Walkera 4#3 B motor

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mitec

#136 Příspěvek od mitec »

Jestli máš tu programovací kartu tak to za pokus stojí. Já nabíjim zatim tou standardní nabíječkou, takže netuším kolik mAh tam při nabíjení naliju, ale když skončím let, tak jsem asi tak na 3,6 V, letový časy mám kolem 9 min, dnes s několika mezipřistáníma něco přes 10.
Kdyby nepomohlo programování, tak jestli by se ti v tom chtělo vrtat, tak zkusit připájet te XP-7A paralelně na dráty k baterce, to někdy pomáhá.

Jo ta FLEA!! Nějak jsem to sem ani nedával, prtž koukám, že asi nebude zájem, ale znám frajera ze státu New York, který dělá jako vedlejšák tyhle regly - objednává součástky z Německa a pak je sestavuje. Podle fotek velmi čistá práce. Výhoda je v tom, že se u něj dá koupit i zadní HP03 brushless motorek, který ještě nějak vykalibruje a vybalancuje. Cena za 1 fleu je 45 USD, za 2 85 USD (těžko najít lepší cenu). V případě zájmu zjistím i ceny motorů, ale.. asi tady u nás momentálně nebude pro koho, když u nás působí vlivná masa odborníků, která bude prohlašovat do konce svýho života cokoliv od walkery za ztrátu peněz..

Jo a vyřešil jsi dost originálně tvojí pružinku na desku cykliky! :D

Taky mě láká zkusit ty li-polky z HC, ale nechci se vzdát těch konektorů od walkery, jsou docela dobrý a samostatně se asi neseženou
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od gamer007 »

Hm, ta flea je fakt dost drahá,zatim si asi vystačim s tou plechovkou...Pružinku mám hlavně proto, že mi cukalo elev a když na něj něco tlačí tak necuká :) Ty jsi s těma orig konektorama spokojenej? Mě přijde že právě oni dělají tu největší neplechu, nebo to taky bude drátkama u baterek, jednu už jsem musel předělat... Jestli budeš chtít, tak až budu objednávat z HC tak ti tam baterky klido přihodim....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
mitec

#138 Příspěvek od mitec »

Je fakt že neni nejlevnější, ale je to spolehlivý řešení, a to nemluvim o tom, že při každym zapnutí zahraje krásnou melodii :D Já jsem jí nutně potřeboval, protože na tom novým rámu mi původní ocasní motor fakt nefungoval, sice později sem zjistil, že hlavně kvůli tomu, že jsem otočil směr otáčení což se naprosto nesmí, ale to už neřešim :D

Ty konektory - po mírným oříznutí se zapojují velmi lehce a nehrozí zkratování. Napadá tě lepší náhrada za ně? Já jsem kdysi měl takový mikro konektory na akku od Potenskýho, ale tam právě jeden hrot kouká ven, takže zkrat není problém..
Díky za nabídku objednání z HC! Jestli vymyslíme ty konektory, taky bych to určitě bral.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od gamer007 »

Teď už ti funguje ocas dobře? Mě to při vyšších otáčkách nestíhá, dá se to ale není to ono..... Já myslel že vemu tyhle konektory http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8878 ,použiju smrštovačku a hlavně dobrý drátky...
Ty si něco v tom main reglu přenastavoval?
Futaba T8FG,GT3C
mitec

#140 Příspěvek od mitec »

Teď už sedí jako přibitej, i při nárazovým přidání plynu, lehce možná uhýbá jenom koncem letu při slábnoucí baterce. Právě záleží na uvážení, jestli ti to kazí radost z letu nebo se to dá ještě přežít.. Připomínám, že ti můžu sehnat fleu i s vykalibrovaným zadním bl motorem HP03, což je větší luxus než mám momentálně já :wink:

A když dáváš časy kolem 6 min, znamená to, že ti k 6. min najednou začne padat? (tak končím já) nebo spíš by ještě letěla, ale je nepříjemná a neřiditelná? (to se mi stávalo s původním ocasním motorem)

Na tom esc jsem zkoušel snížit nastavení napětí pro "nucený přistání" nevim jak se to odborně jmenuje, ale jenom pomocí vysílače, takže podle pípání a nějak mi to nešlo.

