čau potřebuju poradit s odléváním olova budu odlevat závaží přesně do špičky svaháče formu udělám z nějaký sádry to jo ale nevím v čem to olovo tavit máte s tím někdo zkušenosti nebo nějaký tipy? díky
Zrovna minulý týden jsem dělal totéž - PB vařič + plechovka od ananasu a jak to krásně vonělo ... Hlavně nějakým dřívkem sbírat s povrchu taveniny nečistoty odlitek je pak profi !
Dá se sehnat v rybářských potřebách, kupuji největší závažíčka. Je to ale trochu dražší, zato je olovo celkem čisté. Strusky při tavení je minimum. Nechladit vodou, jinak zčerná a propadne se.
no ja mam prave zavesna oluvka na vlasec.. ty vetsi. A bordelu je z toho strasne moc, takze je to nepouzitelne. Kolega z prace mi ale prislibil ze mi sezene oloveny plech ktery se pouziva na stozary na strechy k uchyceni...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
volmar píše:jasne sadra uz schne tak se pude odlevat díky
Vřele doporučuju nechat to uschnout dlouho (nebo třeba strčit na hoďku do trouby na 100°). Trocha vody v sádře dokáže po nalití olova zajímavé efekty a horký olovo všude kolem včetně vlastní kůže není nic příjemnýho.
volmar píše:čau potřebuju poradit s odléváním olova budu odlevat závaží přesně do špičky svaháče formu udělám z nějaký sádry to jo ale nevím v čem to olovo tavit máte s tím někdo zkušenosti nebo nějaký tipy? díky
Ahoj,
já už léta tavím olovo v kelímku od čajové svíčky na spráku.Jde to docela snadno.Jenom to chce nastříhat na kusky aby to šlo rychlejš.
Formy překližka ,balsa.Dávám tu formičku do víčka od okurek, a na dno naleju trochu vody.To kdyby povolila forma.Pro jistotu