Walkera 4G3

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zero
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od Zero »

tak jsem hodil jeden rychlý vis a foťák na skříň :)
http://www.youtube.com/watch?v=AolPGkhYYKY
chci jít ještě ven ale fóká....a navíc to nemá kdo natočit :cry:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od oskar 007 »

pěkný.... Prosímtě ty jsi začínal s tímhle prckem v místnosti? Kolikrát jsi už spadnul a co to vydrží? Hodně se mi ten komár líbí ale připadá mi takový hodně divoký nebo vratký.....
Zero
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Zero »

oskar 007 píše:pěkný.... Prosímtě ty jsi začínal s tímhle prckem v místnosti? Kolikrát jsi už spadnul a co to vydrží? Hodně se mi ten komár líbí ale připadá mi takový hodně divoký nebo vratký.....

jo,no jendou jsem vzal židličku při prvnim letu,odnesl to jeden list,přibaleny jsou náhradní.a pak když jsem udělal piruletu tak jsem nabral easy coptera na poličce :D to odnesl druhý list
A teď něco pro ostatní,potřebuju poradit....
tak jsem byl venku,zjistil jsem,že to na záda prostě nedám,když přidám víc kolektiv,začne se točit směrovka,když nastoupám,potlačim,tak se trochu začne točit,ale na záda se to dostane(ale furt se točí),ale jakmile uberu kolektiv aby to udrželo výšku tak se začne točit ještě víc a už to prostě ty otáčky nenabere a řach...přepl jsem to na normal a stáhl uplně,vyvázla z toho s odřenou hlavou od asfaltu.
A teď jak zabránit tomu točení,s poťákama na vysílačce jsem zkopušel "kroutit" :D tak mě ještě napadly poťáky na tý desce,jenže nevim s kterym :?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od AdamProg »

Tak ja tusim cim to je, protoze tohle se mi stalo pri prvnim crash s HK450 :-D
Nevim proc(asi bug), ale stara Dx6 mi odmita spravne prepinat krivku plynu a zustava mi tam porad normal, takze kdyz sem to dostal na zada, tak se mi to podobne zadusilo, misto pridani to ubiralo, a prohrabl sem, vzhuru nohama, jeden radek pole. (To sem mel tu utrzenou hlavu).
Vzhledem k tomu ze normal potrebuju na roztoceni, tak sem to pak nastavoval primo v menu, nez sem to preprogramoval do Dx6i.
Jinak doporucuju zkusit to pred startem v stunt pricucnout k zemi(melo by to poradne pridavat), coz sme tenkrat bohuzel neudelal.
Ale problem muzes mit i jinaci, napriklad s gyrem, s malo vykonou vrtulkou atd.
Na jakou stranu se ti to toci? A na kterou stranu se ti toci rotor? Podle toho poznas jestli ti chcipa rotor(vrtulka pretaci) a nebo ti malo zabira vrtulka(pretaci rotor)
Zero
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Zero »

AdamProg píše:Tak ja tusim cim to je, protoze tohle se mi stalo pri prvnim crash s HK450 :-D
Nevim proc(asi bug), ale stara Dx6 mi odmita spravne prepinat krivku plynu a zustava mi tam porad normal, takze kdyz sem to dostal na zada, tak se mi to podobne zadusilo, misto pridani to ubiralo, a prohrabl sem, vzhuru nohama, jeden radek pole. (To sem mel tu utrzenou hlavu).
Vzhledem k tomu ze normal potrebuju na roztoceni, tak sem to pak nastavoval primo v menu, nez sem to preprogramoval do Dx6i.
Jinak doporucuju zkusit to pred startem v stunt pricucnout k zemi(melo by to poradne pridavat), coz sme tenkrat bohuzel neudelal.
Ale problem muzes mit i jinaci, napriklad s gyrem, s malo vykonou vrtulkou atd.
Na jakou stranu se ti to toci? A na kterou stranu se ti toci rotor? Podle toho poznas jestli ti chcipa rotor(vrtulka pretaci) a nebo ti malo zabira vrtulka(pretaci rotor)

