Tulix ARF - ARF model motorového větroně DG-1000

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Tulix ARF - ARF model motorového větroně DG-1000

#1 Příspěvek od Dejfak »

Ahoj nedávno tu probíhala diskuze o větroni s vyklápěcím motorem.
Našel jsem toto a přijde mi to za ty peníze docela zajímavé :wink:

http://www.rcshop.eu/tulix-arf-4-kanaly ... 17124.html
Abu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Abu »

Vydrz, casem snad bude podrobna recenze tohoto EPP aparatku na RCserveru. :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
geo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od geo »

Jo jo kolega už ho má objednaný :wink: . Příští týden ve středu má "předváděčku s konzultací" (my to tak praktikujem když má někdo z nás něco new). Když bude zájem - udělám referát :lol:
geo
geo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od geo »

Tak včera byla předváděčka - je to kompletně vystrojený - bez přijímače. 4 x mini serva (možná Hitec) Kl, S a V, jedno Standard na zvedání mechaniky sklopky, náhon lankem přes řemenice (2), brzda mechanická na vrtuli - aby se správně zastavila, stříďáček s vrtulí, regler cca 18 A, programovací mix pro reg a sklopku. Trup, křídla (vystužená uhlíkem) a VOP z materiálu podobnému Elaporu, trošku tvrdší, 1 Lipolka s Dean konektorem, prosklená kabinka s palubkama bez pilotů, zámek kabiny Multiplex, samolepící folie s potiskem, dvířka sklopky plastová, držák motoru plast.
Soukromý subjektivní názor, stupnice od 1 - 5 kdy 5 je špatně
čistota zpracování 4
pasování dílů 2-
vybavení 1-
cena 1
celkový dojem 2 -
opravitelnost 3
poruchovost??
let??
ND - prý je všechno
balení 1
Ostatní uvidíme po postavení a záletu. Dám vědět pro případné zájemce. Verze s RC soupravou nebrat! Bude to chtít mixy :wink:
geo
martin z

#5 Příspěvek od martin z »

čistota zpracování 4?? tak to mě zklamalo, já očekával že to sice nebude multiplex za 1, ale čekal jsem jenom o malinko horší... Fakt jsem zvědav jak to bude lítat, jestli to taky bude potřebovat nějaké úpravy jako ty některé různé napodobeniny multiplexů ála focus a podobné...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

To jsem taky zvedav jak to poleti. Minuly vikend jsme zalitavali na letisti to EPP ASWcko (s motorem v cumaku) a je to velka bida, slaby pohon by se jeste dal prezit, ale absolutne neucinna kridylka jsou fakt nestesti. EasyGlider proti tomu lita bozsky. Jestli bude ten Tulix litat stejne jako ASW, tak ... :evil:
m2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od m2 »

Abu píše:Minuly vikend jsme zalitavali na letisti to EPP ASWcko (s motorem v cumaku) a je to velka bida...

Neviem, co na to Bida ... :wink: ... ale tiez to ktosi doniesol na zalet k nam na letisko a je to skarede jak noc...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Abu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Abu »

Brat jmeno Velkeho Bidy nadarmo do huby bych si nikdy netroufnul :D

Jsem zvedav az prijde ten Tulix na testy, rozhodne ho nebudu setrit. :wink:
creagel

#9 Příspěvek od creagel »

Abu píše:To jsem taky zvedav jak to poleti. Minuly vikend jsme zalitavali na letisti to EPP ASWcko (s motorem v cumaku) a je to velka bida, slaby pohon by se jeste dal prezit, ale absolutne neucinna kridylka jsou fakt nestesti. EasyGlider proti tomu lita bozsky. Jestli bude ten Tulix litat stejne jako ASW, tak ... :evil:

O tom Tulixu (aneb DG-1000) taky uvazuju. Jsem zvedavy jak to poleti. To ze je to ASW malo citlivy na kridylka - cetl jsem i ruznych polomaket a maket,ze to tak proste je. Takze neni to spis predvidatelna vlastnost,nez chyba?
m2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od m2 »

creagel píše:To ze je to ASW malo citlivy na kridylka - cetl jsem i ruznych polomaket a maket,ze to tak proste je. Takze neni to spis predvidatelna vlastnost,nez chyba?

Ano. Mam jednu polomaketu ASW, a je menej citliva na kridelka. Problem nie je to, ze to je ocakavane ci neocakavane. Problem (resp. skutocnost) je to, ze toto penove ASW ma akurat neduhy polomakiet, ale nie ich auru...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

creagel píše:O tom Tulixu (aneb DG-1000) taky uvazuju. Jsem zvedavy jak to poleti. To ze je to ASW malo citlivy na kridylka - cetl jsem i ruznych polomaket a maket,ze to tak proste je. Takze neni to spis predvidatelna vlastnost,nez chyba?

Tak testovaci Tulix uz letel, neni to spatne ikdyz ma i svoje mouchy. Ovladatelnost je ale dobra. Vice podrobnosti bude v dukladne recenzi na RC-Serveru.

K tomu EPP "ASW" - to se ani nedalo nazvat malou citlivosti, to na ty kridylka proste vubec nereagovalo. A hlavne diky debilni koncepci neslo nijak zvetsit velikost vychylek (na Tx bylo 125% = max), kridylka se hybaly asi tak o +-4mm a bylo slyset ze serva maji s tema bowdenama hodne prace i pri techto minivychylkach. Jedina moznost jak ve vetru zatocit bylo plna kridylka+plna smerovka, pak to asi po vterine zareagovalo :(
coro

#12 Příspěvek od coro »

Pri cene serv a hlavne pri EPP kde nejaká čistota či snaha o zakryté ovládanie nemá význam, sa mi snaha ovládať krídelká jedným servom nejakou šialenou konštrukciou, nezdá rozumná - vytrhať to alebo nechať nepoužité, a dať tam predlžovací káblik so servom, by nemal byť problém.

Skorej je zaujímavý ten výklopný pohon. Urobili to extrémne jednoducho, je to funkčné? zastavuje vrtuľu, zasú va sa spoľahlivo? neláme sa, nemá to sklon k rezonancii a utrhnutiu? Proste a tak podobne..
Abu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Abu »

Ty mouchy co jsem zminil, jsou prave vetsinou kolem toho pylonu.
Vsechno bude v recenzi, vydrzte.
creagel

#14 Příspěvek od creagel »

Abu píše:Ty mouchy co jsem zminil, jsou prave vetsinou kolem toho pylonu.
Vsechno bude v recenzi, vydrzte.

Jsem zvedavy na tu recenzi (hlavne na zkusenosti s tim pylonem)- kdy cca bude? :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Abu »

Tezko rict, budeme se snazit, aby byla co nejdriv. Ale chceme to i trochu protahnout nekde na svahu, at se ukaze co to umi. O vikendu bude dalsi testovani, tentokrat uz asi s "normalnim radiem" a ne s tim setovym "super-low-end".
Mozna udelame recenzi dvoudilnou (zakladni vlastnosti a pak zkusenosti po vice nalitanych hodinach v ruznych podminkach??), musim se dohodnout s hlavnim organizatorem akce :wink:
Odpovědět

Zpět na „Větroně“