Eclipse a vztlakove klapky
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Eclipse a vztlakove klapky
Potrebujem na Hitech Eclipse nastaviť vztlakové klapky tak, aby som ich mohol jednoducho zapnúť a vypnúť pomocou prepínača a nie pomocou VR1 (tak ako to je štandardne).
Jednoducho keď ich natočím cez VR1 a chcem ich vrátiť, pri krútení tým otočným trimrom sa musím vždy pozrieť, či už som v strede alebo nie...(keby ten trimer mal aspoň aretovaný stred...)
Nešlo by to cez nejaký mix?
Jednoducho keď ich natočím cez VR1 a chcem ich vrátiť, pri krútení tým otočným trimrom sa musím vždy pozrieť, či už som v strede alebo nie...(keby ten trimer mal aspoň aretovaný stred...)
já mám na akrobatovi v modu ACRO zapnutou funkce FLPN (nastaví se pro kanál 1 a 6) + LAND výškovku( kanál 2) nech jak je a kanal 6 řídí výchylku křidélek nahoru nebo dolu +100 nebo -100%. celé se to pak za letu aktivuje přepínačem Flt.Mode k sobě....
Bacha!!!! ať si nenestavíš výchylku křidélek (ve funkci vztlaku) na max. a pak ti přestanou fungovat jako křidélka.....
PS: na křídlech mám jen křidélka.....ale moc tuto funkci nevyužívám. Přistávám s roztočenou vrtulí .........to je nejlepší brzda
Bacha!!!! ať si nenestavíš výchylku křidélek (ve funkci vztlaku) na max. a pak ti přestanou fungovat jako křidélka.....
PS: na křídlech mám jen křidélka.....ale moc tuto funkci nevyužívám. Přistávám s roztočenou vrtulí .........to je nejlepší brzda
Naposledy upravil(a) jarb dne čtv 14.05.2009 0:06, celkem upraveno 2 x.
Re: Eclipse a vztlakove klapky
mior píše:Potrebujem na Hitech Eclipse nastaviť vztlakové klapky tak, aby som ich mohol jednoducho zapnúť a vypnúť pomocou prepínača a nie pomocou VR1 (tak ako to je štandardne).
Skús prosím napísať aspoň také veci, ako napr. Je to štorservové krídlo, mám krídelka, mám klapky, klapky chcem na zakrivenie profilu, prípadne na brzdenie .....
Je to vetroň, je to motorák, je to elektrovetroň..... Eclipsu mám origo / upravenú....
Potom ti možno niekto poradí
http://lubo111.rajce.idnes.cz
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Dobre, pokúsim sa to formulovať presnejšie.
Mám motorový model (acro) a Hitec Eclipse s Palík softom.
Na modeli mám v krídle dve servá na krídelká - 1. a 6. kanál.
Tieto krídelká chcem používať aj ako vztlakové klapky pri štarte.
Štandardne to na Eclipse funguje tak, že môžem pomocou otočného trimru VR1 (funkcia FLPT) natáčať odtokovú hranu krídeliek dole (alebo hore) ako vztlakové klapky.
Doteraz to tak robím, ale keď po štarte vraciam odtokovku do neutrálu, tak otočím VR1 do stredovej polohy. Ale ten trimer nemá zvýraznený stred, takže sa vždy musím pozrieť, či už je trimer v strede alebo nie. To odpútáva pozornosť od riadenia a tak by som chcel, aby sa krídelká ako zvtlakové klapky vychyľovali dole a naspäť pomocou prepínača - nie krútením trimra VR1.
Myslel som, že sa to dá cez nejaký mix...
Tu navrhovaný spôsob cez LAND a Flt. Mode neviem, či pôjde - Flt. Mode dokáže nastavovať len trim ovládačov 1-4 kanálu, dvojité výchylky a EXPO, nič viac....
Skutočne neviem, ako na to, poraďte!
Štandardne to na Eclipse funguje tak, že môžem pomocou otočného trimru VR1 (funkcia FLPT) natáčať odtokovú hranu krídeliek dole (alebo hore) ako vztlakové klapky.
Doteraz to tak robím, ale keď po štarte vraciam odtokovku do neutrálu, tak otočím VR1 do stredovej polohy. Ale ten trimer nemá zvýraznený stred, takže sa vždy musím pozrieť, či už je trimer v strede alebo nie. To odpútáva pozornosť od riadenia a tak by som chcel, aby sa krídelká ako zvtlakové klapky vychyľovali dole a naspäť pomocou prepínača - nie krútením trimra VR1.
Tu navrhovaný spôsob cez LAND a Flt. Mode neviem, či pôjde - Flt. Mode dokáže nastavovať len trim ovládačov 1-4 kanálu, dvojité výchylky a EXPO, nič viac....
mior píše:Dobre, pokúsim sa to formulovať presnejšie.
No vidíš, hneď je informácii viac.
Máš dvojservové krídlo, Pajik soft, lietaš v móde ???? (nie glider), a chceš vyklápať krídelká dolu.....
Píšeš, že VR1 musíš dať na stred. čo sa stane ak dáš poťák VR1 za stred - prejdú ti krídelká hore nad neuttrál?
Nedá sa pre funkciu FLPT nastaviť, že bude fungovať s neakým spínačom?
