Vynalézavá PČR

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.

Souhlasím se skrytým měřením

ano
24
53%
ne
21
47%

Celkem hlasů: 45

Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od m2 »

Marek71 píše:Ešte som nevidel, aby policajt zastavil niekoho za predbiehanie na plnej, zato za rýchlosť mnohokrát.

Majú problém s dokazovaním. Preto volia len osvedčené miesta a priestupky, na ktoré majú osvedčené techniky a sú na ne v danom momente dostatočne vyškolení... :wink:

Ono to vyzerá ako sarkazmus, ale ... stalo sa mi to (v PX), predbiehal ma na 50-ke v kolóne nejaký hulvát cez plnú asi stovkou, za nim poliši s húkačkou sa ho rozhodli dohnať (kolóna šla aj v protismere), naháňačka ako z Miami Vice - dve kolóny aút škriabúce priekopu a v strede futašiace auto prenasledované hrdinskými bojovníkmi za slobodu a právo. Zastavili nás na moje prekvapenie oboch a ako svedok udalosti som musel čakať až do vyriešenia priestupku (v aute som mal dve spiace deti...).
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
s3030150

#32 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:39, celkem upraveno 1 x.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od JirkaA »

A ohľadom tej predchádzaúcej poznámky o semafore a červenej uprostred noci... som myslel, že takéto individuá už ani nedostanú vodičák. Na červenej proste sojím a je úplne jedno, či je noc a či deň.

tady jsem byl spatne pochopen, samozrejme jsem nemel na mysli auto ale chodce na prechodu. V aute o respektovani svetel neni nejmensi diskuse.
OK2WY
feek

#34 Příspěvek od feek »

A ty víš co tam s tou fábkou dělali? Jasně že na 90 procent rychlost, ale ten radar se dá použít i na dokumentaci jiných přestupků. Třeba ta plná čára, červená, nebezpečné předjíždění, pásy, telefony atd.atd.
Ale pravdou je že rychlost není tak nebezpečná jako třeba to nedovolené předjíždění. A že se dělá rychlost nejčastěji? Nejlíp se prokazuje.
m2
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od m2 »

semir píše:m2: nadhera ... prinutia cloveka svedcit ?

Urobili to zaujimavejsie - zastavili nas oboch, mna nechali stat a isli sa bavit s tym vyvrhelom spolocnosti. Viem si predstavit, ze mu bulikali, ze maju svedka, aha hen kusok stoji, a ze nech zaplati v blokovom konani, proti ktoremu niet odvolania. Asi ho zlomili, lebo za mnou dosli az potom, ked pustili jeho s vysvetlenim, ze mozem ist, ze ma zadrzali ako svedka udalosti. Keby on skutok poprel a ja som odmietol svedcit, obavam sa, ze bez zaznamoveho media neuspeju.

Tu je podstatna dilema - tvrdenie policajta nadradene tvrdeniu obcana a'la Rakusko (aj ked pravne neviem ako to naozaj je, ti polisi sa tam tak spravaju) alebo plne bremeno preukazania skutku ako u nas s vyhodami a nevyhodami na oboch stranach. Nie som pravnik, neviem sa k tomu vyjadrit, fungovat moze asi oboje, ale "masovy vyber mytneho" fakt nie je to, za co chcem platit dane urcene pre Dopravnu Policiu.

Ako totalna frazka sa mi javia stovky odstranenych styridsiatok v poslednom obdobi po zavedeni 50-ky v obci a tiez nove 70-ky/80-ky na komunikaciach bez pohybu chodcov, akoby doteraz nevedeli na cedulu napisat 50, 70 ci 80 km/h... :roll:
Pekne je vidno, aki odbornici tie cifry na cedulkach "schvaluju", o tom, co za chaos v znackach po sebe zanechavaju cestari ani nehovoriac...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Miloš

#36 Příspěvek od Miloš »

