažení podvozku podobně, třeba jinou rychlostí.

Ale to se bavíme o highend TX.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Nakadah »

Presne tak, uz je to dedecek :) u banana uz z nej vyuzivam maximum - smerovka, vyskovka, kridelka (brzdy/klapky), plyn na prepinaci, brzdy proporcionalni, klapky natvrdo 5° dolu na prepinaci.

5SX staci tak na nenarocneho akrobata kteremu staci 4 kanaly a mozna 5 kanal na podvozek. A nebo na elektrovetron/vetron bez plne mechanizace kridla.

Pro jakekoliv vyssi pozadavky uz je lepsi koupit novejsi vysilac a letove rezimy jen prispivaji k vyssimu komfortu :wink: Nak
zdzd

#11 Příspěvek od zdzd »

Pomocí obecných průběhů, rychlosti a zpoždění se djí řešit všelijaké věci.

V jednom elektroletu mám foťák a výškoměr.

Foťák funguje tak, že má tři stavy- vypnuto, zapnuto, spoušť. Pokud se spoušť aktivuje krátce, udělá fotku, pokud déle, natáčí video.

Výškoměr má zapnuto a vypnuto. Při krátkém zapnutí udělá do záznamu značku. Při delším (6 sec) se vypne a už nejde zapnout.

Chci, aby mi při každé fotce vzniknula značka v záznamu výškoměru. Problém je v tom, že při jednoduchém propojení by se mi při delším videu výškoměr vypnul.

Vyřešeno je to tím, že foťák je na třípolohovém přepínači (vypnut/zapnut/spoušť), výškoměr na dvoupolohovém (zapnuto/vypnuto). Mezi nimi je mix spoušť do vypnuto výškoměru. Mix má nastavenu dobu trvání. Výsledkem je to, že každé zmáčknutí spouště pošle do vypnuto výškoměru signál o délce 0,2 sec, bez ohledu na délku stisku. Tím se vždy zapíše jedna značka, aniž by se výškoměr vypnul. Kydyby ten mix byl jen "obyčejný", byl bych nahraný...

Proto je dobré si rovnou pořídit ten nejlepší TX na jaký člověk finančně dosáhne. Nikdy neví, co bude potřebovat za půl roku a pak je zbytečně omezovaný. Odpískat něco jen proto, že to TX neumí je k ničemu. Prodávat kvůli tomu se ztrátou ten "blbej" a pořizovat vhodný je zase zbytečně drahé. TX se nekupuje na jednu sezónu a tak by měl být s rezervou na budoucí potřeby.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“