Pohony S.Neu 15xx/../6.7 a CFK vrtule
m2 píše:JMalik píše:Jako čepy vrtule, by měli být pevnostní šrouby. Nevím jak to nedestruktivně ověřit, nezdají se mi na nich ty válcové hlavy s nutou na normální plochý šroubovák.
RFM kužel? Rovno som ho odložil do šuflíka. Tie šróbky vyzerajú ako z Merkúra. Zatiaľ som to točil na 1,6kW na Pohodalete.
Klidně bych tam dal jiný, ale očekávám nějaké potíže. Průměr potřebuji 38, na trupu je tak 2mm osazení....
JMalik píše:Proč myslíš, že se roztrhne dřív vrtule menšího průměru, než větší?
Hm ... dobrá otázka. Pocit?? Asi blbý. Lieta to kus od kusu, aha (pre Aeronaut):
DxP .......... n100W .. rpm .. P/D .. Pmax[W]
12,0x8,0" .. 5300 .. 13000 .. 0,67 .. 1586
13,0x8,0" .. 5150 .. 12000 .. 0,62 .. 1354
14,0x9,0" .. 3950 .. 11000 .. 0,64 .. 2344
16,0x10,0" .. 3500 .. 9000 .. 0,63 .. 1834
17,0x11,0" .. 3000 .. 8000 .. 0,65 .. 2051
18,5x12,0" .. 2760 .. 6000 .. 0,65 .. 1093
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Neu1107
Tak jsem kluci nevydržel a dnes přivezl z plzně dva dvoučlánky 1800GT..
O výkendu zažije Corado 1kW na 1Kg
Pořád mi vrtal červík, že bych měl doplnit toto
http://www.electro-team.net/Neu1107.htm
I o reálné letové výsledky....a protože nechci někoho zklamat, jen standovými výsledky..baterku jsem koupil a bude brutus
O výkendu zažije Corado 1kW na 1Kg
Pořád mi vrtal červík, že bych měl doplnit toto
http://www.electro-team.net/Neu1107.htm
I o reálné letové výsledky....a protože nechci někoho zklamat, jen standovými výsledky..baterku jsem koupil a bude brutus
Corado a Neu1107
Dnešní příprava na sobotní test pohonu 4S..
Radši jsem to testnul na zemi, než pošlu model do luftu s motlidbou aby nic neshořelo
Tady je reálný test již ostrých baterek. 2x 2S Dualsky 1800mAh-25-50C
http://www.electro-team.net/Images_team ... eu1107.JPG
Motor je v pohodě, regl se zatím tváří, že to taky ustojí....baterka, tak o životnosti si iluze nedělám,ale prostě to musím zkusit.
Radši jsem to testnul na zemi, než pošlu model do luftu s motlidbou aby nic neshořelo
Tady je reálný test již ostrých baterek. 2x 2S Dualsky 1800mAh-25-50C
http://www.electro-team.net/Images_team ... eu1107.JPG
Motor je v pohodě, regl se zatím tváří, že to taky ustojí....baterka, tak o životnosti si iluze nedělám,ale prostě to musím zkusit.
Re: Corado a Neu1107
graup15 píše:....ale prostě to musím zkusit.
Koľko si to ladil, aby si to dostal tri watty cez kilowatt
Mimochodom, toto už považujem naozaj iba za "zkusit s motlidbou"...
tks píše:A ten regl případně shoří, nebo zapracují nějaké ochrany a jen se vypne a dochladí? Ptám se jen pro zajímavost - 70A je přeci jen už na 45A regl docela dost, ne?
Sice tam mám nastavenou ochranu, ale iluze si nedělám. Zajímavé je, že v rámci času běhu na jedno stoupání to nijak dramaticky nehřeje. Ale spíš se bojím o kondíky reglu. Aby neudělali bum bác komutačními špičkami.
Re: Corado a Neu1107
m2 píše:graup15 píše:....ale prostě to musím zkusit.
Koľko si to ladil, aby si to dostal tri watty cez kilowatt
Mimochodom, toto už považujem naozaj iba za "zkusit s motlidbou"...
Tak vážení přátelé...je čas skončit.
Vývoj Corada je u konce a nadešel čas, začít přípravu na další projekt.
Ale ještě než o tomto modelu napíšu poslední řádky, dnes model letěl na 4S-1800 Lipol. Je to bomba, ale víc už se opravdu nedá. Stoupavost dosahuje stabilních 38m/s, nic nehoří, nic není vařící. Faktem je, že striktně dodržuji impulzní režim pohonu. Prostě po stoupání nechám (hlavně jde o baterky) min 3 minuty odpočinout .Tady je grafík průběhu stoupavosti
http://www.electro-team.net/Images_team ... ost_4S.jpg
Teď je to opravdu raketa, přitom vše ostatní zůstalo zachováno. Baterka totiž stěžkla nepodstatně.
