Walkera 4G3

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
mitec

#121 Příspěvek od mitec »

Ladul píše:Tak koukam ze uzasna walkera se predvadi :twisted: ale ze to ten cinanum vzdy tak lita

Nikdy jsem nevěřil tomu, že to někomu lítá straight "out of the box" jak mnozí tvrdí. To je spíš náhoda. Když tomu ale dáš šanci a trochu se v tom prohrábneš viz Yoshi, tak se ti odvděčí příjemným zážitkem :)

Yoshi:

našel jsem ještě verzi s dokonalým vysílačem za dokonalou cenu - to musím mít :D http://www.rchobbyhelicopter.com/store5 ... ing%20Soon je to úplně dole
mitec

#122 Příspěvek od mitec »

Ten střídák na ocase je právě hodně důležitý pro obraty na záda atd. Zero, kdybys s tím ocasem měl pořád problémy, tak tohle je jisté řešení. Ten walkerácký nevím jistě, ale HP03 má dostatečný záběr..
Zero
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Zero »

yoshi.cz díky,tu vrtulku jsme zakápl vteřiňákem hned po prvnim letu protože se mi nějak nezdála :wink:
teď jsem to zkusil doma,točila se,ale s tim nastavenim jsem furt šejdroval takže nevim jak to bylo,pak se mi vybila baterka,takže asi to testnu zítra
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Yoshi.CZ »

mitec píše:

... našel jsem ještě verzi s dokonalým vysílačem za dokonalou cenu - to musím mít :D http://www.rchobbyhelicopter.com/store5 ... ing%20Soon je to úplně dole

Tak to je SUPER ... ale mě stačí jen ten ocasní stříďáček ... jinak jsem si myslel že se to ještě neprodává ... ale tohle je "sqělley" tip pro všechny zájemce ... a ta cena je taky božííí ... škoda že už jednu "mrchu" mám ...

že bych si koupil druhou ??? :D :D :D
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Zero píše:yoshi.cz díky,tu vrtulku jsme zakápl vteřiňákem hned po prvnim letu protože se mi nějak nezdála :wink:
teď jsem to zkusil doma,točila se,ale s tim nastavenim jsem furt šejdroval takže nevim jak to bylo,pak se mi vybila baterka,takže asi to testnu zítra

to nastavení se při každém přepnutí změní podle pozice těch "poťáků" ... takže když je dáš na nulu tak budou nula ...

šteloval jsem to takhle :

1 - srovnal jsem si (podle oka) cykliku a všechny táhla
2 - zapnul jsem TX a 4G3
3 - nejdřív jsem šteloval DIP 11 /to jsou náběhy listů a padel/ V1 = listy V2 = padla ... mám to cca V1= 0 V2 -30
4 - pak DIP 10 (to je křivka plynu V1, a exponciála V2) mám to V1 = 80 %, V2 = 0 (takže normální lineární křivka končící v 80-ti procentech)
5- DIP 12 /V2 vrtulka, V1 GYRO/ mám to V2 - 100 a V1 65%

všechny tyhle nastavení platí pro mód NORMAL na Tx WK-2601 ....

jinak DIPy je třeba po nastavení příslušných hodnot zafixovat přepnutím do OFF a pak můžete nastavovat dál ...

pro STUNT mi vyhovuje tovární nastavení (zatím) :-)

... až doladím ten ocasní stříďáček ... tak to začnu předělávat na SPEKTRUM ... aby to létalo ještě lépe :-)
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Zero
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Zero »

díky moooc za návod k nastavení :) :wink: zítra si s tím pohraju,ale mám ještě otázečku....jde mi spíše o nastavení gyra/vrtulky ve stunt,v normalu moc nelítám,a jde mi právě o to aby se to udrželo při přemetech,na zádech,flipech,...jak to teda nastavím v tom stunt?to musim přepnout na ten stunt?to asi bude dobrý vypojit motor co? :D
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Zero píše:díky moooc za návod k nastavení :) :wink: zítra si s tím pohraju,ale mám ještě otázečku....jde mi spíše o nastavení gyra/vrtulky ve stunt,v normalu moc nelítám,a jde mi právě o to aby se to udrželo při přemetech,na zádech,flipech,...jak to teda nastavím v tom stunt?to musim přepnout na ten stunt?to asi bude dobrý vypojit motor co? :D

... přesně tak ... odpoj motor z Rx ... a pak to všechno zapni ... přepni Tx na STUNT ... a pak zapni DIP 11 udělej si náběhy ... a pak v DIP 10 uprav křivku podle chuti ...

V továrním STUNTu je křivka na 60 % ... když dáš V1 do maxima bude střed křivky na 80 % ... když dáš V1 do minima bude střed křivky ve 40 % ...

ale nezkoušel jsem to ... 60 % ve středu mi vyhovuje ...

