PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Cessna
Jo, máš pravdu že válný význam to nemá, jen mně to prostě láká zkusit. Jsu právě zvědavý jak se to bude chovat, zkusím dát extrémní výchylky a uvidíme, je dost možné že to křídlo budu muset narovnat nebo sehnat jiné...
Re: Cessna
Bizon píše:Jo, máš pravdu že válný význam to nemá, jen mně to prostě láká zkusit. Jsu právě zvědavý jak se to bude chovat, zkusím dát extrémní výchylky a uvidíme, je dost možné že to křídlo budu muset narovnat nebo sehnat jiné...
Ale nový pohon, nová křídla, ... to už můžeš jít rovnou do nového letadla.
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Opět máš naprostou pravdu, ale já už nové letadlo mám=) Dělám to proto že mně modelařina fakt chytla a rád bych pronikl do hloubky, takže vemu Cessnu kterou mám už solidně v ruce a uvidím jak se budou měnit letové charakteristiky když budu měnit různé parametry.
Jasně že by to šlo i bez výkonnějšího pohonu, ale jsu rozmlsaný z Tora, už se mi nějak nechce pilotovat letadlo co má větší hmotnost než tah vrtule=)
Jasně že by to šlo i bez výkonnějšího pohonu, ale jsu rozmlsaný z Tora, už se mi nějak nechce pilotovat letadlo co má větší hmotnost než tah vrtule=)
Bizon píše:Opět máš naprostou pravdu, ale já už nové letadlo mám=) Dělám to proto že mně modelařina fakt chytla a rád bych pronikl do hloubky, takže vemu Cessnu kterou mám už solidně v ruce a uvidím jak se budou měnit letové charakteristiky když budu měnit různé parametry.
Ak nemyslím na tvar profilu a vôbec vlastne na to čoho to je model, že Cessna ktorá akrobaciu proste nelieta... Jedna vec je statický ťah a akrobacia s ľahkým modelom, druhá vec je model ťažký aj keď s výkonným pohonom - tam sa ale statický ťah príliš neuplatní, keď to spomalíš alebo prudko potiahneš, zmotá sa vo vývrtke. Potrebuješ lietať rýchlejšie a to chce iný pohon, a zas bude statický ťah nižší aby to malo rýchlosť... vyšší výkon = ťažšie aku aj motor.. A pevnosť,.. Je to začarovaný kruh, a cesta z neho von je odľahčiť model, nie priložiť mu.
Inak ja mám v krídle vymenený ten neurčitý smrekoidný nosník čo držal na obojstrannej samolepke, za pevne vlepenú a zatmelenú uhlíkovú plnú tyč.. Vzpery mu výrazne pomôžu, ale to nie je všetko.
A inak, lietať pekne rovno, tiež nie je až taká sranda.
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
fokusak píše:Zdravím
Nevíte někdo ce je s náhradníma dílama na cessnu?Jsem z Prahy a nikde nemaj nikde ani vrtuli!!!! šílený
Zrovna včera jsem byl u Houšky, mimo jiné u něj mám objednanou ještě jednu baterku k Cessně. Tak prej za 14 dní Pelikán očekává velkou dodávku, teď na Cessnu není skoro nic (nikde).
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
A proto je dobry se zazasobit, coz jsem udelal pred nekolika mesicema
))
Dnesni letani parada, letal jsem na pulku plynu, lazo plazo styl, asi 3x 20s na plny plyn, abych se vynesl o neco vyse, pak stale proti vetru a postupne zas pomale klesani. Letal jsem 20minut, po pristani baterka rikala 3,75V/clanek.
Dnesni letani parada, letal jsem na pulku plynu, lazo plazo styl, asi 3x 20s na plny plyn, abych se vynesl o neco vyse, pak stale proti vetru a postupne zas pomale klesani. Letal jsem 20minut, po pristani baterka rikala 3,75V/clanek.
m@rtin píše:fokusak píše:Zdravím
Nevíte někdo ce je s náhradníma dílama na cessnu?Jsem z Prahy a nikde nemaj nikde ani vrtuli!!!! šílený
Zrovna včera jsem byl u Houšky, mimo jiné u něj mám objednanou ještě jednu baterku k Cessně. Tak prej za 14 dní Pelikán očekává velkou dodávku, teď na Cessnu není skoro nic (nikde).
Tak to jsme na tom stejně s tou baterkou s Houškou jsem mluvil minulý týden a říkal mi to samé a dneska jsem to zkoušel u Pecky a tam prý tak za měsíc.Už nemaj ani ty vrtule od APCéčka.
