Montáž JETI DUPLEX/EVO9 č.-2
Jen tak OT Na svoje rádio bych si něco takového nedal, ale není zároveň taková úprava protizákonná. Moc se v tom legislativně nevyznám, ale mám takovej pocit, že jakákoliv úprava rádia by měla projít schvalováním.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Joker, Kroxigor,
to bych neřešil, na to tady už byla diskuse snad na dvaceti stránkách a jenom se diskutující rozdělili do dvou táborů. Sám to tak třeba nemám, ale kdyby to šlo,dám tam klidně syntézu od 35 Mhz do 10Ghz.Jsem přesvědčený ,že to tak nějak podobně jednou bude.
On předložil úpravu toho Multiplexu. Spolehlivost bych nehodnotil, pokud to není uvnitř načuněné, není důvod tomu nevěřit. Podívej se na čem visí nakonec spolehlivost rádií jako je Graupner, Futaba ,Multiplex..., rádií vysokých tříd. Na nejlevnějším konektoru, kterým je připojen aku.
Na tomhle mi vadí provedení. Ten Jeti box je tam přičuněný děsně, trčí to z toho,pro házedlo je to vhodné jak už jsem psal. Musíš to přepravovat v nějakém kufru (aspoň většina to tak dělá). Kufr buď veliký, nebo to snad pokaždé sundávat.
to bych neřešil, na to tady už byla diskuse snad na dvaceti stránkách a jenom se diskutující rozdělili do dvou táborů. Sám to tak třeba nemám, ale kdyby to šlo,dám tam klidně syntézu od 35 Mhz do 10Ghz.Jsem přesvědčený ,že to tak nějak podobně jednou bude.
On předložil úpravu toho Multiplexu. Spolehlivost bych nehodnotil, pokud to není uvnitř načuněné, není důvod tomu nevěřit. Podívej se na čem visí nakonec spolehlivost rádií jako je Graupner, Futaba ,Multiplex..., rádií vysokých tříd. Na nejlevnějším konektoru, kterým je připojen aku.
Na tomhle mi vadí provedení. Ten Jeti box je tam přičuněný děsně, trčí to z toho,pro házedlo je to vhodné jak už jsem psal. Musíš to přepravovat v nějakém kufru (aspoň většina to tak dělá). Kufr buď veliký, nebo to snad pokaždé sundávat.
balamel píše:No, neni to buhvico, ale na multiplex se to asi o moc lip naroubovat neda (coz je hlavni duvod proc jsem k tomu zatim nesebral odvahu).
Ahoj,
ještě pokud jde o to naroubování tak to mate s tim jeti boxem. Bez něho
je to docela obyčejné rádio které se co se týká estetiky neodlišuje od ostatních.Můžeš se přesvědčit:
http://jenda01.rajce.idnes.cz/JETI_DUPL ... OXU/#album
Já jsem za dobu své modelářské aktivity viděl v úvozovkách tak zvaných neestetických pomůcek ať to jsou pulty pro vysílače sam-domo apd. výtvorů.Nikdy jsem se nad tím nepozastavoval.(Já jsem modelář klasikář jestly to tak můžu nazvat.Stavím z klasických materiálů.A slyšel jsem z okruhu stejně zaměřených lidí že by do tak zvanejch bublinkových hnusů nedaly ani chůvičku na hlídání dětí natož nějaké rádio. Já tento názor nezdílim.Jsme lidi rozdílného cítění pro estetično co se líbí jednomu to se nemusí líbit druhému .) Pokud to splní daný účel a potěší nás to tak není o čem .Naopak to jenom schvaluji za rozumné řešení.
Mám známého v německu a když jsem se ho ptal jestly by dal za dva kousky karbonu svůj dvoudenní výdělek tak si klepal na čelo. My hold jsme někdy papežštější než papež.
s pozdravem
Jenda
Re: Montáž JETI DUPLEX/EVO9 č.-2
JENDA01 píše:Ahoj,
před časem jsem prezentoval montáž Jeti duplex 2,4 GHz /Evo-9 přes
servisní konektor.Rozhodl jsem se pro malou úprava a universálnější
použití do budoucna. V tomto řešení je možnost volby ponechání stávajícího modulu s možností jeho blokce. V tomto řešení je potřeba
vytažení extérních kablíků z desky( konektorové body) na nový konektor,( minimální a jediný zásah do elektroniky).Nebo bez této volby s možností fyzického odstranění stávajícího modulu FM s možností záměny a provozu FM/2,4GHz (v tom případě se propojení uskuteční mezi modulem JETI a konektorem na úložišti původní desky FM.Domívám se
že toto řešení je osvobozeno od různých -drátovaček- ,přepínačů, a dalšího zahuštování stávající elektroniky novými moduly uvnitř vysílačky.V obouch případech je úložiště originálního FM modulu netknuté ,tak že okamžitě k použití a uvedení do původního stavu.
Jenda
http://jenda01.rajce.idnes.cz/MONTAZ_JE ... VO_9_C.-2/
Ahoj,
mě se nezdá tvoje úprava vysílače tak hrozná.Pokud vyhovuje tobě toto řešení tak je to OK.Je to úprava a tak vždy musí být nějaký kompromis mezi možností úpravy daného vysílače a možností modeláře.Nejdůležitější je bezchybná funkce.Stavěl jsem RC soupravy už od časů elektronek a už tenkrát jsme se snažili o pěkný vzhled i když tenkrát hlavně létal ten komu to spolehlivě chodilo.Dnes i soupravy renomovaných značek když se dovybaví mixy a přepínači nemají uvnitř vábný vzhled.Je to skrumáž kablíků a je problém kam je srovnat.Dělal jsem v poslední době několik úprav na 2,4GHz takže vím o čem je řeč a fandím ti,že ses do toho pustil a takto to vyřešil.Přeji samá šťastná přistání.
Nevíte někdo, jestli tohle řešení/ http://vitocz.net/rc/fx30.htm /je vtip nebo realita? Jsem začátečník, tak to neberte jako provokaci, ale tomu se snad ani nedá říct profi design
To je nějaká legrace?
Taky vcelku obdivuju ty, kdo se pusti do prekopavky na 2,4GHz
ja nad tim uvazoval, ale pak sem to zavrhnul. U me vysilacky by to nemelo valneho smyslu, snad jen bych neresil problemy s kanaly (cim to, ze porad ma nekdo kanal hned vedle me?
)
Ze je to vec nezakonna, to uz je vlastni odpovednost toho kdo si to upravi. O spolecenske nebezpecnosti nema smysl mluvit.
Spis me stale udivuji lide, kteri se do bastliru obouvaji. Ze jim to stoji za to, neustale se opakovat. A o Zdenka Zvedelika mam vzdy strach, aby si vzal vcas nitrak na srdce a neflaklo to s nim. Nak
Ze je to vec nezakonna, to uz je vlastni odpovednost toho kdo si to upravi. O spolecenske nebezpecnosti nema smysl mluvit.
Spis me stale udivuji lide, kteri se do bastliru obouvaji. Ze jim to stoji za to, neustale se opakovat. A o Zdenka Zvedelika mam vzdy strach, aby si vzal vcas nitrak na srdce a neflaklo to s nim. Nak
Nakadah píše:Taky vcelku obdivuju ty, kdo se pusti do prekopavky na 2,4GHzja nad tim uvazoval, ale pak sem to zavrhnul. U me vysilacky by to nemelo valneho smyslu, snad jen bych neresil problemy s kanaly (cim to, ze porad ma nekdo kanal hned vedle me?
)
Naku,
Pokud to tam někdo inteligentně namontuje, tak já to beru. Zdzd na tohle má jiný názor - taky to chápu.
Jenda 01 to sem dal doufám proto, aby se k tomu ostatní vyjádřili.
Takže já k tomu říkám:
Klidně ať to nainstaluje. Pokud to je pro něj řešení, tak dobře. Ale ten Jeti box je krucinál šílenej.Jak je to namontované tím plastem....
Už jsem to psal, pro házedlo jsem dal pryč i Mhz antenu,protože to zkrátka nevydrží. Jeti box urazíš hned. V jakém kufru to budeš nosit?
Já se do něj neobouvám, jenom konstatuju stav.
Béda píše:Nevíte někdo, jestli tohle řešení/ http://vitocz.net/rc/fx30.htm /je vtip nebo realita? Jsem začátečník, tak to neberte jako provokaci, ale tomu se snad ani nedá říct profi designTo je nějaká legrace?
Jedná se o ten pult?
Mikelo píše:Jak to vypadá je jeho věc a kritizovat by to měl jen ten kdo současně taky navrhne jak jinak jetibox umístit aby to bylo lepší. Na nic moc dvouřádkový displej a trochu elektroniky která nemá ani vypínač je prostě ta piksla nestvůrně velká a s tím kromě výrobce nic neuděláme.
1) protože už je takhle obludný, vůbec bych kvůli němu nevrtal radio - nedával bych ho tam
2) když pomineš, že ta obludnost bude trčet pořád stejně, tak by to šlo dát na kloub a aspoň na přepravu to sklápět těma displeyema na sebe. Pokud to má nějak vypadat, je jasné , že to neuděláš za večer.
Re: Montáž JETI DUPLEX/EVO9 č.-2
kwakin píše:JENDA01 píše:Ahoj,
před časem jsem prezentoval montáž Jeti duplex 2,4 GHz /Evo-9 přes
servisní konektor.Rozhodl jsem se pro malou úprava a universálnější
použití do budoucna. V tomto řešení je možnost volby ponechání stávajícího modulu s možností jeho blokce. V tomto řešení je potřeba
vytažení extérních kablíků z desky( konektorové body) na nový konektor,( minimální a jediný zásah do elektroniky).Nebo bez této volby s možností fyzického odstranění stávajícího modulu FM s možností záměny a provozu FM/2,4GHz (v tom případě se propojení uskuteční mezi modulem JETI a konektorem na úložišti původní desky FM.Domívám se
že toto řešení je osvobozeno od různých -drátovaček- ,přepínačů, a dalšího zahuštování stávající elektroniky novými moduly uvnitř vysílačky.V obouch případech je úložiště originálního FM modulu netknuté ,tak že okamžitě k použití a uvedení do původního stavu.
Jenda
http://jenda01.rajce.idnes.cz/MONTAZ_JE ... VO_9_C.-2/
Ahoj,
mě se nezdá tvoje úprava vysílače tak hrozná.Pokud vyhovuje tobě toto řešení tak je to OK.Je to úprava a tak vždy musí být nějaký kompromis mezi možností úpravy daného vysílače a možností modeláře.Nejdůležitější je bezchybná funkce.Stavěl jsem RC soupravy už od časů elektronek a už tenkrát jsme se snažili o pěkný vzhled i když tenkrát hlavně létal ten komu to spolehlivě chodilo.Dnes i soupravy renomovaných značek když se dovybaví mixy a přepínači nemají uvnitř vábný vzhled.Je to skrumáž kablíků a je problém kam je srovnat.Dělal jsem v poslední době několik úprav na 2,4GHz takže vím o čem je řeč a fandím ti,že ses do toho pustil a takto to vyřešil.Přeji samá šťastná přistání.
Ahoj,
já taky nejsem nějakej novic v modelářství a pamatuji vysílačky dělaný
samo-domo. Spolehlivost v provozu není daná tím že mám- tak zvané -originál rádio ale celkovým přístupem v provozování jako celku.Viděl jsem už taky takový- machry - který si koupily drahý rádio ale nebyly schopný bez manuálu ani zareverzovat serva natož nějak smysuplně naprogramovat model. Jak můžu od takovýho -borce- očekávat tolik omývanou bezpečnost v provozu.
