Rozšíření paměti počtu modelů u vysílače H.Optic 6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Namor
Kontaktovat uživatele:

Rozšíření paměti počtu modelů u vysílače H.Optic 6

#1 Příspěvek od Namor »

Nevíte někdo prosím, jestli je možné u této vysílačky rozšířit paměť a zvýšit tak počet modelů? Pana Hnízdila jsem se ptal, ale ten s tím nemá zatím žádnou zkušenost. Díky.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sharkcom »

člověče tak to asi nepůjde, ikdyž by se mi to taky hodilo...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Fox
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fox »

No brání tomu negrafičnost displaye.
mnov

#4 Příspěvek od mnov »

Fox píše:No brání tomu negrafičnost displaye.

To asi nebude ten zásadní problém. :)
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ROMI »

To akoze 8 ti je malo?
Fun Star 3D & T9x
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Speedy »

Předpokládám, že by to mohlo jít jako u Flash 5 přidáním druhé paměti na přepínač. Problém je, že si musíš potom hlídat polohu přepínače. Tu Flashku jsem kdysi předělával, ale Optica jsem rozdělanýho neviděl.
jirad
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jirad »

Speedy píše:... to mohlo jít jako u Flash 5 přidáním druhé paměti na přepínač... Flashku jsem kdysi předělával, ale Optica jsem rozdělanýho neviděl.
Hrome, to by se mi libilo :-) akorat na experimentalni vrtani do elektroniky vysilace se moc necejtim. Jsem rad, ze funguje jak ma - kdyby se nasel nejakej navod ci par fotecek ... :-) Prece jen, tech 8 pameti fakt neni mnoho, pokud ma kolem sebe clovek i spratelena letadla kamaradu.
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kerberos »

spřátelená letadla kamarádů ???? to jako že máte dvojité řízení ? :P
jirad
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jirad »

Kerberos píše:... to jako že máte dvojité řízení ? :P
Bat, bat, presne jak rikas, dvojite rizeni po kabelu pres ucitel-zak - prijde mi to jako idealni reseni, pokud si chce nekdo zalitat (z neletavcu treba pribuzni a znami), ci jen vyzkouset cizi model. Nebo kdyz se treba objevi nekdo novej a pozada o pomoc se zaletem ... bohuzel Laser4 mi ted s novym Assanem v Opticu6 na kabelu nechodi, tak koukam po jine zakovske stanici :-)
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kerberos »

jirad píše:
Kerberos píše:... to jako že máte dvojité řízení ? :P
Bat, bat, presne jak rikas, dvojite rizeni po kabelu pres ucitel-zak - prijde mi to jako idealni reseni, pokud si chce nekdo zalitat (z neletavcu treba pribuzni a znami), ci jen vyzkouset cizi model. Nebo kdyz se treba objevi nekdo novej a pozada o pomoc se zaletem ... bohuzel Laser4 mi ted s novym Assanem v Opticu6 na kabelu nechodi, tak koukam po jine zakovske stanici :-)

tak na učitel žák stačí jedno paměťové místo. a pokud použiješ optic jako žák, tak klidně assana můžeš přece vyndat. optic pak funguje jen jako páky a VF modul není třeba.
jirad
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jirad »

Kerberos píše: ... na učitel žák stačí jedno paměťové místo ... optic jako žák ... pak funguje jen jako páky a VF modul není třeba.
Sis, Optica nedam :-) a jedno pametovy misto mi na to fakt nestaci, protoze "zak" nejsou jen paky, ale i veskere nastaveni trimu, mixu a podobne a pokazdy se s tim napipavat, kdyz mame vicemene stabilni sestavu poletuch, je pakarna (ale jiny reseni zatim neznam).
To je sumak, propojeni neres, mezi Opticama mi funguje OK (akorat ted uz ne v kombinaci s Laserem) - proste by se mi libilo, pokud by do Optica sly nejak dobastlit dalsi pameti pro modely :-)
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kerberos »

tak já to neřešim, jem jsem to nikde ještě neviděl, aby měl někdo uložené nastavení modelů, které nejsou jeho. :D Optika jsem měl, a co se mého názoru týče, tak rozšířit paměť nepůjde. to už by bylo pak jistější koupit nějaké bazarové a to používat na tyto žákovské účely.
Namor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Namor »

Speedy píše:Předpokládám, že by to mohlo jít jako u Flash 5 přidáním druhé paměti na přepínač. Problém je, že si musíš potom hlídat polohu přepínače. Tu Flashku jsem kdysi předělával, ale Optica jsem rozdělanýho neviděl.

To sem měl právě namysli. Jestli by šlo napodobit něco, co u jiného Hiteca funguje. Jenže zatím jsem nenšel nikoho, kdo měl tu odvahu a vrtal se ve vysílači a experimentoval. Jediný odkaz byl na p. Hnízdila v Praze, ale ten mi do telefonu řekl, že to ještě nedělal a nebyl schopen (možná ochoten) říct, jestli vnitřek Optica 6 je podobný jiným Hitecům, které umí rozšířit, tak jak popisuješ. Přiznávám, že taky nejsem hrdina a do experimntů se nehrnu. Ale budu určitě pátrat dál.
jirad
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jirad »

Podle RC groups by to melo jit takhle, podrobneji u Polaku, nicmene na testovani se osobne necejtim, i kdyz pripajet SMD bych snad zvladnout mel :-)
Krome rozsireni pameti resej i navyseni poctu kanalu, ale to bych si odpustil, k nicemu to nepotrebuju a prece jen je to vyraznej zasah do stanice - mam neblahe tuseni, ze takova cinnost je v primem rozporu s platnou legislativou.
Namor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Namor »

To Jirad: Dík. S tím už by se snad dalo pracovat. V každém případě to určitě ukážu a proberu se známým - slaboproudařem. Třeba to risknem. Určitě dám vědět výsledek i kdyby skončil jen u té konzultace.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“