PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#826 Příspěvek od Fredy »

zdravím všechny 480ky
problémy s vysílačem jsem vyřešil hned v začátku létání s Cessnou, protože jsem si na modelbazaru pořídil Optic6 (samozřejmě podoporučení zkušenějších) za slušný peníz. nemusím řešit zelenou a červenou diodu, můžu si nastavit výchylky na servech, různé mixy a další a další výhody.
vyměnil jsem i regl ( za ověřený 20A ) a serva ve křídlech.
ještě se chystám vyměnit konektor Tamyia na baterce za 3,5goldy, neboť se mi také už 2x přihodilo rozpojení za letu, tudíž neovladatelnost.
pak se ale objevil jiný problém - za všechno ostatní ve vzduchu může PILOT :D
přeji klidné větry :wink:
fokusak

#827 Příspěvek od fokusak »

Zdravím všechny a přidám taky svojí zkušenost s ledkami na vysílači.
Minulý týden se mi podařilo při trimování letadla před letem přeseknout anténu.Chvilka nepozornosti a anténa byla na dva kusy,v pravá ruce cessnu vysílač na krku se mi svezl po pupku a byl tam plnej kotel.
Provizorně jsem jí zaletoval a lítal dál bez problémů.Doma jsem měl jinou z jiného vysílače,tak jsem jí chtěl vyměnit,ta tam nakonec nepasovala tak jsem dal zpět původní.
Změna nastala když jsem vložil zpět baterky,svítila jen červená ledka.Říkal jsem si že budou asi vybitý tužkovky a tak jsem je dobil do plna,ale žádná změna.
Moc jsem to neřešil a šel lítat a fakt jsem zkoušel letět na poli co nejvýše a nejdál a cessna byla pořád pod kontrolou.
Takže myslím že ty ledky(tada aspoň ta zelená)nesignalizuje žádný problém.
PS. doufám že díly přijdu co nejdříve,hned koupím novou anténu.
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan
Qew

antena

#828 Příspěvek od Qew »

Taky jsem svou blbosti nalomil antenu a chtel jsem si koupit novou....tak cekam dobry 3 mesice nez bude na skladu:(
ale zafixoval jsem ji tuzkou a izolepou a zatim drzi:)
Qew

#829 Příspěvek od Qew »

To Alladin: mohl bys mi poslat ten navod na pripojeni vysilace k PC? zkusil bych si to vyrobit:)
Luky.Boy

#830 Příspěvek od Luky.Boy »

Qew píše:To Alladin: mohl bys mi poslat ten navod na pripojeni vysilace k PC? zkusil bych si to vyrobit:)

Mno aj mňa by to zaujímalo a myslím si že viacerých z tohto fóra. :wink:

Počujte chystám sa kúpiť nový akumulátor do Cessny našiel som tento :

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Lipo_Pack

môže byť podľa Vás čo sa týka parametrov? Dikx vopred. :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=B9uI-NEP6Zg
http://www.youtube.com/watch?v=SfeUZQBlQWU
coro

#831 Příspěvek od coro »

Cessna uvezie aj ťažšie aku.
Ako to je s rozmermi aby to tam vošlo, to neviem, ale originál je 1500mAh a neurobíš vôbec chybu ak dáš 2200mAh a nejak upravíš ten držiak. Ja ho tam nemám, nechávam to navyše úplne otvorené aby sa vnútro vetralo(chladilo) a aku drží len na samolepiacom suchom zipe.
coro

#832 Příspěvek od coro »

Mohol by prosím niekto narýchlo popísať servisný konektor originál aku?
Akože farby, a aj mechanicky kde je plus a kde mínus pri pohľade spredu keď zámok je hore.... ja som ho ešte nikdy nevidel. dík.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#833 Příspěvek od cassiopeus »

Plus je červený drát, mínus přesně na opačné straně a mezi nimi jsou vývody jednotlivých článků. Zapojuješ vždy tak, aby po připojení baterky bylo mezi sousedními piny konektoru cca 3,7V, podle úrovně nabití baterky.
coro

#834 Příspěvek od coro »

cassiopeus píše:Plus je červený drát, mínus přesně na opačné straně a mezi nimi jsou vývody jednotlivých článků. Zapojuješ vždy tak, aby po připojení baterky bylo mezi sousedními piny konektoru cca 3,7V, podle úrovně nabití baterky.

