PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Túto cessnu nie, ale osvečilo sa mi osvetlenie ledkami priamo nasunutými na CR2032 gombíkové batérie, len tak nalepené lepiacou páskou. Aspoň na konce krídel. Jedmoduchšie než rezať krídlo, ťahať metre dvojlinky, pripájať konektory.. a voziť krabičky na riadenie osvetlenia.. nakoniec to ešte pridá už beztak preťaženímu BEC..
Jo, ten EL Wire menič (svietiace dráty na 2kHz cca 100V) z HC je dosť slabý a navyše mi polovica vyhorela (nevie niekto aký tam dať koncový tranzistor?) ale inak fungoval za tú cenu dobre.. ale na model stačia led.
Existujú aj "blikajúce led" čo blikajú samé, napr. rovnako len nasunuté na CR2032..
Do led treba navrtať cca 1-2mm hlbokú kužeľovitú dierku, alebo použiť niečo ako je pena do ktorej sa balia veci pri posielaní poštou, na rozptýlenie svetla. Potme netreba žiadne extrémne svetelné výkony, špeciálne a drahšie vysokosvietivé led sú treba aby ich bolo vidno cez deň.
Jo, ten EL Wire menič (svietiace dráty na 2kHz cca 100V) z HC je dosť slabý a navyše mi polovica vyhorela (nevie niekto aký tam dať koncový tranzistor?) ale inak fungoval za tú cenu dobre.. ale na model stačia led.
Existujú aj "blikajúce led" čo blikajú samé, napr. rovnako len nasunuté na CR2032..
Do led treba navrtať cca 1-2mm hlbokú kužeľovitú dierku, alebo použiť niečo ako je pena do ktorej sa balia veci pri posielaní poštou, na rozptýlenie svetla. Potme netreba žiadne extrémne svetelné výkony, špeciálne a drahšie vysokosvietivé led sú treba aby ich bolo vidno cez deň.
Zdravím Cessňáci
Chci se s Vámi podělit s mou novou zkušeností.Už delší dobu mě dráždila myšlenka natočit si let přímo z letadla,pořídil jsem na Aukru špionážní kameru ve velikosti balíčku žvýkaček s rozlišením 352X288 AVI,4GB, vydražil jsem jí za 620 kč což mi přijde na to co umí docela dobrá cena.
S uchycením nebyl žádný problém,přidělal jsem jí k zadnímu podvozku skelnou lepenkou,takže čočka je přímo ve směru letu,menší mínus je přední podvozek ve výhledu ale příliš to nevadí.
Je to fakt super a dvojí zážitek z letu
, a myslím že může pomoct i ke korekci chyb v pilotáži ( a že jich tam bylo ).Určitě začnu sebou kameru tahat i na další lety.
Rád bych vám jsem dal i odkaz na video ale jsem v tomto směru lama,takže nevím jak.....
Chci se s Vámi podělit s mou novou zkušeností.Už delší dobu mě dráždila myšlenka natočit si let přímo z letadla,pořídil jsem na Aukru špionážní kameru ve velikosti balíčku žvýkaček s rozlišením 352X288 AVI,4GB, vydražil jsem jí za 620 kč což mi přijde na to co umí docela dobrá cena.
S uchycením nebyl žádný problém,přidělal jsem jí k zadnímu podvozku skelnou lepenkou,takže čočka je přímo ve směru letu,menší mínus je přední podvozek ve výhledu ale příliš to nevadí.
Rád bych vám jsem dal i odkaz na video ale jsem v tomto směru lama,takže nevím jak.....
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan
- Luky-plane
Videa z létání
Ahoj přátelé,
včera ráno jsem byl létat a vzal jsem sebou známého, který mi to moje "dovádění" natočil. Snažil jsem se co to šlo, aby byl výsledek co nejlepší. Ale znáte to, když se chcete předvést tak to nikdy není podle vašich představ. Z celkem tří videí jsem dvě vybral a zaslal je na www.youtube.cz. Koukněte na to a dejte vědět jak jsem na tom. Létám teprve od letošního března a myslím, že je ještě hodně co zlepšovat.
http://www.youtube.com/watch?v=hQBLXISo7uI
http://www.youtube.com/watch?v=SFmcIbeZXIc
Na záběrech je také dobře patrný (při vykokém rozlišení) upravený podvozek, kterému jak vidíte nedělá tráva problém - teda když se vám podaři podrovnání jak má být, jinak to jde přes vrtuli (viz video 1).