Ja som mal origo Eclipsu, predal som pred 7 rokmi a lietal som vetrone. Tam sa krídelká vyklápali hore, ale to bol Glid režim, tam boli iné funkcie a hlavne ovládanie bolo automaticky prehodené na knipel plynu... takže asi moc neporadím...
Nedá sa VRx priradiť ako povedzme AUX kanál na kanál povedzme 7 a následne urobiť dvojmix kanál 7 na kanál 1 a 6 s možnosťou zapínania mixu spínačom?
Potom by si pri zapnutom spínači mohol nastaviť cez VRx výchylku krídelok dolu a pri vypnutí spínača by sa ti krídelká vrátili do neutrálu?
A ak by tým spínačom mohol byť spínač letového režimu, tak to máš vyriešené, pretože v landing režime si pretrimuješ výškovku na pritiahnuté a máš to.
Naposledy upravil(a) lubo1 dne čtv 14.05.2009 15:23, celkem upraveno 2 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Pokud ty křidélka chceš vyklápět jen dolů, tak si ten VR1 posuň až nahoru a nastav si plochy křidélek do neutrálu (mechanicky). Pak když budeš otáčet VR1 dolů, pak i křidélka půjdou dolů a horní poloha VR1 bude ten střed, co hledáš.
Druhá možnost je asi přes ten LAND mix, ale to jsem zatím nedělal, takže ti s tím poradit nemůžu.
Druhá možnost je asi přes ten LAND mix, ale to jsem zatím nedělal, takže ti s tím poradit nemůžu.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- mior
- Kontaktovat uživatele:
jarb píše:já mám na akrobatovi v modu ACRO zapnutou funkce FLPN (nastaví se pro kanál 1 a 6) + LAND výškovku( kanál 2) nech jak je a kanal 6 řídí výchylku křidélek nahoru nebo dolu +100 nebo -100%. celé se to pak za letu aktivuje přepínačem Flt.Mode k sobě....![]()
Áno, to mám tiež - používam vtedy krídielká ako brzdy, teda vychýlené nadol, ale vychýlené, čo to dá (respektíve čo dajú servá) - to je tá LAND funkcia.
Ale OKREM toho používam krídelká ako vztlakové klapky, teda vychýlené nadol, ale len pár milimetrov - nazýva sa to aj zakrivenie odtokovky - a to sa dá (štandardne) urobiť natočením toho VR1.
Vztlakové klapky mi pri štarte dosť pomáhajú, ale po štarte ich treba vypnúť. A práve to točenie tým VR1 je náročné, lebo neviem, kde má stred a tak sa musím normálka pozrieť okom, či už som v strede. Keby to šlo na prepínač, bolo by vystarané - jednoducho by som ich vypol a krídielká by sa ustavili do neutrálu.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
!!!VYRIEŠENÉ!!!
Do ľubovoľného MIXu (napr. MIX1) sa zadá:
MASTER 5
SLAVE 6
% pri vypnutom 5. kanáli - 0%
% pri zapnutom 5.kanáli - koľko chceme vychýliť klapky.
Keďže vzhľadom na funkciu FLPN 6. kanál SÚHLASNE ovplyvňuje aj 1. kanál (na rozdiel od 1. kanálu, ktorý 6.kanál ovplyvňuje OPAČNE), stačí jeden mix a to z ľubovoľbého MASTER (napr. 5.kanálu (alebo 8. kan.) pričítavať percentá do SLAVE 6. kanálu. Ten už sám (na základe funkcie FLPN) pošle súhlasnú výchylku do 1. kanálu.
Toto sa dá urobiť aj s originálnym softom!
Ešte by sa to dalo vyladiť na PalíkSofte tak, aby aktivačným spínačom mixu bol zároveň aj spínačom 5. (alebo žiadaného) MASTER kanálu.
A môžem používať aj klapky ako vztlakové (mix) aj ako brzdy (LAND).
Do ľubovoľného MIXu (napr. MIX1) sa zadá:
MASTER 5
SLAVE 6
% pri vypnutom 5. kanáli - 0%
% pri zapnutom 5.kanáli - koľko chceme vychýliť klapky.
Keďže vzhľadom na funkciu FLPN 6. kanál SÚHLASNE ovplyvňuje aj 1. kanál (na rozdiel od 1. kanálu, ktorý 6.kanál ovplyvňuje OPAČNE), stačí jeden mix a to z ľubovoľbého MASTER (napr. 5.kanálu (alebo 8. kan.) pričítavať percentá do SLAVE 6. kanálu. Ten už sám (na základe funkcie FLPN) pošle súhlasnú výchylku do 1. kanálu.
Toto sa dá urobiť aj s originálnym softom!
Ešte by sa to dalo vyladiť na PalíkSofte tak, aby aktivačným spínačom mixu bol zároveň aj spínačom 5. (alebo žiadaného) MASTER kanálu.
A môžem používať aj klapky ako vztlakové (mix) aj ako brzdy (LAND).
Uplně nejjednouší je kdybys měl VR1 v neutrále tam, kde je ten zobáček zároveň s hranou plastu kterej navazuje na roh displeje, takže to najdeš po hmatu. Nemusel bys nic mixovat. Já to tak nastavuju dycky a v pohodě. Stejně na vztlaky používáš minimální výchylky dolů a na větroni se hoděj brzdy nahoru "co to dá"

Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova