Tulix ARF - ARF model motorového větroně DG-1000

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Nu... tak i ja samozrejme budu rad, kdyz recenze bude co nejdrive, ale preci jen se priklanim k tomu, aby se Tulix nejprve poradne otestoval a bylo tak o cem psat. K testovani sme dostali ARF verzi, kterou defakto stacilo vybalit z krabice a uz se mohlo jit letat, takze o stavbe jako takove se toho moc napsat nebude moct, takze o to vice se musime zamerit na samotne letove projevy.

Cili recenzi bych nerozdeloval do dvou casti, ale udelal bych az jednu poradnou. O vikendu to radne nafotime a uvidime, jak si Tulix povede s normalnima radiama. Jsme na to zvedav!
creagel

#17 Příspěvek od creagel »

Abu píše:Tezko rict, budeme se snazit, aby byla co nejdriv. Ale chceme to i trochu protahnout nekde na svahu, at se ukaze co to umi. O vikendu bude dalsi testovani, tentokrat uz asi s "normalnim radiem" a ne s tim setovym "super-low-end".
Mozna udelame recenzi dvoudilnou (zakladni vlastnosti a pak zkusenosti po vice nalitanych hodinach v ruznych podminkach??), musim se dohodnout s hlavnim organizatorem akce :wink:

Ok. Jsem zvedavy na ten svah - preci jenom to moc nevazi. Premyslim jestli poridit nebo ne - ero se mi libi a na politani za domem v termice by to snad mohlo staci (pokud to nema nejaky zaludnosti - jako napr. odpadajici pylon, nebo let podobny kamenu).
Abu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Abu »

Let podobny kamenu rozhodne nehorzi. Zatim po prvnim seznameni spis prevazuji kladne pocity. Na svahu samozrejme jen za slabych podminek, vic nez 6-7m/s uz bych se bal.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
bida
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bida »

Abu píše:To jsem taky zvedav jak to poleti. Minuly vikend jsme zalitavali na letisti to EPP ASWcko (s motorem v cumaku) a je to velka bida, slaby pohon by se jeste dal prezit, ale absolutne neucinna kridylka jsou fakt nestesti. EasyGlider proti tomu lita bozsky. Jestli bude ten Tulix litat stejne jako ASW, tak ... :evil:

souhlasím,velká bída...ale Tulix zcela jiné kafe,jsem to dnes konečně vyzkoušel...líbí se mi to....
Jiri

#20 Příspěvek od Jiri »

bida píše:
Abu píše:To jsem taky zvedav jak to poleti. Minuly vikend jsme zalitavali na letisti to EPP ASWcko (s motorem v cumaku) a je to velka bida, slaby pohon by se jeste dal prezit, ale absolutne neucinna kridylka jsou fakt nestesti. EasyGlider proti tomu lita bozsky. Jestli bude ten Tulix litat stejne jako ASW, tak ... :evil:

souhlasím,velká bída...ale Tulix zcela jiné kafe,jsem to dnes konečně vyzkoušel...líbí se mi to....

V jiné diskusi jsi psal, že vlastnosti ASWčka se podstatně zlepšily po úpravě - vytvoření vzepětí slepeným zalomením spojovací trubky. Jak by srovnání vycházelo potom?
A myslíš, že by ASWčku pomohlo přendat serva křidélek? U EasyFly (=Relax apod.) se stejně blbou konstrukcí náhonem lanovodem a 'holandským' pantem jsem to viděl jako nutnost, a ve výsledku to pomohlo fest.
Líbí se mi obě éra, ale u Tulixe se právě bojím spolehlivosti mechanizmu pylonu, případně komplikací oprav, kdyby s tím člověk někdy praštil (což zejména na svahu zas nemusí být tak výjímečné).
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Abu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Abu »

ASWcko jsem mel v ruce jen jednou, ale ty nahony serv jsou fakt tragedie. Pokud by se povedlo dat nejaka mala serva primo do kridla, tak by to urcite nebylo naskodu. Vzepeti jsem u ASW nijak moc nezkoumal, ale Tulix ho ma udelane,prave zahnutou spojkou, a stabilita je ok.

