vyber vetrona

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
DX6i
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od DX6i »

tak ste ma presvedcili :lol:

a teraz mi poradte nieco o lepeni laminatovych trupov lebo v zivote som to nerobil..

naco sa pouziva vlastne epoxid???

potom nechapem naco je 5-minutove,30,12 minutove,hodinove,ved najlepsie je ked to co najrychlejsie zaschne nie??

-a takisto aj sekundove: tam su riedke,stredne,tuhe a podla coho viem ake mam pouzit???

a aktivatory co??
:idea: :idea: :idea:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Abu »

Je potreba rozlisovat lepidlo - to je na lepeni a laminovaci pryskyrice, ta je na laminovani. Je tekutejsi, ridsi, takze se mnohem lepe vsakne do tkaniny. Ja pouzivam pryskyrici L-285, existuji i dalsi, Letoxit, atd.....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Walhalla »

a neni vzdy lepsi to mit co nejrychleji tuhe.. vterinak casto jak prilozis, tak drzi.. ale obcas je potreba to trochu stelovat, upresnit umisteni... pripadne toho lepis vic na vice mistech najednou.. a kdyby to cely hned tuhlo, tak jsi v haji..

aktivator je - pro vterinove lepidlo... aby to jeste rychleji schlo. v podstate to striknes a je to tuhe...

u epoxidu - ktery je dvouslozkovy, to je jedna ze dvou slozek, ktera se micha. bez toho to nezatvrdne. je vzdy nutne mit presny pomer slozek
were
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od were »

Abu píše:Ani ten odkaz nemusim otevirat a uz vim o cem to je

Ja myslim ze to za otevreni stoji :D Presne jak pise Walhalla, je to denik leteckych havarii, ale jakych - treba to s Easy Glideren napikoval skrz strechu na chalupe, ale tak ze chudak EG prosel skrz apod. A navic to povidani k tomu, jsou tam neuveritelne perly, treba :
"Zachoval som sa zodpovedne a nelietal som pod vplyvom alkoholu, iba nejaké štarty a krúženie v bezpečnej výške." :D :D :D

omlouvam se za OT, ale musel jsem
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Marek71 »

Pozri sem, tu je popis opravy laminátového trupu. Nikdy v živote som to predtým nerobil a napriek tomu to dopadlo dobre :-)
http://www.mojefotogalerie.com/rc/index ... trupu.html

DX6i píše:a teraz mi poradte nieco o lepeni laminatovych trupov lebo v zivote som to nerobil..
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
DX6i
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od DX6i »

moc ste mi pomohli kluci :lol:

..este chcem vediet aky brusny papier alebo smirgel mam pouzit na to brusenie..

-a tmel sa naco dava?? ..ja ze sa to len obrusi,potom sa tam da sklena tkanina a nakoniec natrie farbou alebo lakom..

nasiel som tmel Grip lahky,pixla 250g to je az az
were
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od were »

ad Marek71: No jeje, ja si pamatuju jak si se na to ptal, tak to jsem rad ze se ti to tak hezky podarilo! Ono na tom opravdu nic neni... navic se to hodi i pri stavbe, treba nejaky hodne namahany spoj rovnou zpevnit jednou vrstvou tkaniny...
were
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od were »

smirgly potrebujes minimalne dva, jeden hrubsi na vyrovnani a pak jeden hodne jemny, takovych 600+ na vyhlazeni pred prestrikanim - doporucuje se brousit pod vodou ale ja to nedelam a taky se svet nezbori :o)

Jinak muj postup je takovy ze to vylaminuju, prelepim malirskou paskou a necham zaschnout. Pak to nahrubo zbrousim a nasledne pro vyrovnani vzdycky striknu vrstvy strikaciho tmelu a sbrousim, opakuju dokud nezmizi vsechny prohlubne a tak. No a vysledek je zatvrdla pryskirice misty doplnena strikacim tmelem a uz by to melo byt krasne hladke. V tehle fazi to pak striknu zakladovkou, jemne premaznu nejjemnejsim papirem a striknu barvou - lepsi je striknout vic tenkych vrstev.

Vetsinou opravuju predky trupu na vetronich, kde je stejne zatez tak se nemusim snazit pouzivat nejake lehke pryskyrice a tak, proste pribude trochu laminatu a ubude trochu olova :o)

Pouzity material - hruby a jemny smirgl, skelna tkanina, obyc dvouslozkove epoxy, strikaci tmel a zakladovka z regalu v Bauhausu kde maji autolaky...

Ja sem ale bastlic, zkuseni ti urcite poradi lip, ja nemam zadnou poradnou dilnu, delam to kdyz je hezky na terase s tim co se mi vali doma v supliku, nesnazim se o nejaky extra super povrch, jen aby poskozene misto bylo opravene s timze je co nejmin videt. Pisu to jen proto abys vedel ze to fakt nic neni, ne proto ze bych ti chtel radit jak na to spravne
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Marek71 »

Na laminovanie som použil túto živicu s tužidlom:

http://www.havel-composites.com/shop/22 ... html?pls=0
http://www.havel-composites.com/shop/23 ... html?pls=0

Skelnú tkaninu som dávaj 70gr./m2 (tiež od Havla) a dal som dve vrstvy. Striekacím tmelom som striekal iba raz, zdalo sa mi to v pohode. A farbou som striekal tuším 3 vrstvy. Napokon som to vyleštil pastou Tempo.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Abu »

A copak DX6i uz nejaky laminatovy ero rozbil? Nemelo by byt poradi takovehle - koupim, sestavim, zaletnu, letam, letam, letam, rozbiju a az pak opravuji ? :wink:
were
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od were »

On se chysta na variantu postovni zasilka, neboli: objednam, prinesu z posty, slepim trosky... :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Abu »

Asi jsem mel extremni stesti, ale zatim vsechno co jsem postou posilal i obdrzel bylo v dobrem az vynikajicim stavu, vcetne kytary a 3m vetrone (pravda ze krabice na Trinity byla "neprustrelna", mam ji schovanou ve sklepe, kdybych neco podobneho nekdy posilal).
DX6i
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od DX6i »

were:
dakujem ti za detailni a vystizni navod,uz konecne viem co a ako ked bude treba opravit laminatovy trup :)

abu:
ne,laminatovy ero sem nerozbil :P
..citaj od zaciatku temy.. stale som vahal medzi plastovym a lam. trupem a potom ste ma presviedcali ze laminat sa da v pohode opravit a tak to dospelo az sem.. :roll:

-uz som pisal mail na budweiser-hobbies a cakam na odpovede:
http://www.budweiser-hobbies.cz/polozka.php?k=68&z=422

..dufam ze mi ho potom pomozete omotorizovat :wink:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Marek71 »

Ak to chceš motorizovať, tak asi skor toto, nie ?
http://www.budweiser-hobbies.cz/polozka.php?k=67&z=395

DX6i píše:-uz som pisal mail na budweiser-hobbies a cakam na odpovede:
http://www.budweiser-hobbies.cz/polozka.php?k=68&z=422

..dufam ze mi ho potom pomozete omotorizovat :wink:
DX6i
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od DX6i »

SORY :oops:

myslel som ten co dal odkaz Marek71 :P

..inac myslite ze tam vojde obezka 35mm???
Odpovědět

Zpět na „Větroně“