Heli HK-450 z HC
AdamProg píše:Jeste sem dam fotky jak vypada urazena hlava. Listy maj ti cinani nejaky dobry, prezily to jen se potrhal plast. Padla sem narovnal, byli omotane dokola.
Jestli se Tvoje vyjádření o listu co přežil týká toho na obrázku, tak si dovolím tvrdit že se mýlíš.Ten patří pouze do smetí. Listy maj ty číňani v naprosté většině podprůmerné až přímo katastrofální kvality.
Troll píše:AdamProg píše:Jeste sem dam fotky jak vypada urazena hlava. Listy maj ti cinani nejaky dobry, prezily to jen se potrhal plast. Padla sem narovnal, byli omotane dokola.
Jestli se Tvoje vyjádření o listu co přežil týká toho na obrázku, tak si dovolím tvrdit že se mýlíš.Ten patří pouze do smetí. Listy maj ty číňani v naprosté většině podprůmerné až přímo katastrofální kvality.
Tak, tak viděl jsem odvážlivce co si koupil na Raptora 50 nějaké listí z HC a při prvním roztočení z náběžné hrany odletěl kus "karbonu" takže doporučuju zahodit co nejrychlejší cestou do koše.
Toro 900, Vapor, T-rex 600n (OS max 50H+Muscle pipe 5) Futaba FF9.
Tak nevim komu odpovidat drive.
Pocet poskozenych dilu v rotorove hlave bylo hodne, takze sem si nechal objednal z ebay sadu kovovy rotor + ocas, a novou HK450, vcetne listu a batereky, protoze mi vychazi levneji nez nahradni dily:-D
Tak snad ted me jen tak nejaka nehoda nezastavi
Ty listy a padla si necham na maximalni nouzovku(ktera snad nikdy nenastane, ty listy by se museli opravit, aby byli aerodynamicke), jinak samorejmne tam dam nove.
Padla sem narovnal jen priblizne, zatim sem nemel cas si nejak s dratem pohrat(a zatim to nema cenu kdyz nemam ostatni dily).
Pocet poskozenych dilu v rotorove hlave bylo hodne, takze sem si nechal objednal z ebay sadu kovovy rotor + ocas, a novou HK450, vcetne listu a batereky, protoze mi vychazi levneji nez nahradni dily:-D
Tak snad ted me jen tak nejaka nehoda nezastavi
Ty listy a padla si necham na maximalni nouzovku(ktera snad nikdy nenastane, ty listy by se museli opravit, aby byli aerodynamicke), jinak samorejmne tam dam nove.
Padla sem narovnal jen priblizne, zatim sem nemel cas si nejak s dratem pohrat(a zatim to nema cenu kdyz nemam ostatni dily).
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, tak jsem HKčko už konečně včera provětral. To protáčející se kolečko jsem vyřešil tím že jsem sundal celou hlavu, pak jsem se dostal na tu hřídelku kleštěma a pořárně ji zdrsnil, dal jsem vše zpátky a drží to. Lítá se mi s tím fakt super, bál jsem se že jsem to moc dobře neseřídil ale vypadá to výborně, drží krásně. Jen mám strach aby nepřišla rána na elektorniku nebo něco uvolněnýho, ale snad to bude v poho. Jinak baterka zippy 2200mah 15C ve visu 7 minut a má jěště 3,8V na článek a je jen trochu teplá, takže to bude snad taky OK. Když nebude pršet tak jdu dnes znova a kdyžtak něco natočim na youtube
Edit: Něco málo jsem nahrál - http://www.youtube.com/watch?v=mB0U_MZV5m4
Edit: Něco málo jsem nahrál - http://www.youtube.com/watch?v=mB0U_MZV5m4
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Musim říct že simulátor je fakt k nezaplacení. Já jsem dohromady v realu i s Wolfínem nalítal cca 10 baterek, ale hodiny už naseděl u simu. S wolfem jsem byl asi tak 5x venku a to bylo takovýto poskakování. Teď jsem dostavil HKčko a tréning se vyplatil. Včera jsem zavisel a dneska jsem si troufnul ho otočit čumákem ke mě
Jsem maximálně spokojenej a mám bomba pocit z lítání.
Tu je jěště video http://www.youtube.com/watch?v=YcWo9hi1Izg
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz k těm baterkám zippy 15C 2,2A. Na kolik je můžu vybít? Včera jsem letěl 9,5 min a zůstalo mi tam jěště 3,8V na článku. Nabil jsem do baterky cca. 1700mah. Tak nevim jestli mám jěště rezervu? Může se vybít baterka na celou kapacitu 2200mah? Nebo mám zůstat u těchto hodnot, abych baterky nezničil?
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
To Gamer007: Jaký tam máš prosím pastorek na motoru? HKčko co jsem dával dokupy já strašně žere a přehřívá mu se motor, přitom jsou tam uplně stejné komponenty jako máš ty. Tak mně napadá jen pastorek, je tam 13T a ten je na ten motor možná moc těžký.
Jinak gratuluju že to létá a že se ti to podařilo tak solidně odladit...
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Bizon píše:To Gamer007: Jaký tam máš prosím pastorek na motoru? HKčko co jsem dával dokupy já strašně žere a přehřívá mu se motor, přitom jsou tam uplně stejné komponenty jako máš ty. Tak mně napadá jen pastorek, je tam 13T a ten je na ten motor možná moc těžký.
Děkuji, jsem na sebe hrdý
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Díky za info pánové. Už to řeším dost dlouho a nic, takže jestli vám to šlape dobře tak bude problém někde jinde. Asi to vyřeším tak že si to HK pořídím taky a než ho složím tak zkusím prohodit jednotlivé komponenty abych zjistil který je špatný.
Jinak u těch baterek mám pocit že reálná kapacita je opravdu vyšší než udávaná. Nestresoval bych se že tam nabíječka nacpe skoro celou udávanou kapacitu, protože když se skončí na 3.7V tak to je pro baterku extrémně šetrný režim.
Jinak u těch baterek mám pocit že reálná kapacita je opravdu vyšší než udávaná. Nestresoval bych se že tam nabíječka nacpe skoro celou udávanou kapacitu, protože když se skončí na 3.7V tak to je pro baterku extrémně šetrný režim.
gamer007 píše:Mám dotaz k těm baterkám zippy 15C 2,2A. Na kolik je můžu vybít? Včera jsem letěl 9,5 min a zůstalo mi tam jěště 3,8V na článku. Nabil jsem do baterky cca. 1700mah. Tak nevim jestli mám jěště rezervu? Může se vybít baterka na celou kapacitu 2200mah? Nebo mám zůstat u těchto hodnot, abych baterky nezničil?
Jestli mohu radit, tak vybíjení cca 1700 mAh z uvedené baterky je tak akorát. Na víc už bych teda nešel. Pak se Ti odmění dlouhou životností.V opačném případě si budeš dříve či později koledovat o problémy.Vybíjením baterky do mrtě stejně nic moc nezískáš, brzo půjde kukat a delší letový čas zase má za následek delší dobu nabíjení. Vybíjej tak max 80% kapacity a nabíjej na 95% ( teda na letišti, doma to pak hezky pomalejším nabíjením dorovnáš) A ještě jedna věc, posuzovat stav baterky po letu na základě měření jejího napětí bez zátěže po letu je věc velice ošidná a nesmírně nespolehlivá. Daleko lepší je občas baterku vybít abys měl aktuální přehled o její kapacitě a pak meřit dodanou kapacitu při nabití.Tohle je ta správná metoda, a ne změřit jestli má po letu 3.5V nebo 3.8V.