Praktické létání

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Munda

Praktické létání

#1 Příspěvek od Munda »

Jsem úplný začátečník, dvourotorák neberu jako lítání s vrtulníkem, ale jen jako jakousi předletovou přípravu a hru. Zatím lítám jen a pouze na simu, a musím říct, že mě to moc nejde. Už jsem způsobil milionové škody, holt i obyčejné zatočení je problém, který končí názazem do země.
Najde se někdo, kdo popíš, jak lítat jednotlivé obraty. V oborných časopisech je spousta článků a kreseb, jak lítat s letadlem, ale heli nějak chybí. Asi by to bylo dobré i publikovat třeba v RC r......
Munda

#2 Příspěvek od Munda »

ještě jednu prosbu, lítám na AeroFly PD, a chtěl bych tam MiniTitana, nemáte ho, nebo návod, kde jej stáhnout? Ale pro blbca, polopatě. Jsem počítačový expert. Díky předem
midar

#3 Příspěvek od midar »

Safari H41, T-Rex 450S, el. CESSNA 480 Pelikan, Futaba 7C 2.4
Zero
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zero »

mám tu nějaký videa,jsou tma vidět páčky
http://www.stream.cz/profil/seznam.cz/D.Pavek je jich tam víc.většina je RF, hldeje normální lítání,většinou je to tak ze začátku
Ale jediný co můžu doporučit,je prostě lítat,lítat,lítat,lítat,lítat,lítat,lítat,lítat,lítat,........
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Mikelo

#5 Příspěvek od Mikelo »

Rozhodující jsou nalétané hodiny. Jak na simu tak v praxi. Od jisté chvíle se to zlomí a začne to citelně jít stále lépe. Za kolik hodin ta chvíle nastane je na každém jednotlivém soudruhovi :D
A bacha na to že simulátory nelítají stejně jako skutečné kvedláky ve vzduchu. Například některé režimy jsou na simu proti realitě nereálně těžké a jiné naopak příliš snadné.
raging

#6 Příspěvek od raging »

Mikelo píše:Rozhodující jsou nalétané hodiny. Jak na simu tak v praxi. Od jisté chvíle se to zlomí a začne to citelně jít stále lépe. Za kolik hodin ta chvíle nastane je na každém jednotlivém soudruhovi :D
A bacha na to že simulátory nelítají stejně jako skutečné kvedláky ve vzduchu. Například některé režimy jsou na simu proti realitě nereálně těžké a jiné naopak příliš snadné.
Naprosta pravda :P napsals to pekne,strucne a presne :lol:
1one

#7 Příspěvek od 1one »

Hlavně vydržet a ono to přijde .. ja už to tenkrat chtel vzdat a ješte že je mto neudelal.... Je pravda že sim se chova jinak ale to duležite ti da ... nacvičíš si co s rukama....
pidanek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pidanek »

Sice jsem začínal přímo s heli v reálu a se spalovákem,sim nemám.První chvíle a pocity smíšené.Než jsem přišel jak co nastavit,samozřejmě i s potporou skušených lidí na tomto servru, a tím jim děkuji,a pak odlepit helinu od země a vnutit jí ať alespoň z poloviny dělá to, co chci já,bylo vyčerpavající a už jsem to chtěl i vzdát a vrátit se k letadlům.Ale po několika vylétaných nádržích a hodinách se to nakonec zlomilo a můžu říct,že s každým vylétaným galonem pociťuji zlepšení.Někdy nepatrné,ale je tam a to mi dává smysl a radost pokračovat.Takže to chce opravdu jen létat a létat,jak to tady už zaznělo.Slyšel jsem na letišti i názory,že pokud nezačnu nejdříve na simu,tak se dlouho budu učit jednu věc,myslím začátky,visení,pohyb,osmičky atd. a to mne za tu dobu omrzí,šlo to rychleji než jsem doufal.Samozřejmě na tréning 3D akrobacije už je lepší nejdříve natrénovat na simu a pak pomalu skoušet v reálu.To se mne zatím netýká. Simulátor plánuji přikoupit až na zimu na tréning,když nepůjde moc létat venku.Trochu slohovka,sorry.Ať to létá. :D
2lizard

#9 Příspěvek od 2lizard »

Nevím, jak je to s tvým simulátorem, ale na Phoenixu je přímo instruktážní video, kde vidíš, co se dělá s páčkama a jak na to reaguje heli.

Pokud mi pošleš v SZ meil, pošlu Ti pár rad jak na to s heli, které jsem kdysi stáhnul z PC.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Zero
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zero »

2lizard píše:Nevím, jak je to s tvým simulátorem, ale na Phoenixu je přímo instruktážní video, kde vidíš, co se dělá s páčkama a jak na to reaguje heli.

V Real Flight G4/G4.5 to je taky,možná i na g3.5 :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
JM

#11 Příspěvek od JM »

Mikelo píše:Například některé režimy jsou na simu proti realitě nereálně těžké...

Přesně tak! A mě osobně to dost překvapilo...příjemě :wink:
Mikelo

#12 Příspěvek od Mikelo »

Ta instruktážní videa v simulátorech jsou ovšem hodně idealistická. Pro slabší povahy až odrazující. Modely v nich jakoby jezdí po kolejích.
Nejlepší se na ně jednou podívat a pak na ně zapomenout a statečně, v brnění trpělivosti, přistoupit k nudnému nácviku visení ze všech stran.
helifish

#13 Příspěvek od helifish »

Ja mam napriklad v simulatoru problem zaletet osmu a v realu ji zaletim sice se jeste nedokazu vejit do prostoru tak jak bych chtel :wink: . Kdyz jsem minule premyslel proc tomu tak je, dospel jsem k tomu ze v simulatoru se mi velice spatne odhaduji polohy heli - napr kdyz leti bokem tak jeji naklon a taky vzdalenost obvzlast pokud se na heli vrha "stin" (no stin - spis cela stmavne) . Heli mi ve vetsine pozadi spliva takze nejradeji v Phenixu letam nejakou poust ci co to je :) Podotykam ze v realu pouzivam bryle na dalku cca 1,5 dioptrie. Ve finale sim pouzivam na vyzkouseni jak packovat a pak to zkousim pomalicku v realu. Je fakt ze pokud bych mel ambice byt 3D pilot zvladajici shake,chaoz a podobne asi bych se simu musel venovat vic ale v soucasnem stavu si zatim vystacim s realem a ani to moc nestoji :D
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“