záchrana letadla ze stromu pomocí hasičů

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
sgames
Kontaktovat uživatele:

záchrana letadla ze stromu pomocí hasičů

#1 Příspěvek od sgames »

Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
feek

#2 Příspěvek od feek »

By mě zajímalo kolik ho ta sranda stála :?:
off
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od off »

Doufam ze nic - hasice si spolecnost plati od toho, aby zachranovali hodnoty, a tohle byla urcite docela velka hodnota! Pokud ta skoda neni zpusobena umyslnym jednanim, nevidim duvod proc za tohle platit. Nemyslim to nijak zle, mam k hasicum docela blizko a vim, ze kdyby meli dulezitejsi vec na praci, jiste by se tim nezdrzovali. Dokonce myslim, ze byli i radi, ze tu plosinu nevyndavaji jen tak cvicne na dvore (coz stejne tak jako tak obcas udelat musi), ale mohli nekomu udelat radost - aspon ti nasi by to takhle urcite brali, jak je znam :-)
Gidy

#4 Příspěvek od Gidy »

:lol: No teda. A já si musel pro toro lést na strom sám. :lol:
Toro 900, Vapor, T-rex 600n (OS max 50H+Muscle pipe 5) Futaba FF9.
qwawsed

#5 Příspěvek od qwawsed »

Taky jsem si lezl sám...ještě teď mám vidět šrámy od akátu :-)
zdzd

#6 Příspěvek od zdzd »

off píše:Doufam ze nic - hasice si spolecnost plati od toho, aby zachranovali hodnoty, a tohle byla urcite docela velka hodnota! Pokud ta skoda neni zpusobena umyslnym jednanim, nevidim duvod proc za tohle platit. Nemyslim to nijak zle, mam k hasicum docela blizko a vim, ze kdyby meli dulezitejsi vec na praci, jiste by se tim nezdrzovali. Dokonce myslim, ze byli i radi, ze tu plosinu nevyndavaji jen tak cvicne na dvore (coz stejne tak jako tak obcas udelat musi), ale mohli nekomu udelat radost - aspon ti nasi by to takhle urcite brali, jak je znam :-)

Doufat můžeš, naděje umírá poslední. Ovšem sundání modelu ze stromu je placený výjezd. Když hasiči sundávali u nás, napsali výjezd jako záchranu kočky ze stromu. To se platit nemusí. Ostatně než vymotali žebřík, vítr model shodil. :wink: Holt kočka slezla sama.

A pokud tato akce proběhla tiskem, tak kočku do akce už asi těžko zamontují.
off
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od off »

Hihihi, záleží na úhlu pohledu velitele zásahu - jak tak vidím ty fotky, letadlo úplně určitě ohrožovalo pádem předmětu z výšky nevinné občany, zejména starce, ženy a děti, a jednat bylo nutno ihned a bezprostředně! Pořád jsem optimista :-) Ví někdo, jak to dopadlo doopravdy??
Naposledy upravil(a) off dne pon 20.04.2009 11:03, celkem upraveno 1 x.
Hali
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hali »

hernajz a ja na ten 20 metrovej topol lezl vlastni silou.
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
cernos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od cernos »

Tak tak, vlézt si pro letadlo sám je větší zábava než zbaběle volat hasiče. Přemýšlím že bych s sebou vozil v autě kromě nabíječky ještě horolezecké lano a postroj :D
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JirkaA »

cernos píše:Tak tak, vlézt si pro letadlo sám je větší zábava než zbaběle volat hasiče. Přemýšlím že bych s sebou vozil v autě kromě nabíječky ještě horolezecké lano a postroj :D

Nebo motorovou pilu ;)
OK2WY
RayBan
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RayBan »

Už mu přišel účet, 14.261,- Kč ...
A to se vyplatí :wink:

RayBan
off
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od off »

No to je musel hodně nas... :-( Pak ovšem taky přichází v úvahu nahlédnutí do obč. zákoníku, pokud tam nebyla objednávka s touhle cenou, tak bych si dovolil poslat je s tím.. však víte kam :-)
zdekar

#13 Příspěvek od zdekar »

Hali píše:hernajz a ja na ten 20 metrovej topol lezl vlastni silou.

Včera byla nějaká stromová přitažlivost :) Byli jsme lítat a kolega se Sky Lady trefil topol a ulomil vrtuli. Pak jsem lítal já se samokřídlem a trefil jsem ho taky. Křídlo se uhnízdilo ve výšce asi 20m. Nakonec se jako nejlepší vyprošťovák ukázal rybářský prut s navázanou větvičkou :D Křídlo jsme dostali dolů vpořádku, ale nervy to byly...

Zde se můžete podívat na fotky:
http://rchouby.wz.cz/index.php?cat=gale ... le=19.4.09
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
off
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od off »

Nejen stromová - ráno jsem ukazoval kamarádovi super nízké průlety na plné rychlosti s Free Spiritem a nějak jsem si nevšiml, že stojíme těsně u zahradního stolku... jeba to byla šílená, přímo na hlavu rotoru, ale naštěstí když jsme posbírali dvě hrsti trosek, tak se ukázalo, že to odnesly akorát držáky listí a za pět minut jsme lítali dál :-)
Jen škoda že jsem nebyl ještě o pět čísel níž, to by prošel pod stolem a to by teprv kámoš čubrněl :-)
sgames
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od sgames »

Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“