Phoenix RC Blade 400 3d vs realita s Blade 400 3d
Phoenix RC Blade 400 3d vs realita s Blade 400 3d
Zdravim,
odlital jsem neco malo na blade cx3 a uchvatilo me to natolik ze jsem sel do blade 400 3d. Nebyl jsem takovej silenec a poridil si na trenink Phoenixe. Litam ( ehm snazim se s bladem litat na phoenixu a je to sileny ) chci se zeptat nejakeho zkuesneho pilota to je to v relau opravdu tak silene jako na tom simulatoru ? A jeste bych se chtel zeptat jestli existuje nejaky "trik" jak spravne urcit polohu vrtulniku ve vzduchu. Me se stane ze s tim nekam odlitnu a nejsem schopne prilitnout protoze nevim kde je predek/kde zadek. Sorry za zacatecnickou otazku. Diky.
odlital jsem neco malo na blade cx3 a uchvatilo me to natolik ze jsem sel do blade 400 3d. Nebyl jsem takovej silenec a poridil si na trenink Phoenixe. Litam ( ehm snazim se s bladem litat na phoenixu a je to sileny ) chci se zeptat nejakeho zkuesneho pilota to je to v relau opravdu tak silene jako na tom simulatoru ? A jeste bych se chtel zeptat jestli existuje nejaky "trik" jak spravne urcit polohu vrtulniku ve vzduchu. Me se stane ze s tim nekam odlitnu a nejsem schopne prilitnout protoze nevim kde je predek/kde zadek. Sorry za zacatecnickou otazku. Diky.
Jestli ti můžu poradit - na začátek si dej Trexe500 elektro - je větší a hodnější než Blade400. Až se naučíš odstartovat, v klidu viset a přistát, pak si to zkus s Blade400 (na simu). Ono na tom simu je to těžší v tom, že ti chybí periferní vidění. No a až na simu rozbiješ vrtulníků tak za 100 tisíc Kč, tak to půjde i v reálu.
Jo a na rádiu musíš mít nastavenou desku cykliky H1 (jen pro sim!).
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
vaio píše:Jestli ti můžu poradit - na začátek si dej Trexe500 elektro - je větší a hodnější než Blade400. Až se naučíš odstartovat, v klidu viset a přistát, pak si to zkus s Blade400 (na simu). Ono na tom simu je to těžší v tom, že ti chybí periferní vidění. No a až na simu rozbiješ vrtulníků tak za 100 tisíc Kč, tak to půjde i v reálu.![]()
Jj vsiml jsem si ze ten Trexe500 je takovej "klidnejsi v tom simu". Takze budu dal trpelive zkouset a trenovat a jednoho dne se odhodlam to vyzkouset.Diky ..
na zacatek si dej Trexe 700 a az ho trosu uridis davej si mensi a mensi az nakonec skoncis u blade 400. Se 700 ti z casti odpadne problem s rozpoznanim polohy - je vetsi
Rozeznat polohu je obcas celkem tezke a ja to resim tak ze zacnu tocit zatacku a podle toho co helina dela se zorientuju (nebo hrabnu do cyliky a koukam co se deje). Ale hlavne vrtulnik ridis celou dobu (i v rovnym letu) takze porad vis jak leti a nemelo by se ti stat ze nevis jak je. V realu se mi to stalo jenom parkrat = rana o zem, na simu casteji ale vzdy to vychazi z nepozornosti - drbani na nose, presednuti na zidli a podobne
Rozeznat polohu je obcas celkem tezke a ja to resim tak ze zacnu tocit zatacku a podle toho co helina dela se zorientuju (nebo hrabnu do cyliky a koukam co se deje). Ale hlavne vrtulnik ridis celou dobu (i v rovnym letu) takze porad vis jak leti a nemelo by se ti stat ze nevis jak je. V realu se mi to stalo jenom parkrat = rana o zem, na simu casteji ale vzdy to vychazi z nepozornosti - drbani na nose, presednuti na zidli a podobne
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Trik jak zjistit orientaci modelu je třeba zobrazit si přiblížení modelu (binocular view). Dostaneš se k němu přes menu View->Displays->Show/hide binoculars. Objeví se ti malé okénko, ve kterém vidíš model pořád ve stejném měřítku. A to, jak velka mrcha na ovládání model bude můžeš ovlivnit nastavením, na tom si aspoň i vyzkoušíš jaké nastavení má na co vliv.
T-Rex 450SE V2, Walkera 60B
ASW 15
Futaba T7C
ASW 15
Futaba T7C
assassin píše:Trik jak zjistit orientaci modelu je třeba zobrazit si přiblížení modelu (binocular view). Dostaneš se k němu přes menu View->Displays->Show/hide binoculars. Objeví se ti malé okénko, ve kterém vidíš model pořád ve stejném měřítku...
A v realu se to nastavi jak?