A o instalaci v modelu nemluvě. To byla jedna pra--rna.
A pokud jde o tu estetiku. Tak už tolik diskutovaná provozní spolehlivost je na prvním místě ostatní až daleko potom .Je zajímavý že od těch místních -odborníků kritiků - jsem ješte neviděl jediný letadlo který by si samy postavily. Jak jednoduché je kritizovat. To je asi tak na co se zmůžou.Nemám nic proti konstruktivní kritice.Tito -borci- si ale pletou (již jsem to napsal na jiném místě)diskuz s ukájením vlastního ega.
s pozdravem
Jenda
No a o čem jsem mluvil?
Jaký kloub, z čeho kloub, jak uchytit, jak sklápět a na kolik to příjde?
Konkrétně! Na papíře nakreslený virtuální kloub to neudrží. Mně se nelíbí co se estetiky týká už ani to originál rádio, ale je jeho, on jej koupil, on si s ním může dělat co chce pokud nikoho dalšího neomezuje a neohrožuje. Říct že to měl uchytit "nějak jinak" nemá nejmenší použitelnou hodnotu dokud kritik konkrétně neřekne jak.
Já mám v Eclipse duplex schovaný tak, že zvenku je to profi vzhled (nemám celou krabičku místo spectra modulu ale poctivě dovnitř instalovaný plošňák). Jak přidat Jetibox abych byl po všech stránkách spokojen jsem zatím uspokojivě nevyřešil. Zatím ani nemám potřebu něco posílat zpátky takže na to prdím. Až ta potřeba příjde budu rád i za to co jsem tu na odkazu od Jendy01 viděl i kdyby jen proto že v reálu jsem shlédnul že se mi to takto opravdu nebude líbit, ale kdyby bylo nejhůř a muselo bejt tak na funkci rostlináře to nebude mít vliv.
Jaký kloub, z čeho kloub, jak uchytit, jak sklápět a na kolik to příjde?
Konkrétně! Na papíře nakreslený virtuální kloub to neudrží. Mně se nelíbí co se estetiky týká už ani to originál rádio, ale je jeho, on jej koupil, on si s ním může dělat co chce pokud nikoho dalšího neomezuje a neohrožuje. Říct že to měl uchytit "nějak jinak" nemá nejmenší použitelnou hodnotu dokud kritik konkrétně neřekne jak.
Já mám v Eclipse duplex schovaný tak, že zvenku je to profi vzhled (nemám celou krabičku místo spectra modulu ale poctivě dovnitř instalovaný plošňák). Jak přidat Jetibox abych byl po všech stránkách spokojen jsem zatím uspokojivě nevyřešil. Zatím ani nemám potřebu něco posílat zpátky takže na to prdím. Až ta potřeba příjde budu rád i za to co jsem tu na odkazu od Jendy01 viděl i kdyby jen proto že v reálu jsem shlédnul že se mi to takto opravdu nebude líbit, ale kdyby bylo nejhůř a muselo bejt tak na funkci rostlináře to nebude mít vliv.
je pravda, ze montaz Jetiboxu na vysilaci vypada vzdy jako nejaky vyrustek a pokud Jeti neprijde s novym Jetiboxem tak to asi lepsi nebude. ale (myslim ze to tady jiz nekdy nekde probehlo) - zrovinka Multiplex ma co se tyce Jetiboxu napr. tuto moznost :
http://www.youtube.com/watch?v=vj0IFJwv ... re=related
nestoji toto, Jendo01, za vyzkouseni a podeleni se s ostatnimi?
http://www.youtube.com/watch?v=vj0IFJwv ... re=related
nestoji toto, Jendo01, za vyzkouseni a podeleni se s ostatnimi?