Dík.
No toto ja viem, ale cez SZ som dostal otázku na farby práve tých vnútorných vodičov, a na to ktorý je kde, pri pohľade na konektor... keď ten to nemá ako merať....
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#835 Příspěvek od cassiopeus »

Ahoj,

to ti ale nikdo nemůže říct. Sám mám doma dva náhradní servisní konektory a každý má jiné barvy drátů. Jedinou jistotou je červené plus. Co s tím chce ten dotyčný dělat, proč to potřebuje vědět? Od toho mby se mohla odvíjet konkrétnější rada.
coro

#836 Příspěvek od coro »

ok, dík za ochotu ale vyriešili sme fotkou. on má čierna-žltá-modrá-červená.
Nahováram ho aby skúsil oživiť podvybitý článok ktorý mu nechce zobrať origo nabíjač.
Neskúšal niekto či ten origo nabíjač naozaj zrovnáva?
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#837 Příspěvek od m@rtin »

coro píše:Neskúšal niekto či ten origo nabíjač naozaj zrovnáva?

Nezkoušel jsem to nějak exaktně zjistit, ale všiml jsem si, že při nabíjení bliká červená LED. Když nabíjení skončí tak se rozsvítí zelená LED trvale. Ale někdy se stane, že na konci nabíjení ještě pár minut blíká zelená LED a pak teprve se rozsvítí trvale, což jsem si vysvětlil jako vybalancování článku. Ale to je jenom moje laická domněnka. :)

Jinak mám dvě baterky, každou jsem nabíjel skoro 20x a obě baterky po nabití vykazují na všech článcích prakticky stejné napětí v rozmezí 4,18 - 4,21 V, což není rozdíl ani jedno procento, takže bych si tipnul, že nabíječka balancuje. Nicméně používám úplně obyčejný multimetr za dvě stovky a měřím to bez zátěže...
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Alladin

#838 Příspěvek od Alladin »

Luky.Boy píše:
Qew píše:To Alladin: mohl bys mi poslat ten navod na pripojeni vysilace k PC? zkusil bych si to vyrobit:)

Mno aj mňa by to zaujímalo a myslím si že viacerých z tohto fóra. :wink:

Tak tady ho máte, stačilo by pánové trošku hledat, ale co bych pro vás neudělal. :lol:
http://skylady.blog.cz/0602/pripojeni-vysilace-k-pc-simulatoru
Jinak za případné poničení rádia, případně PC nebo čehokoliv jiného neručím. Je to na každém z vás, jak se rozhodnete.

Jinak pro ty, co se rozhodnou, tu mám ještě jeden odkaz
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14606
Je tam pár věcí k FMS simulátoru.

Mno asi si to zase připájím, když mám cessničku rozbitou, abych mohl aspoň na něčem lítat a trénovat. Zatím se jdu vrhnout na lepení křídla :evil: nedopadlo zrovna nejlépe, na to, aby šlo bezproblémů opravit :roll: tak držte palce, ať jsem taky brzy ve vzduchu a né "jen" na monitoru :cry:

Jinak měnil jste už někdo serva za jiné než ty originální? Třebas HS55? Docela by mě zajímalo, jestli je výměna bezproblémová a jaká je spokojenost? Jestli se to "vyplatí" nebo to zase na téhle cessničce není tak znát.
Cessna 480 / Timber / Blade 120S / T-rex 500 / Mini 210 / E010S
DX5e + DX6
Phoenix V6.0 / LiftOff
Peterkuk

#839 Příspěvek od Peterkuk »

Alladin píše:
m@rtin píše:....Jak tu někdo psal, že když zelená LED na setovce svítí, tak to znamená "vysílám", tak si dovolím to poopravit - obě LED na vysílači si vesele svítí a nesignalizují asi nic jiného, než že jsou v něm baterie, které dávají jakž takž nějaké napětí a proud....