Pokud beres simulator jako hru tak proc ne. Ale pokud se tak chces naucit, tak je to hodne spatna vec - zvyknes si a v realu ti to bude chybet.
oskar 007 píše:Je fajn že sis pořídil ten simulátor.... aspon nebudeš překvapený až budeš chtít lítat.... A až ti to pude na simu tak si pořid tréningový kříž a posovej helinu jen tak pozemi.. abyses s ní trochu seznámil.... a potom zkoušej vis.... ale to máš ještě čas
Jasne, zase takova uplna lama nejsem litam s CX3 takze tusim o cem to je, vim ze hlavni rozdil Blade 400 vs CX3 je "schopnot uviset" vrtulnik ( teda krome rychlost,3d a par dalsich drobnosti
assassin píše:Trik jak zjistit orientaci modelu je třeba zobrazit si přiblížení modelu (binocular view). Dostaneš se k němu přes menu View->Displays->Show/hide binoculars. Objeví se ti malé okénko, ve kterém vidíš model pořád ve stejném měřítku. A to, jak velka mrcha na ovládání model bude můžeš ovlivnit nastavením, na tom si aspoň i vyzkoušíš jaké nastavení má na co vliv.
Jj diky, ja spis myslel v realu, samozrejme tuhle volbu tam zaplou mam, protoze kdyz nekam uletim bych bez ni byl namydlenej. Spis se hrozim toho jak to bude jednou v realu z toho plynula i moje otazka.
Maxipes píše:A v realu se to nastavi jak?
Pokud beres simulator jako hru tak proc ne. Ale pokud se tak chces naucit, tak je to hodne spatna vec - zvyknes si a v realu ti to bude chybet.
Až se bude lítat s 3D brýlema s naprosto realistickým obrazem, tak podobné funkce budou postrádat smysl. Ale dokud se o zobrazení stará LCD o úhlopříčce 22" s rozlišením 1920*1200 (můj případ) a z modelu se stává jen zhluk tmavých pixelů na vzdálenost 200-300 metrů (což se dá v reálu normálně "ukoukat"), tak mi to přijde jako užitečná věc. Nebo snad chceš říct, že je zobrazení v simulátoru na stejné úrovni, jako realita? Simulátor tě má naučit hlavně správné hýbání kniplama a ne odhadování polohy modelu, který nevidíš. V reálu se taky nepustíš na vzdálenost, kdy ztratíš model z dohledu. Tolik můj názor.
ASW 15
Futaba T7C
ASW 15
Futaba T7C
bigsam72 píše:Jj diky, ja spis myslel v realu, samozrejme tuhle volbu tam zaplou mam, protoze kdyz nekam uletim bych bez ni byl namydlenej. Spis se hrozim toho jak to bude jednou v realu z toho plynula i moje otazka.
To je potom jiná. Pochopil jsem to tak, že v reálu ještě nelítáš, tudíš ti ani nemůže model někam uletět a bavíme se o simulátoru. V reálu se prostě nesmíš pouštět dál, než kam dohlídneš. Což by se ti stejně nemělo stát, než dostaneš model dostatečně pod kontrolu.
ASW 15
Futaba T7C
ASW 15
Futaba T7C
assassin píše:Maxipes píše:A v realu se to nastavi jak?
Až se bude lítat s 3D brýlema s naprosto realistickým obrazem, tak podobné funkce budou postrádat smysl. Ale dokud se o zobrazení stará LCD o úhlopříčce 22" s rozlišením 1920*1200 (můj případ) a z modelu se stává jen zhluk tmavých pixelů na vzdálenost 200-300 metrů (což se dá v reálu normálně "ukoukat"), tak mi to přijde jako užitečná věc. Nebo snad chceš říct, že je zobrazení v simulátoru na stejné úrovni, jako realita? Simulátor tě má naučit hlavně správné hýbání kniplama a ne odhadování polohy modelu, který nevidíš. V reálu se taky nepustíš na vzdálenost, kdy ztratíš model z dohledu. Tolik můj názor.
I tak mi to prijde jako kontraproduktivni zvykat si na neco co v realu nebude. Navic i v realu se ti muze stat ze vlivem krizovky odletis daleko a pokd se ti neco podobneho uz stane na simu nebudes z toho tak vyplasenej.
Jasne ze v realu je to lepsi, ale ani v realu ani na simu nelitam tak daleko aby to byl jenom shluk pixelu (a to litam na 17'')...
Ale co kazdy si muze vybrat to co mu vyhovuje - jenom je dobry vedet rizika
assassin píše:Maxipes píše:A v realu se to nastavi jak?
Ty lítáš v reálu s helinou na 200 - 300 metrů
Maxipes píše:I tak mi to prijde jako kontraproduktivni zvykat si na neco co v realu nebude. Navic i v realu se ti muze stat ze vlivem krizovky odletis daleko a pokd se ti neco podobneho uz stane na simu nebudes z toho tak vyplasenej.
Jasne ze v realu je to lepsi, ale ani v realu ani na simu nelitam tak daleko aby to byl jenom shluk pixelu (a to litam na 17'')...
Ale co kazdy si muze vybrat to co mu vyhovuje - jenom je dobry vedet rizika
Já nikomu nedoporučuju, aby si na to zvykal. Snažil jsem se odpovědět na dotaz v tom smyslu, jak jsem ho pochopil. Upřímně, ani bych nečekal, že by si na to někdo mohl zvyknout takovým způsobem, že by nebyl schopný bez toho létat v reálu. Mám trochu pocit, že se to občas s těma doporučeníma co v simu používat a co ne, trochu přehání. Simulátor je simulátor, nikdy realitu nenahradí a pokud někdo začíná a neudrží heli na místě a během chvíle se mu ztratí z dohledu, tak si myslím, že mu to může pomoc s urychlením návyku jak heli ovládat. Rozhodně v tom nevidím nebezpečí.
ASW 15
Futaba T7C
ASW 15
Futaba T7C