Mustang od jr mod
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
P 51 Mustang od JR models(SDM)
Dnes jsem ho na 2. pokus úspěšně zalétnul. Ač je to číňan tak je vyroben z velice kvalitního materiálu epo (epp). Konstrukce je opravdu velice pevná (odzkoušeno při 2 tvrdších přistáních při záletu - naprosto bez poškození) a dost vydrží. Pořídil jsem si jen draka a osadil to střídavým motorem a 3S Li-pol 1300. Dodávaný podvozek je naprosto nepoužitelný, protože těžiště je dost vpředu a Mustang přepadává na čumák. Start z ruky je u dolnoplošníku trochu obtížnější, přistávám s ním do trávy na břicho. Po vytrimování a doladění létá stabilně při motorovém letu, i při relativně malé rychlosti. Bez motoru to moc nejde - na doklouzání na přistání z větší výšky to moc není. Chce to s trochou plynu dotáhnout tak 20 cm nad zem, vypnout motor a lehce sednout. Letový čas jsem neměřil, ale na první seznámení s modelem jsem létal jen tak na 1/2 plynu a odhaduji to tak na 15 minut.Pro úplného začátečníka to asi není, ale pokud někdo zvládá jiný model s křidélky tak by neměl mít s tímto Mustangem problém. A nejen ve vzduchu vypadá vcelku pěkně 
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
akurat riesim problem s tymto mustangom, pouzil som komboset http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 096&styl=0, vrtulu 8x4 a trojclanok lipol 1600mah. okrem toho ze sa to nedalo vyvazit, lebo sa preklopil tam kde fukol vietor mi to ani nie na pol plyna tahalo kolmo hore a musel som potlacit vyskovku na -62% trimu. v podstate sa s tym nedalo lietat...kde moze byt chyba? vyosenie motoru dole je, akurat predpisane su 3 stupne, ja mam 2 stupne....
tazisko je podla papierov 68mm od zaciatku kridla v strede, tak som to aj tak vyvazoval....
namerany vykon na zemi bol 137W, odber 11,8A, otacky necelych 10 000
tazisko je podla papierov 68mm od zaciatku kridla v strede, tak som to aj tak vyvazoval....
liborius píše:akurat riesim problem s tymto mustangom, pouzil som komboset http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 096&styl=0, vrtulu 8x4 a trojclanok lipol 1600mah. okrem toho ze sa to nedalo vyvazit, lebo sa preklopil tam kde fukol vietor mi to ani nie na pol plyna tahalo kolmo hore a musel som potlacit vyskovku na -62% trimu. v podstate sa s tym nedalo lietat...kde moze byt chyba? vyosenie motoru dole je, akurat predpisane su 3 stupne, ja mam 2 stupne....
ahoj, lítám to samý, tedy stejný éro a stejný COMBO SET od Kostky... Vrtuli mám 9x4 a aku 3S1 2200 20-30C... výškovku mám taky velmi lehce potlačenou, ale jen o něco, lítá to jako raketa kolmo vzhůru a nemám s tím naprosto problém... klouzavost dobrá, směrová stabilita taky ... těžiště mám jako Ty - tak jak je v návodu ...
letová hmotnost někde kolem 580g
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
K tomu létání kolmo k nebi (vzpínání). Já jsem při záletu nastavil výškovku do "neutrálu" a taky mi to i při správném těžišti šlo strašně nahoru a byl to opravdu jen boj o udržení ve vzduchu! Problém byl v tom, že to nastavení výškovky opticky zkreslovalo a i když jsem myslel, že jí mám v neutrálu, tak ve skutečnosti byla trochu přitažená. Když jsem ji nastavil opticky "trochu potlačenou" - ve skutečnosti přesně do neutrálu, pak už bylo vše ok. Při nastavení správné neutrální polohy to musíš porovnávat s celým profilem ocasní plochy a ne jen podle toho "EPP pantu". Snad jsem to celé popsal alespoň trochu srozumitelně
.
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
neni o čom uvažovat
lietať môžeš, ale pristáť musíš ...