Toro 900 a potrebne vybaveni

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Abu »

Marcos píše: Ale to uz je vazne fofr, asi ty epp panty nezvladaji tak velke proudeni vetru. Na servech vule nemam a jsou to dve 9g hxt 900vky.

Spis nez panty se zacnou kroutit cely elevony, nebo cely EPP kridlo. Nebo taky mozna to uz ty serva neutahnou, elevony jsou velka placka a sily tam pri opravdu rychlem letu budo docela velke (na male 9g servicko) !

Experti pry do "Turbo Tora" pohaneneho Velkym Cervenym (200W ve spicce) davaji HS-81, jinak ve stremhlavym letu pod plynem neridis....

Ale to uz je trochu nestandartni vybava do Tora :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Jany

#47 Příspěvek od Jany »

mne vazi toro 300 bez nicoho(ziadnej elektroniky)220g, som zvedavy kolko bude mat ked tam vsetko vcetne akumulatoru zavesim
Jany

#48 Příspěvek od Jany »

kolko vam kompletne aj s lipolkami vazia vase tora?
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Marcos »

Ono se to asi cely nejak tak krouti :) Kdyz pritahnu elevon naplno, tak neni zas takovy problem ho rukou vratit do neutralu a nejvetsi vinu na tom nese to, ze se uchyceni elevonu jakoby vmackne dovnitr do kridla. Servo drzi stale stejnou polohu a tahlo je natahovany, takze taky.

Kdyz jsem psal predchozi prispevek, tak me udivilo, ze tento pohon nemam zmereny. Budu to muset napravit, ale jevi se mi jako idealni do neceho podobneho. A ta vrtule je taky krasne ticha a leti to daleko lip, nez s nejakou APC nebo Masterkou 9x6. Ten palec navic ke stoupani to chtelo.

Pisu o tomhle: http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1296

Na fotkach jeste se starou Master Airscrew vrtuli, ktera byla na ... proste to nebylo ono.

Ja kdyz to pustim na plny plyn stremhlav, tak je problem to pak vybrat, ucinnost rizeni se zacne blizit nule, letadlo se zacne trast a hladina adrenalinu stoupa. Nedavno, jsem to pustil jenom trosku dolu a vybral jsem to jednim kridlem pod urovni cca 30cm vysoky travy. Super zazitek :D

Budu s tim muset neco udelat.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Marek71 »

Pozri sem:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... de=&id=303

Mal somtan tenslabší 2408-21 s vrtuľou 8x4 a stačilo to v pohode, príkon 150W,kolmo nahor dostatočne rýchlo.

Mal som tam dve HXT900 a na jednom som zodral prevody.

Jany píše:kolko vam kompletne aj s lipolkami vazia vase tora?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
malcomx

#51 Příspěvek od malcomx »

cassiopeus píše:Ahoj,

bude Toro lítat s AXI 2208/20 a vrtulí APC 7x4?

jasne vyzkouseno na 2S s vrtuli 8x3,8 a 7x5 a leta velmi svizne
ale 2208/26 a 3S a 7x5E to je raketa, zeptej se Jirada :lol: :lol:
jirad
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jirad »

Jsem si rikal, jestli se ozve nekdo s AXIkem ... ja znam akorat to BM2408-21 s 8x6", krmeny dvouclankem - a plna spokojenost, skorem bych to povazoval za standard pro pohodovy poletovani, vcetne moznosti kolmeho stoupani na plnej (resp. pripadne triclanek pro svistivce, ktery to upackujou) :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
tengler

#53 Příspěvek od tengler »

Abu píše:Spis nez panty se zacnou kroutit cely elevony, nebo cely EPP kridlo. Nebo taky mozna to uz ty serva neutahnou, elevony jsou velka placka a sily tam pri opravdu rychlem letu budo docela velke (na male 9g servicko) !

Svata pravda, krouti se cely kridlo - Toro 900 s AXI 2212/20 mi pri vybirani sestupu zacalo mavat kridly jako kachna :-) Pomohly uhlikove pasky nastojaka do kridla zvrchu i zespodu. Na novem Toru pujdou - pro sichr - i na elevony. Jinak serva mi porad drzi puvodni HS-55 bez problemu.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od frontier »

Je potřeba vyztužit Toro 900 uhlíkem když budu lítat jen dvoučlánek LiPol 1500mAh Kokam s vrtulí APC 7x5 popřípadě 8x5 a Motorem Turnigy 28-26 nebo vyztužení není nutné? Děkuji
kroxigor

#55 Příspěvek od kroxigor »

Lítám na 2s a Toro mám vystužené jen skelnou páskou. Motor RAY CD2830/09 vrtule APC 8x6
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
frontier
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od frontier »

kroxigor píše:Lítám na 2s a Toro mám vystužené jen skelnou páskou. Motor RAY CD2830/09 vrtule APC 8x6

a kde všude ho máš vyztužené páskou?
jirad
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od jirad »

Pokud budes litat "klidne", tak by melo prezit i bez vyztuhy, jinak bych pro nejakej uhlik, laminat ci drat docela hlasoval. Pri prudkem pritazeni ve vyssi rychlosti to umi slusne mavnout a pri pripadnem padu taky zapruzi.
Skelnou paskou neni spatny podlepit lyzinu trupu a pripadne nabezne hrany kridla (zvysuje to odolnost pri setkani s vegetaci) :-)
U nekoho jsem videl krizem nalepenou pasku pres kridla jako zpevneni, misto pouziti vyztuhy.
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
kroxigor

#58 Příspěvek od kroxigor »

frontier píše:
kroxigor píše:Lítám na 2s a Toro mám vystužené jen skelnou páskou. Motor RAY CD2830/09 vrtule APC 8x6

a kde všude ho máš vyztužené páskou?

Náběžné hrany křídla, "panty" elevonů, střed křídla shora 3x50mm a trup zespodu po celé dýlce
v podstatě jsem se inspiroval vystužením swiftu a doplnil jsem ho viz.:
http://www.mscomposit.com/editor/image/ ... or_112.pdf

jo a bacha skelná páska na tom moc nedrží musí se přižehlit jinak se odlepuje
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
malcomx

#59 Příspěvek od malcomx »

taky se primlouvam za poradne vyztuzeni :)
ja mam 2 uhlikove tycky dole, 3 nahore a uhlikove pasky
na tom pseudo trupu (priste pouziju laminat je pruznejsi).
skelnou na nabezce, spodku kylovek a trupu
takze pancerovani dostatecne :lol: :lol: :lol:
diver
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od diver »

jirad píše:Pokud budes litat "klidne", tak by melo prezit i bez vyztuhy, jinak bych pro nejakej uhlik, laminat ci drat docela hlasoval. Pri prudkem pritazeni ve vyssi rychlosti to umi slusne mavnout a pri pripadnem padu taky zapruzi.
Skelnou paskou neni spatny podlepit lyzinu trupu a pripadne nabezne hrany kridla (zvysuje to odolnost pri setkani s vegetaci) :-)
U nekoho jsem videl krizem nalepenou pasku pres kridla jako zpevneni, misto pouziti vyztuhy.

po konzultaci s výrobcem jsem Toro vyztužil uhlíkovým drátem - zespodu zhruba souběžně s náběžnou hranou v 1/3 hloubky křídla, zhora kolmo na podélnou osu cca v těžišti, naříznout EPP, křížovým šroubovákem zatlačit drát a prolít řídkým vteřiňákem, nakonec aktivátor - po úpravě létá řeklbych "přesněji" :wink:
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“