Letu zdar Luky
včera ráno jsem byl létat a vzal jsem sebou známého, který mi to moje "dovádění" natočil. Snažil jsem se co to šlo, aby byl výsledek co nejlepší. Ale znáte to, když se chcete předvést tak to nikdy není podle vašich představ. Z celkem tří videí jsem dvě vybral a zaslal je na www.youtube.cz. Koukněte na to a dejte vědět jak jsem na tom. Létám teprve od letošního března a myslím, že je ještě hodně co zlepšovat.
http://www.youtube.com/watch?v=hQBLXISo7uI
http://www.youtube.com/watch?v=SFmcIbeZXIc
Na záběrech je také dobře patrný (při vykokém rozlišení) upravený podvozek, kterému jak vidíte nedělá tráva problém - teda když se vám podaři podrovnání jak má být, jinak to jde přes vrtuli (viz video 1).
Letu zdar Luky
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
2 coro: Problem s prednym kolesom mame asi vsetci spolocny, velmi som ho neriesil, pretoze na vzlet a nejake to vydarene pristatie pouzivam asfalt aj ked je dost v zlom stave. Urcite by som ale rad pristaval hladko na trave aby som nemusel chodit na letisko. Predne koleso som akurat vystuzil,aby sa az tak neohybalo dielom zo stavebnice Merkur. Pomohlo,ale vedel by som si to predstavit aj lepsie.
2 fokusak:Co sa tyka kamerovania tak mi tiez vzkriesla taka myslienka, uz som chcel na Cesnicku namontovat mobil
ale nechcel som ju s tym zatazovat. Urcite sa to pokus na YouTube nejako dostat a link zverejni.
2 Luky-Plane: Ak by ti nerobili problem autorske prava ,mohol by si zverejnit foto toho podvozku, nejake podrobne udaje, kolieska,atd
Myslel som ze s tymi 30cm bude velmi "rozkrocena"
ale vypada celkom v pohode. A musim povedat ze ti to celkom aj ide. Asi vies co robis 
2 fokusak:Co sa tyka kamerovania tak mi tiez vzkriesla taka myslienka, uz som chcel na Cesnicku namontovat mobil
2 Luky-Plane: Ak by ti nerobili problem autorske prava ,mohol by si zverejnit foto toho podvozku, nejake podrobne udaje, kolieska,atd
Naposledy upravil(a) Peterkuk dne úte 19.05.2009 10:13, celkem upraveno 1 x.
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Videa z létání
Luky-plane píše:Na záběrech je také dobře patrný (při vykokém rozlišení) upravený podvozek, kterému jak vidíte nedělá tráva problém - teda když se vám podaři podrovnání jak má být, jinak to jde přes vrtuli (viz video 1).
Letu zdar Luky
Super, a to přistání na kola, nádhera.
Jaké používáš kola a máš přední kolo řiditelné nebo fixní?
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
- Luky-plane
Podvozek Cessna 480
Ahoj piloti,
s tou chválou mého létání opatrně. Posledně mi můj táta řekl, že to docela ujde a ani ne za 5 minut jsem urazil kus křídla při přistání.
Kdyby ty záběry viděl nějaký akrobat, smál by se až do večera. Rád bych se naučil "čisté" akrobatické prvky (i když vím že cesnička s tím má problém) a ne to co na obloze předvádím nyní - cessna sebou "mlátí" po nebi a manévry s učebnicí nesouhlasí ani náhodou. Budu trénovat a zase něco pošlu.
Podvozek - Přední kolo 50mm, zadní kolo 55mm. Přední nohu jsem ponechal původní (kvůli pružině). Zadní jsem naohýbal z pružinového drátu podle původního podvozku. Přední nohu mám pevnou (nemá cenu si ničit servo směrovky při každém přistání). Nohu jsem uchytil do kovových držáčků (místo originál plastových) a ve vrchní části sbodoval.
Kdo chcete, napište mi na lukas.vavrin@centrum.cz a já vám pošlu podrobné fotky.
Co se týče letu na zádech, nic na tom není. Cessna má "katastrofální" těžiště pro akrobacii, ale když se letí na zádech na plný plyn na 1/4 potlačeno, stane se z ní docela hodné i když trošku stranově vratké letadlo.