Mno, já jsem si vysílač "předělal" na 3,5mm jack, abych s ním mohl trénovat na PC, než jsem poprvé vzlétl na živo... v tom návodu, podle kterého jsem to dělal, stálo, že se má vyndat krystal, jinak by došlo k přehřátí a odejití koncového stupně... i po vyndání krystalu ven vysílač "vysílá" jen nemá pevně danou frekvenci (tu dává ten krystal) a obě ledky svítí... takže asi tak. Jinak kamarád má tu samou cessničku, lítal s ní s baterkama ve vysílači co tam měl už docela dlouho a i po zhasnutí zelené ledky model ještě řídil a bezpečně s ním přistál. A to lítal nějakou chvilku, než si toho všiml. Ale jaký to mělo ještě dosah nevím. Hned po přistání baterky měnil za moje ještě nabité. Takže jak ta červená ledka vlastně funguje, asi nikdo neví :roll: to jedině, že by odešlel celý vysílač, pak by možná zhasla. :lol:

Jinak dotaz mimo... neví někdo, kdy konečně bude mít pelikán náhradní díly skladem? Čekám už samou věčnost a nemůžu se dočkat... zatím jsem vše slepil až na křídlo, páč to už je celkem slušně zlomený a pokroucený, že nevěřím tomu, že by po slepení bylo ještě použitelné, ale tím dlouhým čekáním, mám pořád větší nutkání ho i tak slepit a zkusit, jestli bude cessnička schopna letu i s pochroumaným křídlem, páč začínám mít absťák... :lol:

Zatím vám co lítáte budu tiše závidět.... letu zdar.

2 Alladin: Ahoj,takze ja mam kridlo na celu sirku zlomene uz asi 5x,stale som sa to snazil co najpresnejsie zalepit a vystuzit to zvnutra spajdalmi. Drzi ako divoke. Lepidlo pouzivam PorexCeys.Dokonca ked som to zalepil prvykrat a znova sa mi kridlo zlomilo,tak sa zlomilo hned vedla predosleho (uz zlepeneho) zlomu. Cize pevnost zarucena. No ale samozrejme uz mam v zalohe druhe kridlo. S tymi nahradnymi dielami je fakt problem. "Moj" dodavatel mi stale vravi ze mam skusit zavolat neskor :( . Ale zatial som letu schopny. :D Nech to lieta ako ma! Majte sa!
Luky-plane

Re: spálený regulátor

#840 Příspěvek od Luky-plane »

Luky-plane píše:Ahoj piloti,
Včera jsem vyrazil na letiště si zablbnout s cessničkou a nedopadlo to moc dobře. Po 8 minutách letu se zastavil motor a já musel urychleně přistát (no spíš se jednalo o řízený pád do vysoké trávy :roll: ). Už když jsem byl asi 5m od letadla, tak jsem cítil spálenou elektroinstalaci. Baterka byla rozpálená, že jsem si ji přehazoval z jedné ruky do druhé jako horký brambor. No a příčina? ZKRATOVANÝ REGULÁTOR.

Doma jsem ho vyndal a budu ho muset reklamovat.

Zdar cessnaři,
včera jsem namontoval vyreklamovaný regulátor do Cessny a ještě provedl pár úprav, aby se to už neopakovalo (doufám, ale nevěřím :lol: ).

Na regulátoru jsem odstranil krycí folii (pouze na straně chladiče) a připevnil hliníkový chladič ("teplovodná" pasta je samozřejmostí). Do přední stěny trupu jsem vyvrtal otvory, umožňující lepší proudění vzduchu a v krytu motoru jsem otvory 2x zvětšil.

Hezky to má udělané taky cassiopeus (viz foto někde zpět), ale já neměl prodlužovací kabel k přijímači a umístění přijímače jsem nechtěl měnit.

Po úpravě jsem jel éro vyzkoušet na letiště. Regulátor se ohlásil pípnutím (4x) a já pustil cessničku do vzduchu. Vše fungovalo jak má, akorát jsem pozoroval o něco nižší výkon motoru a při ubrání plynu na minimum nedocházelo k zastavení vrtule. Dá se tento typ regulátoru nějak nastavit, aby se při ubrání brzdil motor?

Mějte se a letu zdar
Luky-plane

FOTO:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Luky-plane dne sob 09.01.2010 0:38, celkem upraveno 1 x.
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“