Icarex je trochu moc drsný. Takový turbulátor je u téhle velikosti docela zbytečný, řekl bych, že bude lítat docela pomalu. Jak se chová ve větru?
LamaCup Ostrava
petan64 píše:Hmmmm, Siesta, Corado, AmbrosiaJa chci takyyy
Icarex je trochu moc drsný. Takový turbulátor je u téhle velikosti docela zbytečný, řekl bych, že bude lítat docela pomalu. Jak se chová ve větru?
Netuším, ještě s tím icarexem neletěla. Ale žádný zázrak nečekám, byl to spíš jen experiment (v loňském roce jsem s ní lítal v klasické fólii). Ale na LamaCup se Siesta nehodí, Pionýr mi tam zapadá líp. Jen se musím naučit odhadnout to přiblížení na přístání pokud fouká, protože jsem dneska ani jednou nedolítl.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Já mám stejný problém, Tweety je z těch pomalejších a vítr mu nedělá dobře. Dnes na to dolítal, po "vydojeném" přistání se dík větru opřel o ucho a ono nevydrželo... Před pár hodinama dostalo křídlo epoxidovou injekci a teď odpočívá, snad se do rána zahojí
Ještě musím upravit páky na klapkách aby se daly úplně vyklopit. Teď to sice jde, ale serva to skoro neutáhnou, mám je ve špatném úhlu... Holt se mám stále co učit 
sgames píše:hm,a ja zase slysel ze jak byl jara vcera v polance,tak tam litaji jeste o 100 metru vyse :-/
To jsou jen pomluvy velebnosti, to oni mají o 100m výše letiště...
Noo, pokud je to pravda, zajímalo by mně, jak to v té výšce vidí. Ty lítáš okolo 400m a i tak skoro nevíš jak řídit! Ivan byt někde v 550m a Ambrosii málem neviděl. Hele, kdy zase budeš něco objednávat? Že bych zkusil taky ten zlatý Turnigy a potom uvidíme, snad se tam taky dohrabu.
Už jsem to opravil, ještě dobiju baterky, dojím opožděný oběd
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
no ja objednavam tedka,ale uz se tam nic nevejde,leda do dalsi objednavky s jarinovyma baterkama,a ta bude asi zitra,nebo streda...
jinak oni litaji asi ten 1600Kv,takze uz jsem si ho taky objednal.
a vysky , litaji pry BEZNE prez 400 metru s 2 metry erem (zadne kompozity jako my) .. cili to je blbost
ero potazene icarexem o rozpeti 2 metry nemuze byt vyse nez laminat 2 metry,nebo dokonce laminat 1,5 metru
jinak oni litaji asi ten 1600Kv,takze uz jsem si ho taky objednal.
a vysky , litaji pry BEZNE prez 400 metru s 2 metry erem (zadne kompozity jako my) .. cili to je blbost
ero potazene icarexem o rozpeti 2 metry nemuze byt vyse nez laminat 2 metry,nebo dokonce laminat 1,5 metru
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
No jo, nesmíš hned všemu věřit, uvidíme ve Vsetíně. Ten motor mi vem taky, on se neztratí a regulátor máme naštěstí 25A.
Já byl zkoušet Tweetyho a teď abych zase opravoval
První start byl v pohodě, z výšky asi 270m se ve větru povedlo nalítat 9:20. Ale při 2. startu odešlo servo na směrovce a než jsem ho dostal dolů (výškoměr potom ukázal 305m - asi byla teplá baterka), odfouklo ho to asi 300m do zahrady... Křídlo má další bebí
bude potřebná větší operace
a taky očesané servo na klapce - převody snad nějaké mám. Příčina celkem triviální - prodřená izolace drátů a usmažený zesilovač v "blbém čínském servu" (SG-90). Už je z něj dárce orgánů - hodí se jen na náhradní díly... Asi jsem ho "nakopnul" při čištění potenciometru minulý týden, ale ten je přístupný od převodů a do elektroniky jsem tehdy nelezl, takže nevím. Asi s tím stačilo jen pohnout a zmačkané dráty se nakonec propálily od horkého tranzistoru... Poučení: levnou elektroniku neopravovat, ale rovnou vyměnit!!!
EDIT: jo a taky shořel motor - už ho kuchám, jsem zvědav jak je udělaný - má to být coreless...
Já byl zkoušet Tweetyho a teď abych zase opravoval
EDIT: jo a taky shořel motor - už ho kuchám, jsem zvědav jak je udělaný - má to být coreless...
Tak dnes jsem lítal s Pionýrem. Dosahovaná výška je standardně okolo 200m, bez termiky jsem za 3 minuty dole.
Pokud to nosilo, tak jsem 3x LamaCup maximum nalítal v pohodě (škoda že 2x to bylo bez výškoměru). Ale to přistání, to je děs, ach jo.
http://picasaweb.google.cz/kupcata/Alti ... 4428325106
http://picasaweb.google.cz/kupcata/Alti ... 4428325106
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
sgames píše:tak chces taky petane ten 1600 kv nebo 1350 kv ?
Vemu ten, co berete s Ivanem - 1600kv. Ten utáhne asi už jen vrtuli 10/6, tak tedy poletíme rychleji a výš...
Pokud našetřím na Corado, nebo něco podobného, bude se hodit, i kdyby to Tweetyho nepasoval. A mám pro Tebe peníze za ten výškoměr!
Tak už probíhá operace na Tweetyho prasklém křídle - není to tak zlé, prasklo jedno žebro u středu a lepený spoj u odtokovky - spraví to opět pár epoxidových injekcí
Uhlíková trubka to zatím svěle drží pohromadě! Bude ale nutný kousek nového potahu - taková drobná plastická operace přes 2 žebra
takže nový start bude asi až v sobotu.
Teda na to, jaký byl vítr a že to byl jen výškovkou a klapkama "řízený pád" je to ještě dobré, bez směrovky to opravdu nejde, tedy pokud nejsou přidélka... Škoda, že to nestihl kousek blíže, mohl si sednout na louce za plotem a nic se nemuselo stát, to křídlo prasklo, když zavadil o strom a spadl do záhonu
Teda na to, jaký byl vítr a že to byl jen výškovkou a klapkama "řízený pád" je to ještě dobré, bez směrovky to opravdu nejde, tedy pokud nejsou přidélka... Škoda, že to nestihl kousek blíže, mohl si sednout na louce za plotem a nic se nemuselo stát, to křídlo prasklo, když zavadil o strom a spadl do záhonu
http://nakadah.ic.cz/akce/lmk_hrabova_4/
Ofiko to pak Snek da na lamaweb, a trosku to poladi
foceni se mi nepovedlo
Nak
Ofiko to pak Snek da na lamaweb, a trosku to poladi
Nakadah píše:http://nakadah.ic.cz/akce/lmk_hrabova_4/
Ofiko to pak Snek da na lamaweb, a trosku to poladifoceni se mi nepovedlo
Nak
Tentokrate totalne nestiham, dik