Mějte se všichni fajn
Luky
s tou chválou mého létání opatrně. Posledně mi můj táta řekl, že to docela ujde a ani ne za 5 minut jsem urazil kus křídla při přistání.
Kdyby ty záběry viděl nějaký akrobat, smál by se až do večera. Rád bych se naučil "čisté" akrobatické prvky (i když vím že cesnička s tím má problém) a ne to co na obloze předvádím nyní - cessna sebou "mlátí" po nebi a manévry s učebnicí nesouhlasí ani náhodou. Budu trénovat a zase něco pošlu.
Podvozek - Přední kolo 50mm, zadní kolo 55mm. Přední nohu jsem ponechal původní (kvůli pružině). Zadní jsem naohýbal z pružinového drátu podle původního podvozku. Přední nohu mám pevnou (nemá cenu si ničit servo směrovky při každém přistání). Nohu jsem uchytil do kovových držáčků (místo originál plastových) a ve vrchní části sbodoval.
Kdo chcete, napište mi na lukas.vavrin@centrum.cz a já vám pošlu podrobné fotky.
Co se týče letu na zádech, nic na tom není. Cessna má "katastrofální" těžiště pro akrobacii, ale když se letí na zádech na plný plyn na 1/4 potlačeno, stane se z ní docela hodné i když trošku stranově vratké letadlo.
Mějte se všichni fajn
Luky
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Ja mám hlavný podvozok úplne iný, širší, ale to neodporúčam lebo príliš pruží, a pretože predné koleso pruží smerom hore menej až vôbec, model potom odskakuje pri pristávaní (čo oficiálne končí haváriou).
Predné 50mm mi pomohlo proti zakopnutiu ale proti prevráteniu nie. Posuniem ho ďalej dopredu a potom možno bude stačiť pôvodné koliesko aj s papučkou.
Mojej sa v klube smejú že "offroad"
http://www.topgun.sk/php/print.php?NWS_ ... TED_ID=216
Predné 50mm mi pomohlo proti zakopnutiu ale proti prevráteniu nie. Posuniem ho ďalej dopredu a potom možno bude stačiť pôvodné koliesko aj s papučkou.
Mojej sa v klube smejú že "offroad"
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
cassiopeus píše:2 CORO:
vidím, že tam máš neoriginální vrtuli. Jakou používáš?
Ja tam mám všetko neoriginálne.. Vrtuľa je čínska kópia APC E 9/7. Motor je Dualsky XM2830/10 (kV 1180, je to na poletovanie v pohode, ale na nejaké blbnutie a loopingy cez celé nebo, je to pri 3s A123/1100mAh málo otáčok). Max prúd 15A.
Posílám odkaz na video natočené minikamerou přidělanou na podvozku.
http://www.youtube.com/watch?v=8MrIvj4MjgY
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
fokusak píše:Posílám odkaz na video natočené minikamerou přidělanou na podvozku.
moc pěkné. Má ta kamerka nějaké označební?
Zdar hoši, tiez mam tento krasny model. Minule som si chcel len tak doma pretocit motor. Zistil som ze ide na mensi vykon ako obvykle. Baterka je 100% nabita. Avsak, ak nieje model zapnuty, cize nieje k nemu pripojeny zdroj napatia a pretocim vrulou tak vrtula ide pretocit zlahka.
Akonahle pripojim baterku tak regulator (myslim si) ten motor akoby spomali. Cize ak ho chcem pod prudom pretocit tak ta vrtula uz ide pomerne tazsie ako predtym.
Tym padom sa s tym teraz neda lietat
lebo nema dostatocny vykon.
Kde moze byt problém ??
Dakujem
Akonahle pripojim baterku tak regulator (myslim si) ten motor akoby spomali. Cize ak ho chcem pod prudom pretocit tak ta vrtula uz ide pomerne tazsie ako predtym.
Tym padom sa s tym teraz neda lietat
Kde moze byt problém ??
Dakujem
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj no já když připojím baterku tak ten motor jde taky otáčet s větším odporem ale myslím si že to není vada. Ty jo já už nelítal ani nepamatuju od doby co jsem to rozsekal takž že mi ulítla haubna
ale už to mám slepený tak to zkusim znova. S těma kolečkama mě to nějak nejde a tak bych je tam chtěl mít. Prosím taky o fotky podvozku a použitých dílů. Děkuji 
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K