Měl někdo problém s celníkama?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od ËWRYBADY »

Čau.Tak mam podobnej problém.V pondělí přišel dopis.Napsal jsem jim mail s tim co chtěli.A teď bych chtěl vědět kdy přibližně mi to přijde domu?
Zdá se že se na ten mail ještě ani nedívali!Protože jesem zatrhnul ,,potvrdit přečtení" a ještě nic.
Kdy vám to přibližně přišlo?
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
vrabec1
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od vrabec1 »

Zdravíčko,
Tak mne prišiel dopis dnes s výzvou aby som sa dostavil osobne "za účelom identifikácie tovaru (1ks prístroja laserový") inak je to laserový otáčkomer za 19,95USD. a naviac chcú aby som priniesol aj "doklad o cene týkajúci sa predmetného dovozu". Tak zajtra sa tam pokúsim naklusať aj pripravenými papiermi o otáčkomery a cene zásielky (aj otáčkomera) ak sa dostanem z práce a uvidím ako to dopadne. Takže pozor na laserové prístroje v balíkoch. :)
1zdena1
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od 1zdena1 »

Taky me prisel dopis tak sem jim poslal mail a za tejden to bylo doma 8O
cernos
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od cernos »

z toho jak píše Marcos o jeho zkušenostech při návštěvě celnice plyne, že mají celkem zvláštně nastavený kurzy když 175USD=150EUR, to by se kšeftovalo když za předpokladu že 1USD=20CZK mi vychází 1EUR=23,3CZK :D
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Marek71 »

Otázka je, ako na ten kurz prišli ? Definuje to tak zákon, alebo sa berie kurz USD/EUR v dobe keď zákon začal platiť ? Alebo ako ???

cernos píše:z toho jak píše Marcos o jeho zkušenostech při návštěvě celnice plyne, že mají celkem zvláštně nastavený kurzy když 175USD=150EUR, to by se kšeftovalo když za předpokladu že 1USD=20CZK mi vychází 1EUR=23,3CZK :D
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
vrabec1
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od vrabec1 »

Nazdar,
Takže návštevu colného úradu mám úspešne za sebou. Majú tam tak trošku chaos keď som im úkázal čo to ten laservový prístroj vlastne je tak ešte chceli doložiť cenu :idea: to bolo OK predložil som výpis objednávky. Boli veľmi prekvapený keď na výpise objednávky z hobbycity bolo okrem otáčkomera ešte ďalších 6 položiek. tak sme naklusali s colníkom do skladu vybral balík nožnice balík otvoril "predo mnou samozrejme" a odškrtali sme položky v objednávke. Potom zahlásil že musím zaplatiť DPH. tak mi to spočítal dal mi šek ktorý som zaplatil na pošte. Vrátil som sa na colnicu dali mi balík a odpovede na mojich pár otázok. Takže posedné aktuálne info platí na Slovensku. Pri hodnote objednávky do 22€ neplatíte ani clo ani DPH od 22 -150 platí sa DPH a nad 150€ platí sa clo aj DPH. Vraj sa menil colný či aký to zákon od 1.4.2009. :!:
Brabouk
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Brabouk »

Já z HC objednával zatím jen 2x a pokaždý mi došel balík otevřenej a převázanej provazem, že by se celníci dívali?
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Marcos »

Nebo je váš pošťák taky modelář.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
glid

#69 Příspěvek od glid »

Brabouk píše:Já z HC objednával zatím jen 2x a pokaždý mi došel balík otevřenej a převázanej provazem, že by se celníci dívali?

Tak to se mi ještě nestalo, ale je fakt, že balíčky byly malé, ale vše přes 200$, tak nevím podle čeho to berou. Naposledy jsem bral Assana v kombu pro Optic6, servotester, serva atd. Je fakt že ten balíček měl rozměry ca 20x25x15cm, ale origo zabalené a dodáno bez jakýchkoliv problémů...
Middle Stick, Optic 6 + Assan, obě ruce levé...
redw

#70 Příspěvek od redw »

neviete ako to funguje na colnici? ak budem musiet zaplatit dph a chcem to balik rychlo, tak tam mozem ist osobne, vyplatit dph a zobrat si balik domov?
vdaka
vrabec1
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od vrabec1 »

Ak ti nepríde domov priamo balík tak z colnice ti príde doporučený dopis-výzva kde budeš mať napísané aby si sa dostavil osobne na colnicu a zaškrtnuté riadky že čo si máš doniesť(osobné doklady nejaké potvrdenie o cene a tak podobne). tam na to pozrú popýtaju si papiere prípadne otvoria balík v tvojej prítomnosti vypíšu ti šek ktorý zaplatíš vrátiš sa s ústrižkom a vydajú ti balík celé to trvalo cca30min. Aspoň tak to prebiehalo u mňa v jednom prípade zo 6 objednávok. Inak vyclievacie pošty su na Slovensku podľa mojich info. dve jedna je v Košiciach a druhá v Bratislave.
Dex88

#72 Příspěvek od Dex88 »

Ahoj. mel bych jen jeden malej dotaz. Precetl jsem par vlaken ale jsou tu aji nějake stare informace.

Chci si tedka obednat z HC nejake baterky motory nabyječku malej komprecor. Cena s poštovnym bude do 175$ Ale hmotnost bude asi 3,5 KG.

Mam nechat dat na balík menší cenu? A jak to bude s s CLEM a DPH??

Diky moc za informace.
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Jezevec »

Dex88 píše:Chci si tedka obednat z HC nejake baterky motory nabyječku malej komprecor. Cena s poštovnym bude do 175$ Ale hmotnost bude asi 3,5 KG.
Diky moc za informace.

Pokud bude cena do $175, tak jsi v pohodě. Na balík můžeš nechat napsat prakticky cokoli. Při této hmotnosti balíku je pravdepodobné, že budou chtít vidět výpis z PayPalu (příp. z platební karty).
Mělo by to projít, bez problémů.
Dex88

#74 Příspěvek od Dex88 »

Jezevec píše:
Dex88 píše:Chci si tedka obednat z HC nejake baterky motory nabyječku malej komprecor. Cena s poštovnym bude do 175$ Ale hmotnost bude asi 3,5 KG.
Diky moc za informace.

Pokud bude cena do $175, tak jsi v pohodě. Na balík můžeš nechat napsat prakticky cokoli. Při této hmotnosti balíku je pravdepodobné, že budou chtít vidět výpis z PayPalu (příp. z platební karty).
Mělo by to projít, bez problémů.

Takže ani žádné DPH? Někde jsem tady cetl ze hranice pro DPH je 35$.
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Jezevec »

jak tu psal zdzd
Na modelářské věci je vždycky jen DPH. Modelařina jsou hračky a hračky mají CLO = 0

Slovensko má ten limit 22 €, nás se to zatím netýká - u nás je limit 150 €.

Neřeš a objednávej ;-) Se to tu omílá pořád dokola.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“