Jak začít?
Taky začínám, jsem ve stádiu dvou rotoráku, a SIMu. Je to zajímavý, když jsem začínal lítat letadla, všichni mě říkali, postav si hodnýcho větroňě, takový plácadlo, a pak další a další až k akrobatu....
Nicméně, teď začínám s heli a většina říká, kup si špičkovu helinu - jakej rozdíl. Tak jsem se rozhodl na rady pro Mini Titana (starší, ale v dobrém stavu), už je doma,a šetřím ještě na vysílač, prtože letadla lítám v jiným modu - ach jo - kdybych to byl věděl..... Je to zajímavý, že tady nikdo neříká "kup si začátečnickou šunku větroňa". Nicméně pochopil jsem, když jsem byl kouknout n letiště, že to chce opravdu něco co lítá a má kvalitu. Zatím je to moje teorie, ale věřím, že se to v praxi ukáže jako správná volba.
Doufám, že cvičný kříž, spousta dobře míněných rad a opatrnost ukáží, že volba bala správná, a že škody budou minimální......
Nicméně, teď začínám s heli a většina říká, kup si špičkovu helinu - jakej rozdíl. Tak jsem se rozhodl na rady pro Mini Titana (starší, ale v dobrém stavu), už je doma,a šetřím ještě na vysílač, prtože letadla lítám v jiným modu - ach jo - kdybych to byl věděl..... Je to zajímavý, že tady nikdo neříká "kup si začátečnickou šunku větroňa". Nicméně pochopil jsem, když jsem byl kouknout n letiště, že to chce opravdu něco co lítá a má kvalitu. Zatím je to moje teorie, ale věřím, že se to v praxi ukáže jako správná volba.
Doufám, že cvičný kříž, spousta dobře míněných rad a opatrnost ukáží, že volba bala správná, a že škody budou minimální......
Munda píše:Taky začínám, jsem ve stádiu dvou rotoráku, a SIMu. Je to zajímavý, když jsem začínal lítat letadla, všichni mě říkali, postav si hodnýcho větroňě, takový plácadlo, a pak další a další až k akrobatu....
Nicméně, teď začínám s heli a většina říká, kup si špičkovu helinu - jakej rozdíl. .... Je to zajímavý, že tady nikdo neříká "kup si začátečnickou šunku větroňa". Nicméně pochopil jsem, když jsem byl kouknout n letiště, že to chce opravdu něco co lítá a má kvalitu.
To jsi udělal moc dobře.
To Tě musím zklamat. Tak tady podobnost s letadlem asi nebude. Heliny prostě padají -každému. Někdo tady má v podpisu hezkou a pravdivou větu:"kdo nepadá, lítá pod svoje možnosti".
Za 4 měsíce jsem opravoval už 6 větších nebo menších pádů. Ale zase mi trochu dodává elán vědomí,že nejsem sám, kdo opravuje a že to snad není tím, že bych byl úplný střevo.
Zrovna v neděli jsem opravil po 5-ti hodinách zatím asi můj největší crash a zapomněl jsem na detail: napnout řemínek (při pádu se posunula skříň vrtulky po ocasní trubce), všechno ostatní jsem 3x zkontroloval, a tohle prostě ne. Takže jsem vzítl na 5 vteřin, začal prokluzovat řemínek a helina se začala točit dokola, tak jsem přepnul na autorotaci, no ale protože přistání na autorotaci jsem ještě nikdy nezkoušel , tak to bylo poněkud tvrdší (praskl podvozek, ohnutá příčná hřídel) takže jsem si hodil další 2 hoďky servisu. No a další pády příjdou. Útěchou mi je,že před tím to přežilo 16 baterek bez úhony, kéž by se intervaly prodlužovaly
Za 4 měsíce jsem opravoval už 6 větších nebo menších pádů. Ale zase mi trochu dodává elán vědomí,že nejsem sám, kdo opravuje a že to snad není tím, že bych byl úplný střevo.
Zrovna v neděli jsem opravil po 5-ti hodinách zatím asi můj největší crash a zapomněl jsem na detail: napnout řemínek (při pádu se posunula skříň vrtulky po ocasní trubce), všechno ostatní jsem 3x zkontroloval, a tohle prostě ne. Takže jsem vzítl na 5 vteřin, začal prokluzovat řemínek a helina se začala točit dokola, tak jsem přepnul na autorotaci, no ale protože přistání na autorotaci jsem ještě nikdy nezkoušel , tak to bylo poněkud tvrdší (praskl podvozek, ohnutá příčná hřídel) takže jsem si hodil další 2 hoďky servisu. No a další pády příjdou. Útěchou mi je,že před tím to přežilo 16 baterek bez úhony, kéž by se intervaly prodlužovaly
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
Mundo, ty jsi ta menšina co si nechala poradit. MT E325 je poslušný a nezáludný stroj (pokud se slovo nezáludný dá ve spojení s kvedlačkami použít). Pokud je dobře seřízen, naučíš se na něm všechny základy. Když se nenecháš strhnout k tomu abys zkoušel nějaké opičky dřív než budeš spolehlivě a dlouhodobě viset ze všech stran v omezeném prostoru, nadhodím třeba krychli 3x3m, tak se ti může podařit propracovat k čistým osmičkám i bez nehody. Až začneš v reálu, rychle pochopíš co myslím.
Kvedlání zdar!
Kvedlání zdar!
Mám dotaz, taky sem si pořídil helinu - Blade 400 3D, jednou sem to viděl a moc se mi to líbilo... lítam na simu, zatim jen poskakuju a visím ale potřeboval bych nějaké základy, nejlíp kdyby to blo jak pro bl*ce v tom manuálu je to tak podrobný, že nic nechápu... Koukal sem na net, ale tam se pořád řeší jak začít s výběrem heli a tak pod. Potřeboval bych třeba vysvětlit co je ta cyklika a její využití v praxi, nějaký takový srozumitelný návod pro začátečníka, kterej si koupil helinu a nic kromě toho, za který páčky má tahat aby dělala to co chce, o tom neví
PS: v okolí nikoho nemám, takže jsem odkázanej sám na sebe a na net
Estli mas zajem tak napis na ICQ at to tu nepiseme vse posté 
Naposledy upravil(a) Ladul dne čtv 28.05.2009 8:25, celkem upraveno 1 x.
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
stringo píše:Mám dotaz, taky sem si pořídil helinu - Blade 400 3D, jednou sem to viděl a moc se mi to líbilo... lítam na simu, zatim jen poskakuju a visím ale potřeboval bych nějaké základy, nejlíp kdyby to blo jak pro bl*ce v tom manuálu je to tak podrobný, že nic nechápu... Koukal sem na net, ale tam se pořád řeší jak začít s výběrem heli a tak pod. Potřeboval bych třeba vysvětlit co je ta cyklika a její využití v praxi, nějaký takový srozumitelný návod pro začátečníka, kterej si koupil helinu a nic kromě toho, za který páčky má tahat aby dělala to co chce, o tom neví![]()
Cau takky jsem poridil blade 400 a litam na simu .. ma brzy vyjit nova verze Phoenix RC kde maji jit ty tutorial videa prehravat zpomalene .. takze imho pochytis co a jak .. jinak ja zatim letam a snazim se nekterejm vecem prijit na kloub sam ..