PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#691 Příspěvek od Jetson »

Nevím, Cessna je super hodné letadlo, ale daň za to je podle mého nepoužitelnost na akro. To vzepětí a profil křídla nenechávaj moc prostoru pro akrobacii. Výbava v základu je celkem předimenzovaná a nevidím moc přínos v posílení motoru a réglu.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

Cessna

#692 Příspěvek od Bizon »

Jo, máš pravdu že válný význam to nemá, jen mně to prostě láká zkusit. Jsu právě zvědavý jak se to bude chovat, zkusím dát extrémní výchylky a uvidíme, je dost možné že to křídlo budu muset narovnat nebo sehnat jiné...
Jetson
Kontaktovat uživatele:

Re: Cessna

#693 Příspěvek od Jetson »

Bizon píše:Jo, máš pravdu že válný význam to nemá, jen mně to prostě láká zkusit. Jsu právě zvědavý jak se to bude chovat, zkusím dát extrémní výchylky a uvidíme, je dost možné že to křídlo budu muset narovnat nebo sehnat jiné...

Ale nový pohon, nová křídla, ... to už můžeš jít rovnou do nového letadla. :D
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#694 Příspěvek od Bizon »

Opět máš naprostou pravdu, ale já už nové letadlo mám=) Dělám to proto že mně modelařina fakt chytla a rád bych pronikl do hloubky, takže vemu Cessnu kterou mám už solidně v ruce a uvidím jak se budou měnit letové charakteristiky když budu měnit různé parametry.

Jasně že by to šlo i bez výkonnějšího pohonu, ale jsu rozmlsaný z Tora, už se mi nějak nechce pilotovat letadlo co má větší hmotnost než tah vrtule=)
coro

#695 Příspěvek od coro »

Bizon píše:Opět máš naprostou pravdu, ale já už nové letadlo mám=) Dělám to proto že mně modelařina fakt chytla a rád bych pronikl do hloubky, takže vemu Cessnu kterou mám už solidně v ruce a uvidím jak se budou měnit letové charakteristiky když budu měnit různé parametry.

Jasně že by to šlo i bez výkonnějšího pohonu, ale jsu rozmlsaný z Tora, už se mi nějak nechce pilotovat letadlo co má větší hmotnost než tah vrtule=)

Ak nemyslím na tvar profilu a vôbec vlastne na to čoho to je model, že Cessna ktorá akrobaciu proste nelieta... Jedna vec je statický ťah a akrobacia s ľahkým modelom, druhá vec je model ťažký aj keď s výkonným pohonom - tam sa ale statický ťah príliš neuplatní, keď to spomalíš alebo prudko potiahneš, zmotá sa vo vývrtke. Potrebuješ lietať rýchlejšie a to chce iný pohon, a zas bude statický ťah nižší aby to malo rýchlosť... vyšší výkon = ťažšie aku aj motor.. A pevnosť,.. Je to začarovaný kruh, a cesta z neho von je odľahčiť model, nie priložiť mu.
Inak ja mám v krídle vymenený ten neurčitý smrekoidný nosník čo držal na obojstrannej samolepke, za pevne vlepenú a zatmelenú uhlíkovú plnú tyč.. Vzpery mu výrazne pomôžu, ale to nie je všetko.
A inak, lietať pekne rovno, tiež nie je až taká sranda.
fokusak

#696 Příspěvek od fokusak »

Zdravím
Nevíte někdo ce je s náhradníma dílama na cessnu?Jsem z Prahy a nikde nemaj nikde ani vrtuli!!!! šílený
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#697 Příspěvek od m@rtin »

fokusak píše:Zdravím
Nevíte někdo ce je s náhradníma dílama na cessnu?Jsem z Prahy a nikde nemaj nikde ani vrtuli!!!! šílený

Zrovna včera jsem byl u Houšky, mimo jiné u něj mám objednanou ještě jednu baterku k Cessně. Tak prej za 14 dní Pelikán očekává velkou dodávku, teď na Cessnu není skoro nic (nikde).
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
scarabeus

#698 Příspěvek od scarabeus »

A proto je dobry se zazasobit, coz jsem udelal pred nekolika mesicema :-)))

Dnesni letani parada, letal jsem na pulku plynu, lazo plazo styl, asi 3x 20s na plny plyn, abych se vynesl o neco vyse, pak stale proti vetru a postupne zas pomale klesani. Letal jsem 20minut, po pristani baterka rikala 3,75V/clanek. :-)
fokusak

#699 Příspěvek od fokusak »

m@rtin píše:
fokusak píše:Zdravím

Zrovna včera jsem byl u Houšky, mimo jiné u něj mám objednanou ještě jednu baterku k Cessně. Tak prej za 14 dní Pelikán očekává velkou dodávku, teď na Cessnu není skoro nic (nikde).