Jo a ty konektory vypadají dobře, určitě pustí víc proudu než ty stock, jsou určitě lehoučký a je fakt že se dají obužírkovat.., takže až budeš příště objednávat z HC, tak bych tě zneužil, abys mi je taky vzal + zkusím jednu li-polku 400 mAh a jednu 450 mAh, v létě plánuju, že půjdu do 4G3, takže se určitě budou hodit :)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od gamer007 »

OK, tak se pak nějak s těma baterkama domluvíme... S tím časem, no po 6. min to začne právě rovnou pomalu padat, jako když by to ten regl vypínal. Přijde mi že to začíná bejt s tim zadním motorkem horší a horší, takže asi začnu uvažovat o upgradu. Tu fleu s tim vykalibrovaným motorem bys sehnal za kolik? Jinak bych zkusil asi ten TRGY regl 3A a nějakej motor z HC, což je cca 20USD, convertor mám jěště jeden doma, ale myslim že jsi psal že to někomu zlobilo. Taky to bude asi chtít širší trubku co?....
Těd někdy si koupim prog kartičku na regly TRGY, tak zkusim s tim přenastavit i ten XP7A, vysílačem mi to taky nejde, vůbec nemůžu vstoupit do programovacího modu, ale v rczone mi radil že mám jakoby zkratovat ten konvertor a to je jako plnej plyn, zatim jsem to nezkoušel....
Futaba T8FG,GT3C
mitec

#142 Příspěvek od mitec »

Tu cenu momentálně nevim přesně, ale asi to bohužel bude kolem 70 USD, ale zjistim přesně.
Ten 3A regl je nějak pomalejší, takže se ocas bude trochu cukat.. zkusim ještě najít jiný spolehlivý a cenocě přijatelný řešení, ale asi nebude..
mitec

#143 Příspěvek od mitec »

Tak tady je výsledek mého průzkumu:

Na jiné řešení než flea + HP03 je lepší zapomenout, je to o ničem..
Zase jsem viděl cenu moc naivně, ten kolega z ameriky je ochotný prodat za konečnou sumu 80 USD (to je velmi dobrá cena, když si vezmeš že on kupuje materiál, ze kterého to pak sestaví a vykalibruje cca za 65 USD).
Jestli bys chtěl ještě trochu ušetřit, tak já od něj taky budu kupovat někdy jednu fleu a spec rot. hlavu na 4#3, kterou ještě nemá, tak bych nám to pak objednal spolu.. ale opravdu nevím kdy by to bylo.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od gamer007 »

mitec píše:Tak tady je výsledek mého průzkumu:

Na jiné řešení než flea + HP03 je lepší zapomenout, je to o ničem..
Zase jsem viděl cenu moc naivně, ten kolega z ameriky je ochotný prodat za konečnou sumu 80 USD (to je velmi dobrá cena, když si vezmeš že on kupuje materiál, ze kterého to pak sestaví a vykalibruje cca za 65 USD).
Jestli bys chtěl ještě trochu ušetřit, tak já od něj taky budu kupovat někdy jednu fleu a spec rot. hlavu na 4#3, kterou ještě nemá, tak bych nám to pak objednal spolu.. ale opravdu nevím kdy by to bylo.

Asi na to prdim, už se mi nechce tolik investovat a vystačim si i s plechovkou. :) Ale zajímala by mě ta speciální hlava, copak to je? Jinak jsem vrtásek včera proháněl venku a docela dobrý. Dával jsem jedno kolečko za druhým, akorát když to trochu nevychytám a pak se snažim to plynem vytáhnout, převáží se na ocas a bum bum :roll: Jinak parádička....Už i vypadá jako vrtulník, dal jsem mu canopku z free spiritka( klon blade MCX) viz http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=2263 Jo a asi budu muset investovat a to do serv, už cukaj obě dvě a po letu jsou horký jak brambora z ohně, nejspíš brzy umřou :( Kdybych vymyslel uchycení tak tam dám tyhle http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... icro_Servo
Futaba T8FG,GT3C
mitec

#145 Příspěvek od mitec »

Heej s tou kabinkou to vypadá skvěle!! Ještě kdyby ti nevadilo trochu jí naříznout, aby čumák víc sedl k zemi a bylo by to dokonalý! :)

Jo chápu, že když živíš i další heliny, tak už je to trochu moc dát tolik peněz do 4#3, možná bys mohl zkusit dát na ocas vrtulku z Bčka nebo Qčka - jsou větší a někomu to pomohloí zklidnit ocas když na ně přešel. Já mám momentálně na ocasu vrtulku z Q a ještě chci i listy, to by mělo mít lepší odpich.
Serva máš původní nebo z Bčka? Já jsem s nima dost spokojenej, zdají se mi kvalitní.