100% jsem tam měl stunt.
Rotor se točí do prava(po směru hod. ručiček) a heli se točí do leva.
Ono se to kolikrát začne točit i když škubnu víc za kolektiv.
A teď jsem ještě koukal,že asi dám ty týhla na konec páky-zdá se mi to docela tupý,a asi posunu páky serv nahoru pokud by nestačily ty táhla jelikož to visí skoro na 3/4 plynu,asi spíš na no.Neupravovali jste to takhle někdo?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od AdamProg »

No jestli se ti to toci proti rotoru tak to je vrtulkou(gyrem).
Bohuzel si presne nepamatuju jestli je 4G5 s motorkem v zadu, ale pokud ano tak regulace otackama ma mnohem pomalejsi reakce a v oblasti malych otacek(u normalu nulovej nabeh) je dost death zona, kde ti najednou prestane uplne zabirat(Najednou se odtrhne), a i na druhou stranu bude nejake omezeni kdy uz vrtulka nestiha.
Takze to pak bude motorkem, vrtulku, regulatorem, nebo gyrem.
Pokud je to klasika s primym nahonem, tak vrtulkou(mechanizmem, servem), nebo gyrem.
Zero
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Zero »

je tam motorek,když dám ten poťák co je na vysílačce vlevo uplně dolea,tak se točí o něco míň,takže si zkusim ůpohrát s nastavenim na tý hl. desce....
Zero
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Zero »

kuci takhle už to dál asi nepůjde,objednal jsem si to kvůli tomu že je to malinkatá a má to to kolektiv,a že s im budu moct lítat aspoň na zádech,popř. akrobačku.Ale když za visu z "nouzovky" před stole přidám kolektiv abych se mu vyhnul,a ona se začne točit,tak,že jsem málem narazil do skříně(bylo to o centimetry),to jsem ještě vybral,ale po druhý jsem taky víc přidal kolektiv a to mi to málem nafackovalo-naštěstí jsem to chytil.
Jeden poťák je nejspíš jako subtrim směrovky,a druhý je velikost výchylek,což jsem o trochu zvětšil,na vysílačce nevím který je který a na co,v návodu jsem to nevyčetl-našel,ale nepřeložil :lol:
http://www.walkera.com/en1/fileDown.jsp ... .pdf&la=en
strana 17 v PDF a 14 "na listu"
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Ladul »

Tak koukam ze uzasna walkera se predvadi :twisted: ale ze to ten cinanum vzdy tak lita
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Zero
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Zero »

ono si asi bude chtít pohrát jen s tim nastavenim....což mi nejde :?
PS:dělá mi to přesně to co mám na avataru,akorát tou směrovkou na druhou stranu
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od AdamProg »

Zero píše:kuci takhle už to dál asi nepůjde,objednal jsem si to kvůli tomu že je to malinkatá a má to to kolektiv,a že s im budu moct lítat aspoň na zádech,popř. akrobačku.Ale když za visu z "nouzovky" před stole přidám kolektiv abych se mu vyhnul,a ona se začne točit,tak,že jsem málem narazil do skříně(bylo to o centimetry),to jsem ještě vybral,ale po druhý jsem taky víc přidal kolektiv a to mi to málem nafackovalo-naštěstí jsem to chytil.
Jeden poťák je nejspíš jako subtrim směrovky,a druhý je velikost výchylek,což jsem o trochu zvětšil,na vysílačce nevím který je který a na co,v návodu jsem to nevyčetl-našel,ale nepřeložil :lol:

Moje anglictina je desne mizerna ale tvuj problem resi kapitola 8.8.
Nastav 12pin na ON, tim odemknes nastavovani gyra, a pak nastav V1 na 0, potom V1 nastavujes cytlivost gyra(klasika), a V2 nastavujes mixing ratio of rudder servo, zrejme neco jako Revo Mix(jestli to dobre chapu), a to je tvuj problem. Pak musis nastavit PIN zase na OFF zpatky, a zamknout nastaveni gyra.
mikyno12