Tohle je opravdu fikaný...Jak k nim může mít člověk respekt,když se takhle chovaj?Nevím proč se pak divěj,že lidi s nima bojujou stejně=odepření výpovědi atd. Jak už bylo popsáno výše,opravdový dobytky se ani nesnažej chytit a chladěj si žáhu na vesměs normálních lidech.Člověk jako řidič by měl vyhodnotit aktuální situaci a zachovat si zdravej rozum,ne se slepě řídit kolikrát skoro hovadinama.Stejně tak by měl můj ideální policista mít odpovědnost a možnost posoudit aktuální nebezpečnost přestupku.Pozdrav s fotkou za rok těžko někoho napraví.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Problémy s ryclostí moc nemám, kde mám jet 50 tam 50 jedu. Mimo obec 90, max 100. Na červenou si zastavim. Je jedno jestli v autě nebo na motorce.
Mě osobně nejvíc serou chodci, na křižovatkách si přebíhaj barva nebarva. Taky cyklisti jsou solidní hovada. Myslí si, že když mají kolo tak pro ně žádný předpisy neplatí, jezdí si to jak chce, netuší o tom co to je nějaká přednost.... Nemyslím děcka, ale právě ti dospělí.
Mě policajti nejvíc dostali, když mě zastavili a chtěli si změřit hloubku vzorku na zimních gumách. Borec mi obešel auto a měřil to prstama. Asi měl kalibrované prsty na měření vzorku pneumatiky.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Marek71 »

No jasne, o to im ide ! Dokumentovať a postihovať priestupky, ktoré sa najľahšie dokazujú a s ktorými je najmenej práce a najviac sa vyberie. A o bezpečnosť im absolútne nejde...

feek píše:A že se dělá rychlost nejčastěji? Nejlíp se prokazuje.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Marek71 »

A ďalšie výpalné si vyberá meststá polícia meraním v mestách. Zastupiteľstvá nakúpili radary (príp. sa dohodli s bývalými ŠTB-ákmi z Czech Radar na prenájme pevného radaru) a vo veľkom vyberajú na pokutách za rýchlosť. Dokonca to majú v rozpočte ako prijímoú položku a je potreba splniť plán :-(

Našťastie, od nového roku im to zákonodarcovia trochu sťažili tým, že MP može merať len na označenom úseku. V Prahe už sú velké tabule. A napr. v Pardubiciach to pochopili a vyjadrili sa, že MP merať už nebude. Ostatne, od toho máme dopravnú políciu a MP by mala snaď slúžiť na niečo iné.

m2 píše:Nie som pravnik, neviem sa k tomu vyjadrit, fungovat moze asi oboje, ale "masovy vyber mytneho" fakt nie je to, za co chcem platit dane urcene pre Dopravnu Policiu.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
s3030150

#40 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:27, celkem upraveno 3 x.
petrsh

pozdrav

#41 Příspěvek od petrsh »

zdar 2lizarde,
já myslel že už jsi umřel strachy - ale ty ještě žiješ a rozdáváš moudra.

Tak kde máš ty fotky z pilsen kitu - někoho pokárat (= napadnout ?) a pak se tvářit že nejsem, to se nedělá, že? Tak se polepši a ukaž to - nebo mně budeš mít na svědomí, protože jsem nepoznal kdo mně ohrožuje, nejsem holt tak dobrej jako ty. Dík. Petr

P.S. - pro nezasvěcené - viz téma Bál jsem se jak nikdy... z loňského září na smetišti
michalval

#42 Příspěvek od michalval »

Ať hledám, jak hledám téma "Bál jsem se jak nikdy" na Smetišti nemůžu najít. A to mě zvědavost donutila hledat dlooouho :D . Jsem slepej?
coro

#43 Příspěvek od coro »

semir píše:.....
policajt si vzdy najde sposob, ako vybrat peniaze. jediny sposob je sa s nim dohodnut, hlavne slusne.

Raz na Jozefa som jazdil v noci po blave. Fúkal som 4x, samozrejme som nepil.
3x to policajtov potešilo, usmiali sa a zaželali šťastnú cestu. (som Jozef).
4. krát ma zastavili dvaj hajzli na lade, keď som nenafúkal skontrolovali výbavu, a nakoniec z nich vypadlo: vzadu nemajú zapnuté pásy! Pokuta 500 plus 500 !!!!! pokuty sa nezrátavajú, platí sa jedna za najvážnejší priestupok!!!! ... kamoš in strčil 1000 korun s neskrývaným pocitom že nech sa nažerú, svine.

Ide o to že možno je zo 100vky aj 99 dobrých policajtov, ale ten jeden človeka tak naserie a znechutí, že si to zapamätá nadlho...
s3030150

#44 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:23, celkem upraveno 4 x.
petrsh

#45 Příspěvek od petrsh »

michalval píše:Ať hledám, jak hledám téma "Bál jsem se jak nikdy" na Smetišti nemůžu najít. A to mě zvědavost donutila hledat dlooouho :D . Jsem slepej?

sorry, není to úplně přesně, správně je
Pilsen Kit 2008 - dnes jsem se bál tak jako nikdy

(nebo by možná mohl fungovat přímý odkaz http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=13380 )
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“