Vadne listy z HK

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

Vadne listy z HK

#1 Příspěvek od AdamProg »

Pozor na spatne varky listu z HC. Objednal sem si HK450 na nahradni dily, i s nahradnimy listy, a v listech z kitu http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ade_(1pair) byl rozdil v tlousce mezy listama 0.5mm(a to maji tloustku 4mm)! V druhych listech http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ade_(1pair) je rozdil 0.1mm, stim se neda letat! V prvnim Kitu sem mel listy v poradku http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ade_(1pair) , ale bohuzel vzdy mi dali tvarove jine a nemohu je mezi sebou kombinovat:(

PS: Pokud mate nekdo take jine tloustky listu a nebo vam zbyl jeden list po nehode, tak pisnete, treba je zkusime nejak pro changovat:)
EDIT: pridal sem linky na ty listy co mam
Naposledy upravil(a) AdamProg dne stř 27.05.2009 14:35, celkem upraveno 1 x.
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CyCo »

tak tak, u listů z kitu mám v místě úchytu do gripu o 0,5mm rozdíl.
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kotvik »

Tak hlavně že jste ušetřili, pánové :) A jsou alespoň vyvážené?
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Ladul »

Kotvik píše:Tak hlavně že jste ušetřili, pánové :) A jsou alespoň vyvážené?

No tak to taky uplne neeee
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od oskar 007 »

Kámoš to dělá tak že se domluví s kámošema a objednají cca 100 páru listu. Pak váží každý zvlášt a párujou to a vyvažujou.
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kotvik »

To pak mají spotřebáku na dvě sezony:) to je dobrý! No aniž bych chtěl ty listy nějak hanět, ale víte co je vevnitř v těch listech, když jsou každej jinej? Já bych se docela bál 8O
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AdamProg »

oskar 007 píše:Kámoš to dělá tak že se domluví s kámošema a objednají cca 100 páru listu. Pak váží každý zvlášt a párujou to a vyvažujou.

Nemas na toho kamose kontakt? Rad bych se snim domluvil jestli by nejake nepromenil a nebo nemel nejake na vic. Royhodne 100 listu kupovat nebudu, tolikrat snad padat nebudu :)
Ale bylo by prima kupovat to ve velkem s vice lidma.
PS: Vyvazene listy s ciny za $4 to je scifi :-D (ale to neni problem to se s paskou izolepy dovazi :)
mrpilot

#8 Příspěvek od mrpilot »

Kotvik píše:Tale víte co je vevnitř v těch listech, když jsou každej jinej? Já bych se docela bál 8O

Ano ja viem :) Neboli to presne tieto listy ale tiez boli cinske a vraj "carbon" :lol: Ked som uvidel list skoro ma obarilo :D
Vonkajsia cast bola normalne plastova a vo vnutri bol polystyren a vlozeny nejaky kus plastu alebo nieco take :lol:
vaio
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od vaio »

Taky používám tyto listy. Koupil jsem jich rovnou 5 párů a pak hledám ty, které k sobě nejlépe pasují.
Pravdou je, že některé jsou odfláknuté už jen vzhledově. Po havárii jsem tyto listy rozpitval a jsou konstruovány následovně:
- povrch je nějaký laminát (tkanina+pryskyřice+vrchní vrstva barvy)
- dřevěná výplň
- v náběžce je zalepený ocelový drát o průměru cca 1,5 mm

Jdou jen velice obtížně vyvážit a je to i vidět na množství nalepené isolepy.
A na vrtulníku se dá seřídit stopa jen v kompromisu - snažím se o to, ať jsou ve stopě při režimu lehkého poletování (trénuju zatáčky - osmičky).

Až trošku získám jistotu v osmičkách, koupím poctivé od MS Composite.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
malcomx

#10 Příspěvek od malcomx »

staci nesetrit tak moc a koupit tyto:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=5451

a jsou naprosto bez problemu..... 8) :lol:
Roadrunner

vyvážení

#11 Příspěvek od Roadrunner »

Zkoušel jsem všechny listy, na které jste se tu zatím odkazovali a ani jedny jsem nemusel vyvažovat a i velikostně jsou všechny v cajku.
Kvalita těch fiberglasu mě příjemně překvapila. Vše kupované asi před měsícem. Tak nevím, jestli jste měli smůlu nebo já takové štěstí.
Wolf ME, CopterX 500 FBL Beast,
Toro 900, Toro 600, Extra EPP, Dago, Maxiswift
DX6i
Lama V3 3ch, Mini airwolf
Beep
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Beep »

Nechci mudrovat ale dali by jste si na auto kompromisně vyvážená kola?? Nevyváženost působí vibrace, které namáhají mechaniku, nesvědčí servům a gyro je na hranici použitelnosti. Myslím že hlavně na začátek je dobré mít heli co nejlépe seřízenou, nebot začátečník nemá ruce na eliminování nectností a záchranu krizovek. Jedna rána a výhodná koupě postrádá smysl. Další je otázka bezpečnosti, při této "kvalitě" bych se bál vytrženého listu, jednou jsem to viděl a je to mazec a heli je na kaši.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od AdamProg »

Beep píše:Nechci mudrovat ale dali by jste si na auto kompromisně vyvážená kola?? Nevyváženost působí vibrace, které namáhají mechaniku, nesvědčí servům a gyro je na hranici použitelnosti. Myslím že hlavně na začátek je dobré mít heli co nejlépe seřízenou, nebot začátečník nemá ruce na eliminování nectností a záchranu krizovek. Jedna rána a výhodná koupě postrádá smysl. Další je otázka bezpečnosti, při této "kvalitě" bych se bál vytrženého listu, jednou jsem to viděl a je to mazec a heli je na kaši.

Pokud clovek vybere podobne listy a sam si je pak dovazi, nevidim v tom problem. A pri slozeni ze kterych se ty listy skladaj, se snad ve vzduchu nerospadnou. Po kontaktu se zemi sem si overil, ze sou pevnejsi nez drevene orginaly. Samozrejme pokud si nejakej neznalej clovek sam vymeni kola a nevyvazi je, tak autu neprospiva, v tohle je podobne. (Zkousel sem i lepene plastove listy u MaxiRa, a nerozpadli se a letelo to, ale rozhodne to nezkousejte! jen sem testoval lepidlo:-D )
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od AdamProg »

Jeste bych se rad zeptal, jestli je lepsi davat distancni podlozku, pod listy ci nad listy? Samozrejme u listu s tencim uchytem.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“