Opravitelnost Tulixe - velmi dobra. Kdyz s tim prasknes a pohon je zaklopen, tak se tomu mechanizmu nic nestane. Jen slepis popraskane EPP (overeno v praxi :wink: ) A prinejhorsim, kdyz se rozbije ten pylon, tak asi pujde ho z toho zcela vykuchat a dat motor dopredu, nejake misto se tam najde (kdyz se vyhodi 30g zateze ze spicky, prijimac presune na misto kde je servo pylonu a baterky posunou trochu dozadu, napr....).
Frantat72

#22 Příspěvek od Frantat72 »

Já Tulixe pořídil minulý týden a už jsem ho zalítnul. Když pominu, že jsem ztratil spojení a odletěl mi do křoví, že jsem ho jen těžko hledal, tak jsem s tím érem velmi spokojen. Vysouvání a zasouvání pylonu chodí zatím bezvadně, uvidíme jak dlouho. Když se zastavuje vrtule o zarážku správné polohy, tak to nepříjemě zachrastí. První dojem, když jsem ho držel v ruce na staru, tak se mi zdála malá tuhost ocasních ploch. Je to uspořádání do T a když s tím zatřesete, tak to celkem pěkně kmitá. Nicméně mi připadá směrovka i výškovka pro lítání s větroněm dostatečně účiná. Řekl bych že křidýlka by mohla být trochu dravější, ale nemám zkušenosti s ASWéčkem a tak nevím, čemu říkáte "slabá křidýlka". Při svém tedy prvním létání s TULIXem jsem udělal 3 starty, 3 přistání z toho 1 přistání neřízené. Ve vzduchu 22minut. Cca 5minut motorově. (Poslední informaci nemohu zaručit, je to jen můj odhad)
Jinak se tějším na fundovanější recenzi.
AHoj
Sky Hawk, Mini Mag, radio DX6i, ASW-28 JSB, Tulix 2000, OPTIMA A123 LSMODEL.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Abu »

Ano, souhlasim s tvymi pocity, ocasky jsou trochu moc gumove, stejne tak konce kridel. Pri klidnem poletovani je to ok, delsi stremhlavy let bych ale rozhodne nezkousel. Recenzi uz jsem konecne zacal psat.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Vzduchoplavec »

were
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od were »

Vycerpavajici recenze, diky moc za ni!
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od kratas »

Skvělá recenze, moc za ni děkuji. Hodně mě to éro zajímá. Nicméně je šance někde získat popis zapojení toho stabilizátoru na pylon? Jelikož jsem v tomhle dost tupý, tak bych to sám od sebe asi nevěděl jak zapojit a takové pojištění by dost dávalo smysl. Díky
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Abu »

Hmm, no musel bych to nakreslit.... neni to teda nic sloziteho, dratek tam, dratek sem, nejakej ten konektor,.... ale chapu ze pro non-elektrikare to nemusi byt snadne bez obrazku. Snad se k tomu dokopu. :(
kratas
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od kratas »

To bys byl moc hodný, myslím, že mnohým by to ušetřilo hromadu lepení :lol: .
SOVA is YouR CO-pilot
Abu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Abu »

Nebo si na tom zalozim zivnost - profesionalni tuning Tulixe :D

Kdyz pro me je nakreslit to aby to vypadalo skoro vic prace nez si to zaletovat. Memam zadne kreslitko schemat na PC, a od ruky to taky kreslit nechci, to by byla hrozna mazanice.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od kratas »

Že bych použil Tvá slova z jiného příspěvku? Výmluvy :lol: :lol: :lol: :lol: . Hele ono by to stačilo jen schémeticky rukou a nascanovat.
SOVA is YouR CO-pilot
Odpovědět

Zpět na „Větroně“