Pro zasmání
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Taky jsem už vícekrát zažil, že přišel chlápek ( ne ten samej ) a říká :
" Hele moh bych si to taky vyzkoušet, neboj, já lítat umím, já lítám na vopravdickejch érech." Když se zeptám, kolikrát už letěl s modelem, tak je uraženej: " No přece když lítám s velkým letadlem, tak snad zvládnu modýlek hravě !!" No a jednou, když měl takovej frajer sebou celou rodinu včetně tchýně a chtěl se evidentně vytáhnout, tak jsem mu ( byl to starej eppák v záhubě, vytuněnej vteřiňákem ) ten vysílač do ruky vrazil se slovy: " plyn a křidýlka vpravo, směrovka vejškovka vlevo ". Samozřejmě to okamžitě zamáznul ( letadlo se rozlítlo na 3 kusy, ale oprava tak na pár minut, za tu srandu to rozhodně stálo ). To rozprsknutí bylo velice efektní, ta jeho tchýně u toho zavyla jako šakal. Já jsem si zahrál na decenta a s vážným ksichtem jsem šel sbírat trosky ( akorát jsem se kousnul do jazyku, abych se netlemil ). Ale kolegové modeláři samozřejmě sehráli skvělé divadlo : " Jé pane, cože jste říkal že děláte ? Vy jste pilot, a to vozíte taky lidi nebo jenom hnojíte pole ? A to se s Váma proboha nebojej lítat ? Jak je možný, že jste se ještě nezabil ? No chlápek vodsaď mazal, jako když má v patách reportéry Blesku a vsadil bych se, že má z vostudy slušnej vohoz a příště už se do ničeho srát nebude. Takže vidíte - nemusí to ani bejt dítě nebo blondýna. Někomu prostě nedocvakne, že řízení modelu je v principu složitější než velký éro.
" Hele moh bych si to taky vyzkoušet, neboj, já lítat umím, já lítám na vopravdickejch érech." Když se zeptám, kolikrát už letěl s modelem, tak je uraženej: " No přece když lítám s velkým letadlem, tak snad zvládnu modýlek hravě !!" No a jednou, když měl takovej frajer sebou celou rodinu včetně tchýně a chtěl se evidentně vytáhnout, tak jsem mu ( byl to starej eppák v záhubě, vytuněnej vteřiňákem ) ten vysílač do ruky vrazil se slovy: " plyn a křidýlka vpravo, směrovka vejškovka vlevo ". Samozřejmě to okamžitě zamáznul ( letadlo se rozlítlo na 3 kusy, ale oprava tak na pár minut, za tu srandu to rozhodně stálo ). To rozprsknutí bylo velice efektní, ta jeho tchýně u toho zavyla jako šakal. Já jsem si zahrál na decenta a s vážným ksichtem jsem šel sbírat trosky ( akorát jsem se kousnul do jazyku, abych se netlemil ). Ale kolegové modeláři samozřejmě sehráli skvělé divadlo : " Jé pane, cože jste říkal že děláte ? Vy jste pilot, a to vozíte taky lidi nebo jenom hnojíte pole ? A to se s Váma proboha nebojej lítat ? Jak je možný, že jste se ještě nezabil ? No chlápek vodsaď mazal, jako když má v patách reportéry Blesku a vsadil bych se, že má z vostudy slušnej vohoz a příště už se do ničeho srát nebude. Takže vidíte - nemusí to ani bejt dítě nebo blondýna. Někomu prostě nedocvakne, že řízení modelu je v principu složitější než velký éro.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Ta story mi pripomnela co sem zazil na svahu - jdu po pesince po hrebeni, nesu si samokridlo a na zadech v batuzku vysilacku a proti me jde takovy ten diskotekovy frajirek se svoji slecnou a slecna povida - jee, letadlo, to se podivame jak poleti. No a ulizanec na to s vaznou tvari "To ma jenom kridla, ty samy nepoleti, to jde akorat domu protoze to nekde rozflakal." Tak neslo udelat nic jinyho nez rychle vsechno hodit na zem, zapojit, usmat se na prihlizejici slecnu a hodit to
Na druhou stranu jsem jednou sedel s tim samym samokridlem v autobusu a proti me takova ta pohadkova stara babicka, s holi a nejakym pletenym kosickem, chvili se na me divala a povida "To mate samokridlo, ze?" Tak jsem rekl ze jo a babicka na to: "Nemate tam zadny motor, takze to je jenom vetron, ze?" Opet jsem konsternovane prisvedcil a babicka na to "No ono to dneska docela fouka, to asi jedete nekam na kopec" Nastesti sem musel uz vystoupit, protoze babicka se urcite chystala rict "Tak jenom odnesu nakup domu, vezmu Tomahawka a pujdu se k vam pridat"
Na druhou stranu jsem jednou sedel s tim samym samokridlem v autobusu a proti me takova ta pohadkova stara babicka, s holi a nejakym pletenym kosickem, chvili se na me divala a povida "To mate samokridlo, ze?" Tak jsem rekl ze jo a babicka na to: "Nemate tam zadny motor, takze to je jenom vetron, ze?" Opet jsem konsternovane prisvedcil a babicka na to "No ono to dneska docela fouka, to asi jedete nekam na kopec" Nastesti sem musel uz vystoupit, protoze babicka se urcite chystala rict "Tak jenom odnesu nakup domu, vezmu Tomahawka a pujdu se k vam pridat"
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
..anebo když stojíš na louce, nevnímáš pejskaře a za tebou se ozve: "jééé pán tady na poli chytá ryby!" Tak zamachruješ, vono se jako naschvál kousne servo ( teda na to se pak vymlouváš ) a dříp
pod plným knedlíkem do zelí!
A vono se to ozve znovu: "pane, to bylo schválně??....jéé a vono to je z nějakejch kuliček.... " A tatínek chytře: " chcete to pomoct posbírat?

geo
geo píše:..anebo když stojíš na louce, nevnímáš pejskaře a za tebou se ozve: "jééé pán tady na poli chytá ryby!" Tak zamachruješ, vono se jako naschvál kousne servo ( teda na to se pak vymlouváš ) a dříppod plným knedlíkem do zelí!
A vono se to ozve znovu: "pane, to bylo schválně??....jéé a vono to je z nějakejch kuliček.... " A tatínek chytře: " chcete to pomoct posbírat?
![]()
![]()
a ještě nejčastější 3 otázky na které se lidi ptají když vidí že lítám s letadlem:
Jaký to má dosah?
Jak vysoko to vyletí?
Jak rychle to letí?
A na co se ptají "čumilové" vás?
-
were
- Kontaktovat uživatele:
U me jednoznacne vede otazka "kde se to da koupit a kolik to stoji" pokladana kdyz se clovek pilne venuje rizeni
Ti nejinteligentnejsi tazatele se jeste stavi primo prede me, aby me pri rozhovoru nerusil pohled na model
Abych jim ale nekrivdil tak vetsina si necha vysvetlit ze to s cim litam neni hracka a az pristanu tak se jim budu plne venovat
At ti pejskari - kdyby se modelari chovali se svymi modely stejne "ohleduplne" jako pejskari se svymi milacky tak by nas myslim okamzite zakazali
Ale na rozdil od modelu pes a male dite smeji vsechno... Uz na pejskare prestavam byt mily - kdyz stojim na louce, litam si a najednou se o me opre neco jako maxipes fik a zacne me olizovat, zatimco majitel nadsene prihlizi jakeho ma sikovneho pejska tak uz pravidelne vypenim. Nekdo na psa aspon zavola (ne ze by pes poslechl), obcas se nekdo i prijde omluvit, ale nekterui pejskari jsou fakt neuveritelni.Jednou mi pro pojizdeni na snehu jeden pes zacal model pronasledovat, jen tak tak jsem to stacil otocit a odstartovat - a rodinka, ktere ten pes patril nejenom ze neprojevila jakoukoliv snahu psa zavolat zpatky - oni to jen sledovali a hrozne se tomu smali 
At ti pejskari - kdyby se modelari chovali se svymi modely stejne "ohleduplne" jako pejskari se svymi milacky tak by nas myslim okamzite zakazali
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
ja ked lietam (ucim sa pomaly, takze s krizom sa snazim namieste udrzat to) vecsinou sa decka odvedla zacnu pytat, ze ci si to mozu skusit a kam to az doleti...
lenze sa poznam s ich rodicmi a tak ich nemozem poslat doprdele a z lietania viacej presviedcam decka, ze to nedokazu ako lietam
a tiez som zazil...sa ma pytala jedna znama, ze kolko to vydrzi lietat? a ja ze tak 10-15 minut, ze viacej helikoptera na jednu baterku neda
a ona na to- to co si kupil za smejd, ta ale dobre ojebali
a najlepsie je, ked sa ma spytaju kolko ma to vyslo....na mna potom pozeraju ci som kopmletny, holt niektory ludia nechapu co je lietanie zac
este nieco o blonckach, len dufam ze to nemobol napisane tuna, lebo ja vzdy zabudnem, kde som t ocital
Tehotna blondyna si pozera na brucho a hovori: Dufam, ze je to dieta moje.
lenze sa poznam s ich rodicmi a tak ich nemozem poslat doprdele a z lietania viacej presviedcam decka, ze to nedokazu ako lietam
a tiez som zazil...sa ma pytala jedna znama, ze kolko to vydrzi lietat? a ja ze tak 10-15 minut, ze viacej helikoptera na jednu baterku neda
a ona na to- to co si kupil za smejd, ta ale dobre ojebali
a najlepsie je, ked sa ma spytaju kolko ma to vyslo....na mna potom pozeraju ci som kopmletny, holt niektory ludia nechapu co je lietanie zac
este nieco o blonckach, len dufam ze to nemobol napisane tuna, lebo ja vzdy zabudnem, kde som t ocital
Tehotna blondyna si pozera na brucho a hovori: Dufam, ze je to dieta moje.
-
Hali
- Kontaktovat uživatele:
Lital sem v pokoji s dvourotorakem. Prisel znamy a ze jestli by si to mohl vyskouset rikam jo ale kdy trefis zed nebo neco rozbijes platis. souhlasil.
dal sem mi vysilacku at si to skusi no a po asi 5 minutach snazeni se odlepit od zeme a nic netrefit to vzdal a rekl ze sem cvok. potom sem mu rozjel na pc simulator
dal sem mi vysilacku at si to skusi no a po asi 5 minutach snazeni se odlepit od zeme a nic netrefit to vzdal a rekl ze sem cvok. potom sem mu rozjel na pc simulator
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
were píše:U me jednoznacne vede otazka "kde se to da koupit a kolik to stoji" pokladana kdyz se clovek pilne venuje rizeniTi nejinteligentnejsi tazatele se jeste stavi primo prede me, aby me pri rozhovoru nerusil pohled na model
Abych jim ale nekrivdil tak vetsina si necha vysvetlit ze to s cim litam neni hracka a az pristanu tak se jim budu plne venovat
At ti pejskari - kdyby se modelari chovali se svymi modely stejne "ohleduplne" jako pejskari se svymi milacky tak by nas myslim okamzite zakazaliAle na rozdil od modelu pes a male dite smeji vsechno... Uz na pejskare prestavam byt mily - kdyz stojim na louce, litam si a najednou se o me opre neco jako maxipes fik a zacne me olizovat, zatimco majitel nadsene prihlizi jakeho ma sikovneho pejska tak uz pravidelne vypenim. Nekdo na psa aspon zavola (ne ze by pes poslechl), obcas se nekdo i prijde omluvit, ale nekterui pejskari jsou fakt neuveritelni.Jednou mi pro pojizdeni na snehu jeden pes zacal model pronasledovat, jen tak tak jsem to stacil otocit a odstartovat - a rodinka, ktere ten pes patril nejenom ze neprojevila jakoukoliv snahu psa zavolat zpatky - oni to jen sledovali a hrozne se tomu smali
U nás na louce onehdá přiběhl pejsek, takovej malej...roztomilej...očuchal kamarádovo vrťase za 40 litrů a pochcal mu ho
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Definice z RC světa:
- Plachtění = čas od chvíle kdy z letadla vypadne motor až do okamžiku kdy to letadlo napálí do země.
- Havárka = metoda nahlídnutí dovnitř letadla.
- Přijímač = část rádia, která zachytává rušení.
- Havárka = rychlá metoda jak vyjmout motor a přijímač z letadla pro nový model.
- CA = speciální gel vytvořený pro neustálé přilepování prstů k balsovým profilům.
- Motor = zařízení vytvářející hluk, které přestane vytvářet hluk, když se letadlo dostává z dosahu.
- Epoxy = materiál, který nahradil balsu po letecké sezoně.
- Fail save = Možnost u PCM, které umožňuje pilotovi vybrat si, jestli spadne poblíž nebo hodně daleko.
- Rušení = slovo, které řeknete poté, co jste letěli na zádech a přitáhli výškovku.
- Vrtule = výborný nástroj pro odstranění kůže na prstech.
- Výškovka = zařízení znemožňující let ve stejné hladině.
- Letiště = vzletová plocha, přistání se odehrává jinde
- Pant = zařízení zabraňující pohybu ovládací plochy.
- Instruktor = starší pilot, který rád léta a učí létat... a nedokáže vyjmenovat všechny modely co rozbil.
- Let na zádech = metoda přistání bez použití podvozku
- Motor = zařízení, které startuje když to nečekáte a seká prsty.
- Vysílač = zařízení které umožňuje havarovat na různých místech.
- Trenér = levné zařízení užívané piloty začátečníky k strašení instruktorů a diváků.
80-ti letý stařík přišel k doktorovi na prohlídku a doktor byl překvapen v jakém je dobrém stavu. Doktor se tedy zeptal:"Čím to, že jste v takové kondici?".
Stařík řekl:"To proto, že jsem RC pilot. Jakmile ráno vstanu jdu chytat stoupavé proudy v horách".
Doktor řekl:"Dobře. Chápu, že to může pomáhat, ale musí v tom být něco víc. Jak byl starý váš otec, když zemřel?".
"A kdo říká že zemřel", na to stařík... Doktor:"Chcete říct, že je vám 80 a váš otec ještě žije? Jak je starý?".
Stařík:"Je mu 100 a dnes ráno se mnou lítal s Zagisem. A proto ještě žije, je RC pilot."
Doktor: "Dobře, to je skvělé, ale musí v tom být něco víc. Co jeho otec, kolik mu bylo, když zemřel?"
Stařík: "A kdo řekl, že je můj dědeček mrtev?"
Doktor: "To chcete říct, že vám je 80 a váš dědeček ještě žije? Kolik je mu let?"
Stařík:"Je mu 118."
Doktor už byl z toho otrávenej... "Předpokládám, že byl taky s váma dnes ráno lítat,že?!".
Stařík: "Ne, nemohl. Dnes se totiž ženil."
Doktor: "Ženil? Proč by se proboha chtěl 118-letý člověk ženit?"
Stařík: "A kdo říkal, že chtěl?".
- Plachtění = čas od chvíle kdy z letadla vypadne motor až do okamžiku kdy to letadlo napálí do země.
- Havárka = metoda nahlídnutí dovnitř letadla.
- Přijímač = část rádia, která zachytává rušení.
- Havárka = rychlá metoda jak vyjmout motor a přijímač z letadla pro nový model.
- CA = speciální gel vytvořený pro neustálé přilepování prstů k balsovým profilům.
- Motor = zařízení vytvářející hluk, které přestane vytvářet hluk, když se letadlo dostává z dosahu.
- Epoxy = materiál, který nahradil balsu po letecké sezoně.
- Fail save = Možnost u PCM, které umožňuje pilotovi vybrat si, jestli spadne poblíž nebo hodně daleko.
- Rušení = slovo, které řeknete poté, co jste letěli na zádech a přitáhli výškovku.
- Vrtule = výborný nástroj pro odstranění kůže na prstech.
- Výškovka = zařízení znemožňující let ve stejné hladině.
- Letiště = vzletová plocha, přistání se odehrává jinde
- Pant = zařízení zabraňující pohybu ovládací plochy.
- Instruktor = starší pilot, který rád léta a učí létat... a nedokáže vyjmenovat všechny modely co rozbil.
- Let na zádech = metoda přistání bez použití podvozku
- Motor = zařízení, které startuje když to nečekáte a seká prsty.
- Vysílač = zařízení které umožňuje havarovat na různých místech.
- Trenér = levné zařízení užívané piloty začátečníky k strašení instruktorů a diváků.
80-ti letý stařík přišel k doktorovi na prohlídku a doktor byl překvapen v jakém je dobrém stavu. Doktor se tedy zeptal:"Čím to, že jste v takové kondici?".
Stařík řekl:"To proto, že jsem RC pilot. Jakmile ráno vstanu jdu chytat stoupavé proudy v horách".
Doktor řekl:"Dobře. Chápu, že to může pomáhat, ale musí v tom být něco víc. Jak byl starý váš otec, když zemřel?".
"A kdo říká že zemřel", na to stařík... Doktor:"Chcete říct, že je vám 80 a váš otec ještě žije? Jak je starý?".
Stařík:"Je mu 100 a dnes ráno se mnou lítal s Zagisem. A proto ještě žije, je RC pilot."
Doktor: "Dobře, to je skvělé, ale musí v tom být něco víc. Co jeho otec, kolik mu bylo, když zemřel?"
Stařík: "A kdo řekl, že je můj dědeček mrtev?"
Doktor: "To chcete říct, že vám je 80 a váš dědeček ještě žije? Kolik je mu let?"
Stařík:"Je mu 118."
Doktor už byl z toho otrávenej... "Předpokládám, že byl taky s váma dnes ráno lítat,že?!".
Stařík: "Ne, nemohl. Dnes se totiž ženil."
Doktor: "Ženil? Proč by se proboha chtěl 118-letý člověk ženit?"
Stařík: "A kdo říkal, že chtěl?".
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
were píše:U me jednoznacne vede otazka "kde se to da koupit a kolik to stoji" pokladana kdyz se clovek pilne venuje rizeni Velmi šťastný Ti nejinteligentnejsi tazatele se jeste stavi primo prede me, aby me pri rozhovoru nerusil pohled na model Velmi šťastný Abych jim ale nekrivdil tak vetsina si necha vysvetlit ze to s cim litam neni hracka a az pristanu tak se jim budu plne venovat
At ti pejskari - kdyby se modelari chovali se svymi modely stejne "ohleduplne" jako pejskari se svymi milacky tak by nas myslim okamzite zakazali Velmi šťastný Ale na rozdil od modelu pes a male dite smeji vsechno... Uz na pejskare prestavam byt mily - kdyz stojim na louce, litam si a najednou se o me opre neco jako maxipes fik a zacne me olizovat, zatimco majitel nadsene prihlizi jakeho ma sikovneho pejska tak uz pravidelne vypenim. Nekdo na psa aspon zavola (ne ze by pes poslechl), obcas se nekdo i prijde omluvit, ale nekterui pejskari jsou fakt neuveritelni.Jednou mi pro pojizdeni na snehu jeden pes zacal model pronasledovat, jen tak tak jsem to stacil otocit a odstartovat - a rodinka, ktere ten pes patril nejenom ze neprojevila jakoukoliv snahu psa zavolat zpatky - oni to jen sledovali a hrozne se tomu smali Podlý
Tak jsem si tuhle lítal na louce s Torem a nejednou zrovna když jsem si to valil střemhlav dolů se za mnou ozvalo: "Sedni!" Jsem se tak lek, že jsem si málem fakt sednul. Toro jsem vybral ani né metr nad zemí. Pes naštěstí poslechnul, ale páníčka bych nejhradši přetrhnul...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
No tak já se taky přidám,sice jsem to pouze viděl,ale taky mohu říc,že malé děti,především kluci jsou postrachem každého modeláře.Kolega jednou lítal a po vybití jedné sady přistál.Přendával baterky a co se nestalo.Klučina vzal vybitou sadu a spojil + s -,baterka se okamžitě zahřála,ale nasštěstí si toho okamžitě všiml kamarád a sadu mu vatrhl z ruky.