Ta hlava je bell/hiller - něco podobnýho jak jsem ukazoval v tom videu na youtubě, ale ještě promakanější :)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od gamer007 »

jj. no vidiš to mě nenapadlo s tou vrtulkou, myslel jsem že jsou stejný, za pokus to stojí... Serva jsou právě z úplně základní 4-3, tak možná začali dávat do bčka lepší. Je zajímavý že když letim tak je vidět jak celá deska cykliky vibruje jak blázen a v letu to není vůbec znát. Mám doma jěště 4 takový serva z 5G6, ale u těch taky vždycky něco zlobí, nejspíš by to chtělo vymenit celý drátky a konektory, ale ty nevim kde by se dali sehnat :( Možná zkusim ty béčkový, ale jsou drahý sakra, další prachy a to ted chci koupit gyro do HKčka....

Tak ale jsem furt spokojenej že to lítá, s BL motorem jsem už nalítal možná i 40 baterek a furt drží oproti těm plechovkám, to už by byli v hájí min. dva.....
Futaba T8FG,GT3C
mitec

#147 Příspěvek od mitec »

Opravdu dost 4#3B masterů si ty serva pochvaluje, často mě zarazí, když vidim, jak je někdo vyměnil, dost by mě zajímalo proč proboha..

Rád slyším, že máš radost z letu, to je právě to hlavní :) . Já jsem taky s hrůzou očekával, jestli můj bl motor taky časem nechcípne a po mnoha desítkách baterek je naproto v pohodě.. ale z opatrnosti dávám dlouhou pauzu mezi jednotlivými lety. Přece jenom ta moje nádhera váží 61 g a plyn občas potrápím. Má tvůj stroj taky zvuk splašený vosy/sršně? :D

Chápu, že HK je pro tebe No 1. a peníze se nemůžou dostat na všechno, pořád to řešim.. Já už taky do tohodle stroje nechci vrazit víc než občas na nějaký ten náhr. díl (a že by se toho ještě dalo hodně vylepšit!), už sbírám odvahu a peníze na první CCPM 3D, byť asi "jen" 4G3 :)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od gamer007 »

Jo zvuk srsne to vystihuje. Ja si s prestavkama hlavu nedelam, nekdy litam i 2 hodiny skoro v kuse. Mam tri baterky a jednu mam do 15 min nabitou( moc se s nima nemazlim, peru do nich 2A) prave proto jsem taky chtel BL :lol: No, ale ty konektory jsou u me fakt des, tak jsem se nasr.. a vsechny jsem odstrihnul a az budou ty koliky tak je tam dam, zatim to spojuju jen dratek na dratek. Jo hrozi nebezpeci zkratu, ale najednou litam o 1min dele a do bat nacpu o 50mAh vic. Prozkoumal jsem jeden ten konektor a visel uz jen asi na dvou vlaknech z celyho dratku. Jinak koukam ze si tu s nama o tomhle prckovi moc lidi nepovida co., EDIT: Tak jsem si to asi privolal, protoze jsem pripojit bat a najednou se z reglu zacoudilo a motor uz se neroztoci. Na smrstovacce je vypalena dira na vyvodech motoru...hold budu muset asi koupit new regl. Tak 300 to zase zpravi...
Futaba T8FG,GT3C
marvvincz

umira :(

#149 Příspěvek od marvvincz »

Ahoj, zkuste poradit zacatecnikovi, 4#3 je muj prvni vrtulnik, asi ne nejlepsi volba takovej prcek ale pokroky stejne delam :) jen mam ted problem, nechce mi bohuzel stoupat - vznese se treba jen 20cm a vys ani tuk, nejdriv sem cekal ze odesla baterka, s novou se nic nezmenilo, potom prisla na radu vymena hlavniho motoru ktera taky nepomohla, tak sem z toho trochu smutnej, bud nejaka elektrika nebo sem s tim nekde blbe tuknul a mel bych necim pohnout :) ? ? ?
cthulhu

#150 Příspěvek od cthulhu »

...mrkni, jestli máš vůli mezi pastorkem u motoru a kolem hlavního rotoru - jestli je to "nafest", tak to může bejt ono (já jsem takhle dopadnul při výměně prvního padlýho motoru).
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“