Propojení regulátoru s motorem.

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
qwawsed

#16 Příspěvek od qwawsed »

m2 píše:
qwawsed píše:Těch konektorů je lepší se zbavit a sletovat vodiče rovnou k sobě, ušetříš si v budoucnu problémy.

Z druhej strany - ani nevieš ako budeš ďakovať konektorom, keď sa Ti motor vytrhne za letu z lietadla.

Chybí tam ksichtík :-) Trhaj se silnější pohony a ty je lepší dávat bez konektorů :-) A když už má být letadlo nevyvážené pro absenci motoru, tak určitě lepší i bez zavaží v podobě aku :-)
Arny_CZ

#17 Příspěvek od Arny_CZ »

Tak jsem vše zapojil a vrtule se točila správným směrem hned na poprvé. Všem děkuji za rady, zase jsem trochu moudřejší.
Měl bych ještě malý technický dotaz: jak je to u střídavých redulátorů vs. motor se zpětným chodem? Jsou na to speciální regulátory, které podporují "zpátečku" nebo to lze nějak naprogramovat u většiny regulátorů. Díval jsem se namátkově na popis asi pěti střídavých regulátorů a u žádného v popisu nepsali, že by uměl nastavit reverzní chod motoru. Není to ani v návodu k regulátoru, který si ten kamarád koupil.

Prosím, prosím ...... poradí někdo.
Vím, že toto je web spíše o létání, ale já jsem mu to zapojoval v loďce-člunu, takže by mě to i zajímalo. Jesli bude moct couvat nebo ne. Ale spíš asi ne, že?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RiMr »

Jsou i obousměrné regy pro stříďáky, stačí hledat třeba na ebay něco jako "brushless speed controller car boat".
Ty lodní bývají často vodou chlazené:
https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... entCat=254
Stačí hledat :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“