Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od off »

Pár detailů instalace upgradu:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
(Kabina je přední díl z (t)Lamy 4, protože stojí polovičku toho, co originální. Ten molitan zespoda je tam proto, aby se při prudším přitažení tolik nezvedala kabina a tak moc se nepotkávala se závažíčky).

A konečně taky jedno neuměle natočené a sestříhané video, omlouvám se za (ne)kvalitu, je to točene foťákem a v dost silném větru, tak to líta všelikde a né zrovna "na pětníku", ale snad aspoň něco :-)

http://www.lkpr.info/heli/FreeSpiritUpgrade.mpg - 24 MB
Naposledy upravil(a) off dne úte 14.04.2009 11:31, celkem upraveno 1 x.
JM

#47 Příspěvek od JM »

off píše:...všelikde a né zrovna "na pětníku", ale snad aspoň něco :-)

Náhodou, video celkem dobrý, díky za něj a taky za podrobné informace, které sem dáváš! Jinak je vidět, že už máš spirita dost dobře v ruce!
Sakra, ten vrt'ásek mi nějak začíná zajímat...
A ještě otázka-když jsem zvládal základy letu s T-Rexem 450-tj. vis, přesuny, osmičky-nebude pro mne tenhle prcek problém? Létal jsem i s mCXkem, ale ten lítá sám, to se nedá počítat :)
off
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od off »

Myslím, že zásadní problém to nebude, jen doporučuju opravdu si vyhrát s nastavením gyra - první krok by měl být ten, že to +/- visí s odloženým vysílačem :-) a i tak je potřeba vzít v úvahu, že je to mašinka za 3000 se vším všudy, s vrtulkou na extra motorek, tak je potřeba se daleko víc věnovat vrtulce, která reaguje pomaleji a daleko míň citlivě. U mě to nakonec dopadá naopak - s FS si troufnu na to, na co s větší mašinkou nemám ani pomyšlení, i když ty větší se vlastně chovají daleko plynuleji... inu nervy jsou nervy a FS přežije neuvěřitelné rány bez většího poškození - to se to pak riskuje :-). Jo a na rozdíl od větších strojků FS samozřejmě není žádný akrobat, má "vrozenou stabilitu" a ve většině krizovek stačí (včas, s listama zaseknutýma do hlíny už to nefunguje :-) ) "všechno pustit" a pohlídat jen kolektiv - a on se prostě dříve nebo později stabilizuje, zavisí a je čas se zorientovat.
rc-hoblik

#49 Příspěvek od rc-hoblik »

off píše:Pár detailů instalace upgradu:

A konečně taky jedno neuměle natočené a sestříhané video, omlouvám se za (ne)kvalitu, je to točene foťákem a v dost silném větru, tak to lita všelikde a né zrovna "na pětníku", ale snad aspoň něco :-)

http://www.lkpr.info/heli/FreeSpiritUpgrade.mpg - 24 MB

Video je pěkné, byly to letos vydařené velikonoce!

Podle těch fotek to vypadá, že tam baterka drží na suchej zip? Je to tak?
off
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od off »

rc-hoblik píše:Podle těch fotek to vypadá, že tam baterka drží na suchej zip? Je to tak?

Jojo, ten původní kastlík mě nějak opustil a vlastně ani nevím, jestli by se do něj ta 800 mAh baterka vešla. Chce to ale baterku pečlivě přimačknout, pohlídat, aby byla přesně tam, kam patří - a nějaké další zajištění by neuškodilo. Chvilku jsem tam dával gumičku, když tam byly ještě staré lyžiny, ale po jejich výměně už jsem to neřešil. Ale je to v plánu.
JM

#51 Příspěvek od JM »

Ještě by mě zajímalo srovnání spirita po tuningu s walkerou 4G3 METAL, BRUSHLESS-pokud někdo může porovnat :wink:
Rotvík

#52 Příspěvek od Rotvík »

off píše:Jojo, ten původní kastlík mě nějak opustil a vlastně ani nevím, jestli by se do něj ta 800 mAh baterka vešla. Chce to ale baterku pečlivě přimačknout, pohlídat, aby byla přesně tam, kam patří - a nějaké další zajištění by neuškodilo. Chvilku jsem tam dával gumičku, když tam byly ještě staré lyžiny, ale po jejich výměně už jsem to neřešil. Ale je to v plánu.

800 se tam vejde ale je tam tak ,,naprásknutá " že při prudším dosednutí dvířka povolí a vypadne.Takže jsem je taky odstranil a baterku zajišťuju gumičkou a zipem.Podvozek mám původní Kestreláckej kterej toho hodně odpruží a vydrží neskutečný věci.To se bohužel nadá říct o zadní kapotáži.Roztočená vrtulka dokáže spolehlivě amputovat celý pylon pokud se prohne a příjde jí do cesty.A že on rád :)
Rotvík

#53 Příspěvek od Rotvík »

Teď koukám na ty fotky a Ty máš stejně jako já závlačku hřídele ještě se šroubama s normální hlavou.Nevím jak tobě ale mně při max. výchylkách drhla deska cilkiky o ty šrouby.Takže jsem přepákoval hlavu na původní starý ,,šikmý systém " (z továrny jsem měl už nastaveny táhla rovně ).Teď se zase deska která je v klidu nastavená kolmo na hřídel, při větších otáčkách (cca za půlkou plynu ) v přední části nadzvedává a poskakuje,tam je vlastně volně jen na ,,kolíčku ve výřezu ".Pozoroval jsi něco takového u sebe ? Zatím jsem neměl od včerejšího přepákování možnost to vyzkoušet ve vzduchu.Hned jak budou mít na RCzoně nový typ závlačky s imbusy tak to vrátím na svislé nastavení.
rc-hoblik