Jak z toho vyplývá STUNT MOD má křivku v podstatě upravenou ... jde jen o to kolik ti to veprostřední poloze plynu bude točit :-)

nejvíc asi udělaš na náběhu listů ... standartně je STUNT mod /+9, 0, -9 stupňů/ nešel bych víc jak na 13 !!! ... ale i to se mi zdá u tohle drobka moc agresivní .. takže asi podle tvojí odvahy

8)
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Jejda .. teď čtu že jsi se ptal na GYRO a vrtulku .... opsss.... no nevadí třeba ten můj návod bude někomu k něčemu :-)))

... GYRO nastav tak na 60 % ... a RUDDmix resp. vrtulku tak na - 90 ... ale chce to mít tu křivku plynu na maximum (nejlepší by bylo 100 % ... ale tahle kraksna vysílačka umí jen 80 %)

.. jo a Rx by měl být na oba režimy takhle !!!!

http://heli.yoshi.cz/RX_walkera4G3.jpg

... letu zdar ...
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Zero
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Zero »

tu plošku u mix mám přesně opačně-v pravo dole,tam má ocasní motorek nejvyšší výkon.
A mám obrovskej problém,neletí :lol: chvilinku visí,a pak se začne točit směrovka doleva,neříditelně,trim na max vpravo,pákou to taky nevyrovnám :(
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Zero píše:tu plošku u mix mám přesně opačně-v pravo dole,tam má ocasní motorek nejvyšší výkon.
A mám obrovskej problém,neletí :lol: chvilinku visí,a pak se začne točit směrovka doleva,neříditelně,trim na max vpravo,pákou to taky nevyrovnám :(

zkusil jsi i změnit ten mix na vrtulce ???

... jinak pokud problémy přetrvají tak je chyba v Rx ... čili špatná elektronika ... možná pomůže upgrade na stříďáky ... ale je to risk za dost peněz bez jistoty výsledku ...
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Zero
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Zero »

no ještě zkusim si s tim pohrát,teď v novym RCR je test,od zdeňka dráždila jak ji vyhrál na micro heli hlinsko :D ve verzi základní-plast a stejnosměrný
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Zero píše:no ještě zkusim si s tim pohrát,teď v novym RCR je test,od zdeňka dráždila jak ji vyhrál na micro heli hlinsko :D ve verzi základní-plast a stejnosměrný

Můžeš te test na scanovat ??? a hodit mi to do e-mailu ???

gateway@email.cz

Dík ...
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Zero
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Zero »

Yoshi.CZ píše:
Zero píše:no ještě zkusim si s tim pohrát,teď v novym RCR je test,od zdeňka dráždila jak ji vyhrál na micro heli hlinsko :D ve verzi základní-plast a stejnosměrný

Můžeš te test na scanovat ??? a hodit mi to do e-mailu ???

gateway@email.cz

Dík ...

rád bych,ale ještě to nemám :lol: tady to je vždy tak týden po vydání :? vím o tom tak,že to je na netu http://rcrevue.cz/casopis-rc-revue/aktualni-cislo ,jinak jestli pak budeš chtít tak ti to klíďo oskenuju.
A ještě k mýmu problému,vypadá to,že jsem si to rozházel úplně "jen" v normal modu,ve stunt to tak nějako drželo,ale pak se mi uplně vybila baterka,takže nabíjim,testnu,napíšu :D
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od AdamProg »

Yoshi.CZ píše:
to nastavení se při každém přepnutí změní podle pozice těch "poťáků" ... takže když je dáš na nulu tak budou nula ...

šteloval jsem to takhle :

1 - srovnal jsem si (podle oka) cykliku a všechny táhla
2 - zapnul jsem TX a 4G3
3 - nejdřív jsem šteloval DIP 11 /to jsou náběhy listů a padel/ V1 = listy V2 = padla ... mám to cca V1= 0 V2 -30
4 - pak DIP 10 (to je křivka plynu V1, a exponciála V2) mám to V1 = 80 %, V2 = 0 (takže normální lineární křivka končící v 80-ti procentech)
5- DIP 12 /V2 vrtulka, V1 GYRO/ mám to V2 - 100 a V1 65%

všechny tyhle nastavení platí pro mód NORMAL na Tx WK-2601 ....

jinak DIPy je třeba po nastavení příslušných hodnot zafixovat přepnutím do OFF a pak můžete nastavovat dál ...

Jen bych opravil bod 3
DIP11 urcite nenastavuje padla(jsou na jednom drate vzdy 0 vudci sobe a jejich naklon se steluje primo natocenim padla). V1 i V2 se nastavuje uhel listu hlavniho rotoru. Pri normal je vzrustajci krivka, v stunt je krivka V, pritom V1 se nastavuje uhel listu v polovine plynu, a V2 se nastavuje uhel v krajnich polohach(je to vlastne vyskove protahovani te PIT krivky, stejne jako omezovani drahy serv).
Ale jinak to je asi dobre. 4G3 nemam a nemohu vic poradit :(
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Ladul »

Recenzi sem ted docet (bohuzel nemam po ruce skener ani normalni fotak :( ) o klasickem letani se tam zminuje docela dobre, otocit to v mistnosti na zada prej moc nejde zada trenuje vypoustenim z ruky rovnou na zadech (doporucuje zkouset az po zvladnuti s dospelim vrtulnikem), gyro prej docela OK a este rika zkontrolovat nabeh listu ze se jeho motor moc dusil
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“