ŠAD Zlín Z50 + čína 2408 + 2čl. Li-Pol
ŠAD Zlín Z50 + čína 2408 + 2čl. Li-Pol
Ahoj,
chtel bych se zeptat zda nekdo nema zkusenosti se Zlínem od Šadu a pohonem na 2čl. Li-pol? Mam 3 packy, jeden motor navic a rad bych ho udal. Předpokladam pro motor s 1400ot/V vrtuli 9x4.7 se zmeřeným tahem zhruba 480g na plny plyn, jen si nejsem jisty letovym projevem.
Diky za rady.
Mozna bych zvolil i jine letadlo vhodnejsi k pohonu, jen nevim jake.
chtel bych se zeptat zda nekdo nema zkusenosti se Zlínem od Šadu a pohonem na 2čl. Li-pol? Mam 3 packy, jeden motor navic a rad bych ho udal. Předpokladam pro motor s 1400ot/V vrtuli 9x4.7 se zmeřeným tahem zhruba 480g na plny plyn, jen si nejsem jisty letovym projevem.
Diky za rady.
Mozna bych zvolil i jine letadlo vhodnejsi k pohonu, jen nevim jake.
Re: ŠAD Zlín Z50 + čína 2408 + 2čl. Li-Pol
cau mam zlina od sadu a litam s nim na 3 clanek, motor asi 150W, 1000 ot/V a vrtule 9*6 graupner, mam to komplet 570g tezke, je to tak akorat, a mozna by to sneslo trochu silnejsi motor.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Obávam sa, že to bude slabý pohon pre stíhačku, zvlášť na 2s. Mal som ten motor v Toro 900. Na 2s a vrtuľu 8x6 to lietalo, bolo to dobré na naučenie, ale správne grády to nabralo až s 3s a vrtuľou 8x4. A to malo Toro 400gr. Pokiaľ ten Mustang má lietať ako stíhačka a nie ako autobus, tak pri predpokladanej váhe okolo 600gr. by to chcelo 3s a min. 200-250W.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
dobra presvedcili jste me
a co uvedena kombinace pro cmelaka take od p. Šplíchala ? hledal jsem na netu a mohlo by to litat ...
ani mi nejde tolik o akrobacii, ale chci se vecer uklidnit u litani ... melo by to zvladat trosku vetru hranice tak 5-6m/s ...
treba dneska se mi rozpadnul balsak, kdyz se ve vetru pri lopingu slozila kridla.
a co uvedena kombinace pro cmelaka take od p. Šplíchala ? hledal jsem na netu a mohlo by to litat ...
ani mi nejde tolik o akrobacii, ale chci se vecer uklidnit u litani ... melo by to zvladat trosku vetru hranice tak 5-6m/s ...
treba dneska se mi rozpadnul balsak, kdyz se ve vetru pri lopingu slozila kridla.
Neni 250W na půlkilové éro trochu moc? Vím že výkonu není nikdy dost, ale nic by se nemělo přehánět. Dneska jsem s ním lítal v cca 4 - 5 m/s s "šuplíkovým" motorem (pouhých 80W) a šlo to. Bylo to takový skoro maketový lítání, na přemet jsem se musel troch rozject, start s krásnym rozjezdem a výdrží jako u opravdovýho lítání. Takže se neboj, 150W stačí. Tak a teď mě můžete kamenovat, že to nebude stoupat až do nevidim 
Pavel
Nechci tě nějak odrazovat, ale kup Zlína. Zalítáš si s nim pomalu jako s Čmelákem a když se ti bude chtít, tak trošku zaakrobatíš.
Každopádně 250W se mi do něj zdá přehnaných. Mam v něm BM3130 - změřeno max 180W a lítam převážně na půl plynu.
Ze tří 2čl. udělelej dva 3čl a jdi do něj.
Každopádně 250W se mi do něj zdá přehnaných. Mam v něm BM3130 - změřeno max 180W a lítam převážně na půl plynu.
Ze tří 2čl. udělelej dva 3čl a jdi do něj.
- rbiciste
- Kontaktovat uživatele:
Re: ŠAD Zlín Z50 + čína 2408 + 2čl. Li-Pol
Hlasuji pro níže zmíněné. Mám Zlína s PJS 550 R a je to tak akorát. Měl jsem v něm i Python 200 (200W) a bylo to na to letadlo těžké. Vzrostlo plošné zatížení a trhaly se mi proudnice. Z mého pohledu optimální je motor do 60g a baterie 3 článek do 1500 mAh.
Více na http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=989
Pokud ještě nemáš letadlo koupené, možná by stálo za to zvážit toto: http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=1919.
Radovan
Více na http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=989
Pokud ještě nemáš letadlo koupené, možná by stálo za to zvážit toto: http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=1919.
Radovan
macpro píše:cau mam zlina od sadu a litam s nim na 3 clanek, motor asi 150W, 1000 ot/V a vrtule 9*6 graupner, mam to komplet 570g tezke, je to tak akorat, a mozna by to sneslo trochu silnejsi motor.