Už jsem byl rozhodnutej že vezmu nějakou jinou,ale žádná nemá stejný servisní konektor a přeletovávat se mi to nechce,navíc ta originálka je nejlevnější co jsem viděl.
Mimo jiné koukal jsem že jsi z Proseka,tak se chci zeptat kam chodíš lítat? Já jsem z Letňan a pořád zkouším nový prostory Miškovice,Hovorčovice a za tou haldou ce je mezi Letňanama a Kbelema.
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
fokusak píše:Mimo jiné koukal jsem že jsi z Proseka,tak se chci zeptat kam chodíš lítat? Já jsem z Letňan a pořád zkouším nový prostory Miškovice,Hovorčovice a za tou haldou ce je mezi Letňanama a Kbelema.
Bydlim sice na Proseku, ale éro mám na chalupě u Nymburka, v Dymokurech, a lítám tam nebo v okolí. V Letňanech je prej modelářský letiště, ale slyšel jsem, že nový členy nenabírají, ale dá se tam dostat s někym, kdo už je v klubu. Ještě jsem tam ale nebyl. Ale jak se prodlužoujou dny, uvažuju, že bych si možná éro vzal do Prahy - dalo by se chodit lítat večer po práci.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Cessna lítá super sice vypadá trochu jako traktor ale to nevadí. Jsem s ní velice spokojenej. Řídí se v pohodě už se těším až si i sám přistanu a odstartuju snad další víkend.A teď postřehy co jsem musel měnit:
1) okamžitě podvozek pryč sice nevypadá tak hezky ale za vorvaný letadlo to nestojí(při přistání do trávy).
2) po prvním letu jsem musel vyosit motor cca o 2mm dolů přesně podloženo kartičkou do knihovny
3) sekalo se servo směrovky v krajní poloze. Zaseklo se a nešlo zpět muselo se do něj jemně klepnout, po ohledání jsem zjistil že v krajní poloze se hejbe celej domeček se servama takža výchylky na minimum zatim je mi stejně skoro k ničemu. A už to běhá v poho.
Jsem s tímto letadlem velice spokojen. Vysílač Ťuk,ťuk,ťuk taky ok. V letadle mám zatím 2 baterky ale je to nějak málo asi budu muset přikoupit.
1) okamžitě podvozek pryč sice nevypadá tak hezky ale za vorvaný letadlo to nestojí(při přistání do trávy).
2) po prvním letu jsem musel vyosit motor cca o 2mm dolů přesně podloženo kartičkou do knihovny
3) sekalo se servo směrovky v krajní poloze. Zaseklo se a nešlo zpět muselo se do něj jemně klepnout, po ohledání jsem zjistil že v krajní poloze se hejbe celej domeček se servama takža výchylky na minimum zatim je mi stejně skoro k ničemu. A už to běhá v poho.
Jsem s tímto letadlem velice spokojen. Vysílač Ťuk,ťuk,ťuk taky ok. V letadle mám zatím 2 baterky ale je to nějak málo asi budu muset přikoupit.
Nazdar chcel by som sa spýtať či používa niekto z Vás nejaký iný konektor na batériu ten čo je tam sa mi všelijako poprekrúcava, a ešte sa chystám asi kúpiť servá na hlavné krídlo vybral som tieto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 2sec_Servo
Čo poviete môžu byť? Poprípade aké by ste navrhli vy? ( Samozrejme z kovovými prevodmi)
Diki moc
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 2sec_Servo
Čo poviete môžu byť? Poprípade aké by ste navrhli vy? ( Samozrejme z kovovými prevodmi)
Diki moc
http://www.youtube.com/watch?v=B9uI-NEP6Zg
http://www.youtube.com/watch?v=SfeUZQBlQWU
http://www.youtube.com/watch?v=SfeUZQBlQWU
Jetson píše:Ray69 píše:2) po prvním letu jsem musel vyosit motor cca o 2mm dolů přesně podloženo kartičkou do knihovny![]()
Tak k tomu jsem se nikdy nedokopal a tak pořád při motoru potlačuju.
Jen se chci zeptat na to vyosení motoru? Znamená to, že letadlo pak tolik nestoupá? A jesti jo, není pak problém při odhozu z ruky?
Mě jde nahoru po odhozu tak v úhlu 45° při 3/4 plynu, jakmile dám plnej tak musím pořád potlačovat.
Tak jestli je tohle řešení
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan