2,4GHz do FX30

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: 2,4GHz do FX30

#61 Příspěvek od LV »

Nik píše:Pánové,takovouhle debatu jsem opravdu nechtěl vyvolat.Chtěl jsem jenom názor,jestli to jde a co je lepší.Jinak jsem zavolal do JETI a tam
mi technici řekli,že do FX30 žádný modul nejde protože snad některé
mixy nefungují.Tudíž nelze žádný použít,dál se tím nezabívají.Proto nevím,
proč někteří tvrdíte,že to jde.Proto také by Duplex neměl jít ani do T12FG,protože je tam stejný softwer.

Ale ono to ide, ale za cenu zopár obmedzení
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
coro

#62 Příspěvek od coro »

zdzd píše:....
Nikomu nic nenutím. Ptám se avengara na to, co Duplex dá FX-30. Navrhuje to, má to zdůvodnit. Rád se poučím.

On sa na Jeti Duplex pýtal prvotný zakladateľ vlákna.
Ako dôvod uviedol cenu a dôveru k značke (z praxe svojich kolegov).
(Ja F3B nelietam, ale náhodou vario by ma celkom potešilo- aby som sa konečne naučil rozoznať kde to nosí. Jasné že nie na súťaži..)

Dozvedel sa tu od poniektorých, že to asi nemá v hlave v poriadku, (!) alebo to poniektorí porovnávali s Assanom či Coronou.. IMHO, trápne. Niekto asi celkom presne nechápe o čom píše, keď porovnáva nezrovnateľné.. (Assan má jednu anténu bez diverzity, menší dosah a obmedzené nastavenie FS).
Mohol by niekto, obzvlášť po upresnení že lieta F3B, povedať aspoň nejaký fakt, v čom by ho použitie Duplex namiesto Fasst, mohlo obmedziť?

Ja mám jeden bod (podľa mňa zatiaľ jediný a nie neriešiteľný, len momentálny stav na trhu):
- Jeti príjmače R6 ani R8 nedokážu až tak potlačiť silnejšie signály iných pásiem, ako FASST. Prejaví sa to pri lietaní okolo televízneho vysielača, vození bezdrátovej kamery alebo _možno aj v blízkosti X megawatovej trafostanice. Inak nie.

Existujú aj negatívne body pre použitie FASST systému, už boli spomenuté (teplo, úroveň signálu, perióda pulzov), ale tiež sú to len vlastnosti momentálne dostupných výrobkov, nie systému ako celku..
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Avenger »

LV píše:Na "pitomý" nápad dať do FX30 niečo iné ako Fasst bude na každom fóre iba "pitomé" vlákno

... ve kterém se bude vždy ta stejná parta "pitomců" snažit udělat "pitomce" i z toho člověka co s tím nápadem přišel a který má nepopiratelně právo svobodné volby v tom co si nakonec do té FX30 dá. :twisted:
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
LV
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od LV »

coro píše:Dozvedel sa tu od poniektorých, že to asi nemá v hlave v poriadku, (!) alebo to poniektorí porovnávali s Assanom či Coronou.. IMHO, trápne.

Ja som to neporovnával s Assanom ani Coronou.
Duplex je kvalitou úplne inde. Ja som si robil iba prdel s použitia iného systému vo vysielači FX30.
Nikomu nepopieram právo namontovať si na či do vysielača čo chce. Pripadá mi to ale zvláštne kúpiť si jedno z najdrahších rádií a potom do toho dať iný systém a argumentovať cenou prijímačov.
Ja mám T10 a tam by mi zástavba iných systémov až tak divná nepripadala, lebo aj ja som šetril a nekúpil som si FX30 (T12)
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od LV »

Avenger píše:... ve kterém se bude vždy ta stejná parta "pitomců" snažit udělat "pitomce" ....