Tak to jsme na tom stejně s tou baterkou s Houškou jsem mluvil minulý týden a říkal mi to samé a dneska jsem to zkoušel u Pecky a tam prý tak za měsíc.Už nemaj ani ty vrtule od APCéčka. :evil:
Už jsem byl rozhodnutej že vezmu nějakou jinou,ale žádná nemá stejný servisní konektor a přeletovávat se mi to nechce,navíc ta originálka je nejlevnější co jsem viděl.
Mimo jiné koukal jsem že jsi z Proseka,tak se chci zeptat kam chodíš lítat? Já jsem z Letňan a pořád zkouším nový prostory Miškovice,Hovorčovice a za tou haldou ce je mezi Letňanama a Kbelema.
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#700 Příspěvek od m@rtin »

fokusak píše:Mimo jiné koukal jsem že jsi z Proseka,tak se chci zeptat kam chodíš lítat? Já jsem z Letňan a pořád zkouším nový prostory Miškovice,Hovorčovice a za tou haldou ce je mezi Letňanama a Kbelema.

Bydlim sice na Proseku, ale éro mám na chalupě u Nymburka, v Dymokurech, a lítám tam nebo v okolí. V Letňanech je prej modelářský letiště, ale slyšel jsem, že nový členy nenabírají, ale dá se tam dostat s někym, kdo už je v klubu. Ještě jsem tam ale nebyl. Ale jak se prodlužoujou dny, uvažuju, že bych si možná éro vzal do Prahy - dalo by se chodit lítat večer po práci.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Ray69
Kontaktovat uživatele:

#701 Příspěvek od Ray69 »

Cessna lítá super sice vypadá trochu jako traktor ale to nevadí. Jsem s ní velice spokojenej. Řídí se v pohodě už se těším až si i sám přistanu a odstartuju snad další víkend.A teď postřehy co jsem musel měnit:

1) okamžitě podvozek pryč sice nevypadá tak hezky ale za vorvaný letadlo to nestojí(při přistání do trávy).

2) po prvním letu jsem musel vyosit motor cca o 2mm dolů přesně podloženo kartičkou do knihovny :-D

3) sekalo se servo směrovky v krajní poloze. Zaseklo se a nešlo zpět muselo se do něj jemně klepnout, po ohledání jsem zjistil že v krajní poloze se hejbe celej domeček se servama takža výchylky na minimum zatim je mi stejně skoro k ničemu. A už to běhá v poho.

Jsem s tímto letadlem velice spokojen. Vysílač Ťuk,ťuk,ťuk taky ok. V letadle mám zatím 2 baterky ale je to nějak málo asi budu muset přikoupit.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#702 Příspěvek od Jetson »

Ray69 píše:2) po prvním letu jsem musel vyosit motor cca o 2mm dolů přesně podloženo kartičkou do knihovny :-D

Tak k tomu jsem se nikdy nedokopal a tak pořád při motoru potlačuju. :)
Ray69
Kontaktovat uživatele:

#703 Příspěvek od Ray69 »

Mě bylo řečeno vyosit motor tak sem neodmlouval a dělal :lol:
Luky.Boy

#704 Příspěvek od Luky.Boy »

Nazdar chcel by som sa spýtať či používa niekto z Vás nejaký iný konektor na batériu ten čo je tam sa mi všelijako poprekrúcava, a ešte sa chystám asi kúpiť servá na hlavné krídlo vybral som tieto:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 2sec_Servo

Čo poviete môžu byť? Poprípade aké by ste navrhli vy? ( Samozrejme z kovovými prevodmi)

Diki moc :)
http://www.youtube.com/watch?v=B9uI-NEP6Zg
http://www.youtube.com/watch?v=SfeUZQBlQWU
fokusak

#705 Příspěvek od fokusak »

Jetson píše:
Ray69 píše:2) po prvním letu jsem musel vyosit motor cca o 2mm dolů přesně podloženo kartičkou do knihovny :-D

Tak k tomu jsem se nikdy nedokopal a tak pořád při motoru potlačuju. :)

Jen se chci zeptat na to vyosení motoru? Znamená to, že letadlo pak tolik nestoupá? A jesti jo, není pak problém při odhozu z ruky?
Mě jde nahoru po odhozu tak v úhlu 45° při 3/4 plynu, jakmile dám plnej tak musím pořád potlačovat.
Tak jestli je tohle řešení :roll: tak předem Ď.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“