#54 Příspěvek od rc-hoblik »

Rotvík píše:

Teď koukám na ty fotky a Ty máš stejně jako já závlačku hřídele ještě se šroubama s normální hlavou.Nevím jak tobě ale mně při max. výchylkách drhla deska cilkiky o ty šrouby.Takže jsem přepákoval hlavu na původní starý ,,šikmý systém " (z továrny jsem měl už nastaveny táhla rovně ).Teď se zase deska která je v klidu nastavená kolmo na hřídel, při větších otáčkách (cca za půlkou plynu ) v přední části nadzvedává a poskakuje,tam je vlastně volně jen na ,,kolíčku ve výřezu ".Pozoroval jsi něco takového u sebe ? Zatím jsem neměl od včerejšího přepákování možnost to vyzkoušet ve vzduchu.Hned jak budou mít na RCzoně nový typ závlačky s imbusy tak to vrátím na svislé nastavení.

Jestli si to dobře pamatuju, tak mě to "poskakovalo". Bylo to tím, když jsem vyměnil původní vodítka "H" za nová "I" a nechal původní "šikmý systém". Pak to totiž vlastně nefunguje, vodítka nevedou. Takže pokud tam máš už nově vodítka "I", je potřeba se vrátit k nastavení, kdy táhla jsou před vodítkem (ve smyslu rotace rotoru). Řešil jsem to někdy v lednu, snad si to pamatuju dobře.
off
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od off »

Rotvík píše:
off píše:Nevím jak tobě ale mně při max. výchylkách drhla deska cilkiky o ty šrouby.

Kdepak a ani si to nějak nedokážu představit, je od nich hodně daleko... Jinak v klidu když s tím kvedlám tak tam poskakuje snad všechno, ale pod zatížením za letu se všechny ty vůle vymezí a funguje to. I když jsem hodně zvědavý, zda se podaří dodělat tu kovovou hlavu, co výrobce slibuje už bůhvíjak dlouho. Docela by mě zajímalo, jak citlivé by bylo ovládání bez těch vůli...
Rotvík

#56 Příspěvek od Rotvík »

off píše:
Rotvík píše:
off píše:Nevím jak tobě ale mně při max. výchylkách drhla deska cilkiky o ty šrouby.

Kdepak a ani si to nějak nedokážu představit, je od nich hodně daleko...

No já si to ani nemusím představovat,stačí když za běhu dám plnou výchylku a už si pěkně ,,brnká " .Konec konců tu situaci popisují i na Rczoně tady: https://www.rczona.cz/cz/novinky/latest ... grade.html
No a protože mám sice už vodítka ,,I " z továrny,ale závlačku se šrouby s hlavou tak to dělá neplechu.Proto jsem zkusil přepákovat do šikma.Sice je to krok zpět ale deska se tím zvedne.
Tímto jsem vlastně odpověděl i rc-hoblíkovi,táhla svisle + šrouby s hlavou rovná se ,,bordel" :) Při visu a poletování je to v pohodě ale jak se to tlačí do krajních poloh tak je to naprd.
off
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od off »

Abych se přiznal, pořád tomu nerozumím - táhla od desky cyliky brnkají o šrouby, co drží ten plastový díl hlavy na hřídeli? To přece technicky nejde - vždyť se točí spolu a jsou vzájemně otočené o 90 stupňů... "brnkání" při plném přitažení po rozjetí mi dělají závažíčka co štrejchají o kabinku :-O naštěstí mají gumový potah tak to jen špiní :-)
Baloo

#58 Příspěvek od Baloo »

Vřele doporučuji kovovou nebo alespoň plastovou desku cykliky - výrazně se zvýší přesnost celé hlavy a tím samozřejmě řízení - pasuje tam cyklika z easy coptera V2,V....... z ostatních dvourotoráků ne - mají delší páky - přepákování k listům taky z V2 pasuje a je o trochu kratší tak se celá cyklika o trochu zvedne - dále je nutné použít kloubky z cykliky V2 protože kuličky u originální hlavy jsou větší a proto původní nejdou nasadit - teda narval jsem je tam ale pak se to ani nehlo :-) já jsem šel ještě dál a dal jsem i serva z V2 jsou o trochu kvalitnější a mají trochu větší silu a tak při utažených obratech přemůžou vyrovnávací rotor a určitě se nerozpadnou - jsou sešroubovaný :-)
jinak mám stříďák , listy z dvourotoru, 800 baterky , 1g závažíčka. Lítá to bezvadně a človek se s FS krásně vyblbne na malém prostoru bez strachu co ho případná rána bude stát. Tak hoši tuňte a ať vám to lítá.
DH-100 Vampire 1450mm, P-40 Warthog 2500mm, T-Rex 600 MD500
off
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od off »

Fotkyyyyyyyyyyyyyy sem prosiiiiim :-)
Naposledy upravil(a) off dne pát 17.04.2009 7:25, celkem upraveno 1 x.
JM

#60 Příspěvek od JM »

Tak už je taky na cestě ke mě :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“