To platí aj obrátene :wink:
www.elektromodely.sk
were
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od were »

to coro, Nik: Dekuju, to je presne to, co je zajima - ze to jde, ale prinese to nejaka omezeni.. Pokud by lek mel byt trpci choroby tak tu telemetrii budu resit jinak, ale zatim jsem nikde nenarazil na konktertni informace v cem je zakopany pes - mel jsem za to ze kdyz na vysilaci nastavim PPM syntezu tak by modul mel jit pripojit - a idealne asi pres ucitel/zak konektor, rozhodne to musi jit bez zasahu do vysilace
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od were »

LV píše:Nikomu nepopieram právo namontovať si na či do vysielača čo chce. Pripadá mi to ale zvláštne kúpiť si jedno z najdrahších rádií a potom do toho dať iný systém a argumentovať cenou prijímačov.
Ja mám T10 a tam by mi zástavba iných systémov až tak divná nepripadala, lebo aj ja som šetril a nekúpil som si FX30 (T12)

Ale to ze si tam clovek da pro nejaky specificky ucel ( ve mem pripade by to byla telemetrie kvuli variu do jednoho vetrone) jiny modul prece hodnotu toho radia nijak nesnizuje. To abych se pak bal jit si zalitat na louku za barak s Torem aby za mnou nekde neprisel, ze kdyz mam tak drahe radio tak uz si nesmim koupit zadne levne ero, ze jenom hlupak by lital s Torem kdyz ma FX 30 :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nik

2,4GHz do FX30

#68 Příspěvek od Nik »

Pánové mám několik připomínek.Pokud někdo nevlastníte FX30,tak bych
netvrdil,že tam jde duplex,protože 1)modul TU JETI pro FX30 nedělají.
2)Modul TF se tam nevejde (není místo pro něj) 3)Pokud by to nějak šlo,
ale za menší omezení,tak jsem nemusel kupovat FX30.A pokud nelétáte s
F3B,tak nevíte jak daleko a do jaké výšky se s tímto modelem létá.Takže takovéto rady jsou k ničemu.Vyházel jsem z toho,že Roman Vojtěch má
v MC24 Duplex a je s ním velmi spokojen.Proto jsem dal dotaz,co by šlo
do FX30.Snad kvůli tomu nejsem pitomec.
JENDA01

#69 Příspěvek od JENDA01 »

were píše:
LV píše:Nikomu nepopieram právo namontovať si na či do vysielača čo chce. Pripadá mi to ale zvláštne kúpiť si jedno z najdrahších rádií a potom do toho dať iný systém a argumentovať cenou prijímačov.

Ale to ze si tam clovek da pro nejaky specificky ucel ( ve mem pripade by to byla telemetrie kvuli variu do jednoho vetrone) jiny modul prece hodnotu toho radia nijak nesnizuje. To abych se pak bal jit si zalitat na louku za barak s Torem aby za mnou nekde neprisel, ze kdyz mam tak drahe radio tak uz si nesmim koupit zadne levne ero, ze jenom hlupak by lital s Torem kdyz ma FX 30 :D

Ahoj,

včera jsem si byl zalítat . Byl tam kluk který lítal s obalovou technologii.
na kšírách FX-30. Já jsem tam byl s ušoupanou- ECLIPSE a -ILEGÁLNĚ- nainstalovaným -JETI DUPLEX- a s motorákem. A světe div se ,nehonil :wink: mě po letišti kvůli mé ilegalitě při- zamořování etéru- já jsem mu nekopal do jeho obalové technologie kterou nemusím ale nikomu to nevnucuji a nemám ani v úmyslu někomu kazit radost. Krásně jsme si popovídaly a bylo fajn. Nevím co tady někteří dotiční řeší. Mimo jiné ten kluk lítá F3A a s- pěnou -si byl jen tak odskočít pro radost.
Urputnost při prosazování svého ega některých tady debatujících je
je hodna obdivu. Jenom nevím jestli je to dobře nebo špatně.

Jenda
zdzd

#70 Příspěvek od zdzd »

Nik píše:Pánové mám několik připomínek.Pokud někdo nevlastníte FX30,tak bych
2)Modul TF se tam nevejde (není místo pro něj) 3)Pokud by to nějak šlo,
ale za menší omezení,tak jsem nemusel kupovat FX30.A pokud nelétáte s
F3B,tak nevíte jak daleko a do jaké výšky se s tímto modelem létá.Takže takovéto rady jsou k ničemu.Vyházel jsem z toho,že Roman Vojtěch má
v MC24 Duplex a je s ním velmi spokojen.Proto jsem dal dotaz,co by šlo
do FX30.Snad kvůli tomu nejsem pitomec.

Duplex se k FX-30 připojit dá. Přes konektor učitel žák a nijak jinak. V JETI ovšem krmili uši, protože chodit budou všechny mixy.

Bude to ale chodit pomaleji, Fail Safe nepůjde nastavit, k modelu nepůjde navolit modulace, rádio bude muset být přepnuté do módu žák a bude s tím otravovat při každém zapnutí... Zkrátka komfort bude v háji.
JMalik

#71 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
zdzd píše:....
Nikomu nic nenutím. Ptám se avengara na to, co Duplex dá FX-30. Navrhuje to, má to zdůvodnit. Rád se poučím.

On sa na Jeti Duplex pýtal prvotný zakladateľ vlákna.
Ako dôvod uviedol cenu a dôveru k značke (z praxe svojich kolegov).
(Ja F3B nelietam, ale náhodou vario by ma celkom potešilo- aby som sa konečne naučil rozoznať kde to nosí. Jasné že nie na súťaži..)

Dozvedel sa tu od poniektorých, že to asi nemá v hlave v poriadku, (!) alebo to poniektorí porovnávali s Assanom či Coronou.. IMHO, trápne. Niekto asi celkom presne nechápe o čom píše, keď porovnáva nezrovnateľné.. (Assan má jednu anténu bez diverzity, menší dosah a obmedzené nastavenie FS).
Mohol by niekto, obzvlášť po upresnení že lieta F3B, povedať aspoň nejaký fakt, v čom by ho použitie Duplex namiesto Fasst, mohlo obmedziť?

Coro,
Přečti si možnosti FX30 v PPM módu (ať se to tady pořád nevypisuje dokola). K tomu dalšímu - v Jeti mu řekli, že to tam nejde. Přesvědčím Tě o tom, že pokud by na to přišlo, že to jde.
JMalik

#72 Příspěvek od JMalik »

Nik píše:Pánové mám několik připomínek.Pokud někdo nevlastníte FX30,tak bych
2)Modul TF se tam nevejde (není místo pro něj)

3)Pokud by to nějak šlo,
ale za menší omezení,tak jsem nemusel kupovat FX30.

Jsem docela rád, že Ti to řekl i výrobce Duplexu. Ostatní oponenti by možná mohli vzít v úvahu hlavně ten odstavec č.3.
JMalik

#73 Příspěvek od JMalik »

zdzd píše:...................... V JETI ovšem krmili uši, protože chodit budou všechny mixy........

Všechny nepůjdou!!!
Nebude mít dostupné všechny možnosti modelů v PPM, nebudou chodit některé předvolené.
zdzd

#74 Příspěvek od zdzd »

To není až tak pravda. V první řadě přijde o kanály. Pokud nechá PPM výstup na standardních osmi kanálech, přide o šest kanálů a tím i dost mixů, ovšem přenos se zpomalí jen o 50%. Pokud přepne PPM na 12 kanálů, přijde jen o dva kanály a mixy by měly zůstat. Ale přenos se zpomalí na polovinu.

Samozřejmě taky půjde kukat optimalizace kanálů a synchronní pohyb serv.

Dávat Duplex do FX-30 je opravdu holý nesmysl. Doufám, že informace od JETI konečně ukáže i těm, kteří mají duplex za univerzální lék, že jím není. I doktor to povídal. :wink:
coro

#75 Příspěvek od coro »

JMalik píše:....
Coro,
Přečti si možnosti FX30 v PPM módu (ať se to tady pořád nevypisuje dokola). K tomu dalšímu - v Jeti mu řekli, že to tam nejde. Přesvědčím Tě o tom, že pokud by na to přišlo, že to jde.

Človeče buď som slepý alebo blbý, ale nikdy nikde som nevidel ani raz, že by konkrétne niekto napísal čo u FX 30 nefunguje, napríklad v prípade že sa použije na 35MHz s klasickým 12-kanálom príjmačom - napr. ako MC24 alebo EVO12.
V takomto prípade podľa mňa neexistuje po výmene 35MHz za Duplex žiadna zmena.
Tak ak vieš, napíš, inak netuším O čom Ty teraz hovoríš?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“