Takže pohon na 3S, je naprosto stabilní jistota s nadprůměrným letovým projevem. Na 4S, je pak model pro opravdové fajnšmekry, kteří mají rádi maximum, ale nehledí na životnost baterky.
Teď již jen udělám na Vop nálepku 1kW/1kg a budu si model jen a jen užívat.
To je vše a nashle zase u dalšího projektu.
Tak jsem namontoval novou vrtuli s kuželem na Surprise15.
Osazení stále stejné, jen jsem dodal k regulátoru black box (od MGM Compro). Jeho proudový snímač jsem pro jistotu ověřil ss klešťákem, docela to souhlasí.
Nová vrtule je 17/18 ,kužel průměr 38, přesazený 5 stupňů.
Dnes jsem to znovu zalétl. Proti té původní 16/16 to o poznání pomaleji akceleruje po hození na startu, ale vynahradí to ta prudce narůstající rychlost o 2s později. Než začalo pršet, stačil jsem použít motor na osm stoupání v délce od 4 do 6s. Příkon v 1.stoupání=2950W, v 7. stoupání 3540W. Nejvyšší proud=207A, nejhlubšší pokles napětí=16,6V.
Teplota regulátoru 51°C, motoru 46°C.
Ještě si asi budu muset pohrát s nastavením regulátoru, jednou to vypadlo při rozběhu, ale stačilo stáhnout plyn na 0, pomalu přidat a zase to jelo. A ta nejostřejší brzda by asi mohla být ještě ostřejší.
Taky jsem lehce zvětšil chladící vstup a hlavně výstup. Pokud o to bude mít někdo zájem, mohu to snad nějak nafotit a dát to sem.
Moc děkuji českému zastoupení (p. Paláčkovi) za řešení toho problému s vrtulí. Vymýšlel bych již vymyšlené.
Osazení stále stejné, jen jsem dodal k regulátoru black box (od MGM Compro). Jeho proudový snímač jsem pro jistotu ověřil ss klešťákem, docela to souhlasí.
Dnes jsem to znovu zalétl. Proti té původní 16/16 to o poznání pomaleji akceleruje po hození na startu, ale vynahradí to ta prudce narůstající rychlost o 2s později. Než začalo pršet, stačil jsem použít motor na osm stoupání v délce od 4 do 6s. Příkon v 1.stoupání=2950W, v 7. stoupání 3540W. Nejvyšší proud=207A, nejhlubšší pokles napětí=16,6V.
Ještě si asi budu muset pohrát s nastavením regulátoru, jednou to vypadlo při rozběhu, ale stačilo stáhnout plyn na 0, pomalu přidat a zase to jelo. A ta nejostřejší brzda by asi mohla být ještě ostřejší.
Taky jsem lehce zvětšil chladící vstup a hlavně výstup. Pokud o to bude mít někdo zájem, mohu to snad nějak nafotit a dát to sem.
Moc děkuji českému zastoupení (p. Paláčkovi) za řešení toho problému s vrtulí. Vymýšlel bych již vymyšlené.
JMalik píše:Tak jsem namontoval novou vrtuli s kuželem na Surprise15.
Rozhodně to sem dej..toto je thread od pořádných pohonech a ať nám tu žije na věčné časy
Práve som urobil finálny test 1512/1.5Y/6,7 s 18,5x12 RFM vo Volcane s ročným osemčlánkom Zippy-H 3300/20C po sto cykloch (5x 6mOhm, 3x 10mOhm): Napätie z 33,3V kleslo počas 2s pomalého rozbehu motora na 30V s max. prúdom 70A na konci rozbehu a klesalo ďalej ku 28V, prúd sa vcelku držal a iba pomaly klesal ku 66A.
Presne, ako som chcel, takže ďalší odskúšaný 2kW pohon je na svete. Polovica mája vyzerá reálne na zálet.
Na letisku som si dnes overil, že mať 5kg hmotnosti kombinovanej s 8kg ťahu na 3,7m rozpätí v rukách nad hlavou nie je žiadna sranda, kto a ako to hodí na zálet je zatiaľ vo hviezdach.
Presne, ako som chcel, takže ďalší odskúšaný 2kW pohon je na svete. Polovica mája vyzerá reálne na zálet.
Na letisku som si dnes overil, že mať 5kg hmotnosti kombinovanej s 8kg ťahu na 3,7m rozpätí v rukách nad hlavou nie je žiadna sranda, kto a ako to hodí na zálet je zatiaľ vo hviezdach.