#117 Příspěvek od mikyno12 »

trosku som pozrel ten navod a asi toto ma napadlo:
strana 17/14 :) sa venuje vrtulke? nevidel som to tam napisane
osobne by som skor skusil pozriet sa na problematiku GYRA, ktore by malo udrzat chvost rovno pri mene otacok, ale je to solo motorcek so stalym uhlom nabehu listov co je ucinne len pri rychlom otacani do jednej strany
(pravotociva walkera s vrtulkou na lavej strane - mala by mat velky ucinok pri otacani cumaka po smere hodiniek)
teda odsek 8.8
a cast 3) nastavi mixovanie vrtuulky pri zvecseni plynu a mala by sa prestat tocit ako diva (lave kolecko)

aspom tak som to pochopil (moja nededukovatelna dedukcia dedukovatelnosti alebo obcas pochybujem o svojom zdravi :d )

// kua kebyze sa nejdem pocas pisania najest nikdo by ma nepredbehol :D:D
Zero
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Zero »

dik moc,zkusim to kdyztak jeste s tim nastavenim-gyrem si pohrat,jeste jednou dik :wink:
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

Zadní vrtulka :-)

#119 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Zero píše:kuci takhle už to dál asi nepůjde,objednal jsem si to kvůli tomu že je to malinkatá a má to to kolektiv,a že s im budu moct lítat aspoň na zádech,popř. akrobačku.Ale když za visu z "nouzovky" před stole přidám kolektiv abych se mu vyhnul,a ona se začne točit,tak,že jsem málem narazil do skříně(bylo to o centimetry),to jsem ještě vybral,ale po druhý jsem taky víc přidal kolektiv a to mi to málem nafackovalo-naštěstí jsem to chytil.

Když jsem řešil podobný problém ... tak jsem přepnul DIP 12 a točil jsem Vé-dvojkou (V2) na +100 ... pak DIP12 vypneš a lépe to nejde (V1 je v tomto případě zisk GYRA ... to musíš během přepnutí dát cca na 65-75% PODLE zkušeností) ...

a jinak je zadní vrtulka tzv. "kolumbovo vejce" vpodstatě mi stačilo zkontrolovat zadní převod ... bylo mi divné že má jiný zvuk a že se najednou točí helina kolem osy ... což předtím nedělala :-) no prostě po pár pádech jdou kolečka u zadního rotoru od sebe ... a stačí je jen stlačit a pořádně zkontrolovat (jistí to jen ta malá gumička) takže po pár přemetech musíš zase zkontrolovat jestli se nehnula ... já jsem to natvrdo zakápnul vteřiňákem a drží to !!! :idea:

Jinak pokud chcete další rady ohledně DIPů tak se ptejte (ta 6-kanálovka je tak trochu "simple") takže nečekej zázraky ....

ale s karbonovými listy je 4G3 téměř nezničitelná :wink:
Naposledy upravil(a) Yoshi.CZ dne čtv 28.05.2009 20:04, celkem upraveno 1 x.
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Ladul píše:Tak koukam ze uzasna walkera se predvadi :twisted: ale ze to ten cinanum vzdy tak lita

Ale ona létá .. jen je jako vždy problém se seřízením a nastavením ... musím říct že je to nejmíň problémová Walkerka, která mi prošla rukama ... zatím nejlepší ... mimochodem tahle bude ještě lepší ... už se teším až budou díly na rozšíření k dispozici :

http://www.walkera.com/en1/particular.j ... 4G3All0104

.. je to bomba .... hlavní motor stříďák (už mám ... a lítá to SUPER)

.... ale zadní rotor stříďák tak na to se fakt těším ... půjde to lépe seřídit i na té "mrtvici" vysílačce ... prostě to bude BOMBA ... :D :D :D
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“