LamaCup Ostrava

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#436 Příspěvek od tks »

kovy píše:Ještě jsem doma, musel jsem něco svařit. Už se ale chystám.

Je blbé, že tam s námi nebude nikdo místní, doufám že tam nebude nějaký domorodec moc prudit.
Nechceš přijet na mou louku do Poruby? :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
tks
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od tks »

Tož tedy já jedu, snad tam nebudu sám. I když to by taky nebylo špatné. Furt lepší než tam být třeba s Jardou Š. :lol:
tks
Kontaktovat uživatele:

#438 Příspěvek od tks »

S hrůzou jsem zjistil, že další LamaCup by už měl být skutečně za týden, tedy 17.5.2009. Proto se ptám, jestli to platí a všichni s tím počítají a mají natrénováno. Hlaste účast. :wink:
Snek
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od Snek »

tks píše:S hrůzou jsem zjistil, že další LamaCup by už měl být skutečně za týden, tedy 17.5.2009. Proto se ptám, jestli to platí a všichni s tím počítají a mají natrénováno. Hlaste účast. :wink:

Hlasim ucat, natrenovano jen 5 minut motorveho casu po soutezi RCEJ v Hrabove.
petan64

#440 Příspěvek od petan64 »

Taky se hlásím, velebnosti. Tedy pokud do příští neděle opět něco nepolámu... :) Snad to nezkazím jako na RCEK minulý týden :lol:
sgames
Kontaktovat uživatele:

#441 Příspěvek od sgames »

toz ja tez
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od Nakadah »

Taky hlasim ucast :wink: Nak
petan64

#443 Příspěvek od petan64 »

Doufám, že Aleš objedná hezké pošasí, hlavně ne takový vítr, jako dnes. Chvíli skoro nefouká a najednou se zvedne vítr snad 8m! Před chvílí jsem to byl zkusit - poryvy byly i ve 100m, letadlo sokro nešlo řídit a byl jsem rád, že se mi povedlo bez poškození přistát - ještě teď se potím, uff... 8O
sgames
Kontaktovat uživatele:

#444 Příspěvek od sgames »

petan64 píše:Doufám, že Aleš objedná hezké pošasí, hlavně ne takový vítr, jako dnes. Chvíli skoro nefouká a najednou se zvedne vítr snad 8m! Před chvílí jsem to byl zkusit - poryvy byly i ve 100m, letadlo sokro nešlo řídit a byl jsem rád, že se mi povedlo bez poškození přistát - ještě teď se potím, uff... 8O

tak to stejne ... litam,a najednou vychr jak prase,a kanada litala hore dole jak silena .. byl jsem rad ze pristala,a poprve v zivote jsem to zbalil drive :)
tks
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od tks »

Já jsem se dnes snažil lítat se Siestou a je fakt, že ten vitr byl poněkud nad její možnosti. Křídly mávala jako splašená a točila se jako "kohut na bani". Jsem z toho dost nešťastný, protože Siesta mi vůbec nesedla (zatím) a tak to vypadá, že LamaCup poletím s Elipsoidem, takže mě čeká opět 3x nula za přistání. :roll:

Ale teď to důležitější - prosím všechny, aby se pokusili dát vědět známým, že LamaCup bude a kdy bude, aby se nás tam sešlo alespoň tolik kolik minule. A Aleš kdyby se pokusil opět nějak oznámit, že budeme nějakou dobu blokovat letiště.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#446 Příspěvek od Nakadah »

Coze? Jaky vitr? Dal sem si dnes pul hodiny s Bananem, usadil sem se do zidlicky a uz sem lital. Nejaky sileny vitr sem teda nezaznamenal...Nak
petan64

#447 Příspěvek od petan64 »

tks píše:Já jsem se dnes snažil lítat se Siestou a je fakt, že ten vitr byl poněkud nad její možnosti. Křídly mávala jako splašená a točila se jako "kohut na bani". Jsem z toho dost nešťastný, protože Siesta mi vůbec nesedla (zatím) a tak to vypadá, že LamaCup poletím s Elipsoidem, takže mě čeká opět 3x nula za přistání. :roll:

To je Siesta potažená Icarexem? Ta asi nebude to pravé do větru, zato v klidu by mohla být dobrá. Icarex je odolný, ale povrch je docela drsný, takový turbulátor má už veliký odpor. Dobře lítá potažená fólií - takovou má třeba Snek a lítá mu moooc hezky.

Nevím jak ji máš seřízenou. Pokud mohu poradit, zkus zmenšit úhel nastavení a posunout těžište dozadu, ale opatrně! Zmenší se trochu odpor a poletí více na rychlosti. Zmenší se ale "zásoba stability" - bude citlivější na kormidla i na termiku! Musí se to zkoušet za klidu a po každé úpravě udělat Dive test. Mně i Alešovi to pomohlo, teď mám těžište okolo 45% hloubky profilu a snad by to šlo až na 50%, ale už bych musel upravit uložení baterie.
kovy
Kontaktovat uživatele:

#448 Příspěvek od kovy »

Pokud mi do teho nic nevleze, tak si taky zkusím zasoutěžit. Hlavně abych si pak domů nevezl třísky. :D
sgames
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od sgames »

no predpoved nevypada moc dobre,tak uvidime
tks
Kontaktovat uživatele:

#450 Příspěvek od tks »

sgames píše:no predpoved nevypada moc dobre,tak uvidime

No, vypadá to docela nepříznivě. Ale na 24. už mi byla naplánována nějaká rodinná aktivita a stejně jsou na Bahnech dvouplošníky, to by byla těžká konkurence.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“