BEC 20V!!!
BEC 20V!!!
Prosím o pomoc.
Mám baterie 6S A123, Spektrum A6200, Gyrobot 700, a serva HITEC a SAVÖX.
BEC se mi zbláznil a místo 5V mi pouští 20V!
Takže serva v pr**li!
No a nyní ta otázka. Gyrobot se tváří, že reaguje a přijímač se také tak tváří. Je možné, že se jenom tváří a vlastně všechna elektronika je v háji? Už teď mám škody za cca 10.000,- tak bych byl rád, kdyby alespoň Gyrobot a přijímač přežil.
Mám baterie 6S A123, Spektrum A6200, Gyrobot 700, a serva HITEC a SAVÖX.
BEC se mi zbláznil a místo 5V mi pouští 20V!
Takže serva v pr**li!
No a nyní ta otázka. Gyrobot se tváří, že reaguje a přijímač se také tak tváří. Je možné, že se jenom tváří a vlastně všechna elektronika je v háji? Už teď mám škody za cca 10.000,- tak bych byl rád, kdyby alespoň Gyrobot a přijímač přežil.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se do toho dá nedestruktivně vlézt, podívej se, jestli nejsou na vstupu vybouchaný filtrační elektrolyty na napájení, to je obvykle prvek dimenzovaný na nejnižší napětí (kvůli velikosti a hmotnosti). Logika je stoprocentně napájená přes stabilizátor, který snese na vstupu obvykle docela dost, kdyby byl mrtvý, nešlo by nic. Kondenzátory se dají vyměnit, pokud jim nic není, nevzrušoval bych se a poděkoval náhodě, že to přežilo.
OK2WY
No ještě jedna informace. Po jedné havárii mi vrtulník spadl na kondenzátory na ESC. Ty se rozdrtily a tak jsem je vyměnil za nové. Jsem si jist, že ty nové mají stejné parametry a že to je správně napájeno jako byly ty originální.
Co kurňa mohlo způsobit, že místo 5V tam lezlo 20V? Neměla by v tom ESC/BEC nějaká ochrana?
Jo a nejsem si jist jestli není odpálený ještě přijímač Spektrum A6200. To budu muset ověřit...
KURŇA to mě ale štve!!!
Co kurňa mohlo způsobit, že místo 5V tam lezlo 20V? Neměla by v tom ESC/BEC nějaká ochrana?
Jo a nejsem si jist jestli není odpálený ještě přijímač Spektrum A6200. To budu muset ověřit...
KURŇA to mě ale štve!!!
bavarianDemon 3X a 3SX
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam ze BEC byl spinany (pri 6xA123), asi se proste proslehnul spinaci tranzistor a je tam ted natvrdo vstupni napeti (mozna minus nejaky ten volt na diode nebo tak, nemam v hlave schema techhle step-down menicu). Je otazka, jestli do takovy strojovny uz nepatrej prijimacovy baterky.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- jardastolc
boZZda píše:No ještě jedna informace. Po jedné havárii mi vrtulník spadl na kondenzátory na ESC. Ty se rozdrtily a tak jsem je vyměnil za nové. Jsem si jist, že ty nové mají stejné parametry a že to je správně napájeno jako byly ty originální.
KURŇA to mě ale štve!!!
A co to bylo za regl? Align 60 A nebo MSH.... Diky
boZZda píše:No ještě jedna informace. Po jedné havárii mi vrtulník spadl na kondenzátory na ESC. Ty se rozdrtily a tak jsem je vyměnil za nové. Jsem si jist, že ty nové mají stejné parametry a že to je správně napájeno jako byly ty originální.
KURŇA to mě ale štve!!!
A nemohlo tam byt jeste neco nacate? Akorat jsi si toho treba nevsiml. Ja vzdycky radeji vyhazuju a neopravuji, protoze nikdy nevis, co se tam mohlo dalsiho podelat, co neni na oko videt.
Jedná se o MSH Lipotech 80A.
V Protosu je regl docela dobře krytý a při pádu rám vydržel. Jediné co jsem musel vyměnit byly kondenzátory. Ty jsem ale vyměnil správně a jsem si jist, že parametry těch kondenzátorů jsou identické jako originál.
Na první i druhý pohled není regl poškozený, takže nevím.
Teď jenom ten regl pošlu výrobci, ayb se na to podíval a třebas našel příčinu. Pochybuji, že mi uznají reklamaci, nebo že by mi dokonce nahradili odešlou elektroniku.
Asi půjdu do Kontronika JIVE 60+ LV, protože netuším jaký jiný regl bych tam mohl dát...
V Protosu je regl docela dobře krytý a při pádu rám vydržel. Jediné co jsem musel vyměnit byly kondenzátory. Ty jsem ale vyměnil správně a jsem si jist, že parametry těch kondenzátorů jsou identické jako originál.
Na první i druhý pohled není regl poškozený, takže nevím.
Teď jenom ten regl pošlu výrobci, ayb se na to podíval a třebas našel příčinu. Pochybuji, že mi uznají reklamaci, nebo že by mi dokonce nahradili odešlou elektroniku.
Asi půjdu do Kontronika JIVE 60+ LV, protože netuším jaký jiný regl bych tam mohl dát...
bavarianDemon 3X a 3SX
Gyrobot vypadá, že to přežil, ale napsal jsem radši výrobci co si o tom myslí. Když tak mu to pošlu, aby se na to podíval.
Kažopádně tomu reglu už nevěřím a tak si nějaký budu kupovat. Vzhledem k tomu, že to je pěkná pálka co mě čeká, tak si letos už asi nezalítám. Takže mám čas ...
Kažopádně tomu reglu už nevěřím a tak si nějaký budu kupovat. Vzhledem k tomu, že to je pěkná pálka co mě čeká, tak si letos už asi nezalítám. Takže mám čas ...
bavarianDemon 3X a 3SX
To je fakt smula tohle...odešla ti proste sabilizace becu ,zrovna v tom horším případe.. lepší ,kdyby nedaval nic než vstupní napeti...Neni nic jednodužšího než ten gyrobot vyzkoušt v ruce ne ? pokud je na 13v garantovanej vyrobcem tak bude mit ješte rezervu ale kolik ...kdo vi ,tohle je spíš už o štestí...
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
Vita_Valke píše:co koupit EXT Bec? mám v pětikile Power HD který pěkně žerou tak sem rači koupil 10A ext. bec od Castle, mrkni na hořejšího má ho tam okolo 600,- nebo tak nějak
Ten jsem mel taky ,neni špatnej... ale ono jde o to jestli ten ko bec je jedine co mu odešlo na tom reglu....já už bych ho tam asi nedal. Spadnout pak na regl ,to je vetši ,nebo stejna škoda jak koupit novej.
boZZda píše:Gyrobot vypadá, že to přežil, ale napsal jsem radši výrobci co si o tom myslí. Když tak mu to pošlu, aby se na to podíval.
A neni třeba možný že nakonec si nehapal na zarušeni ale proste na to že ti odešel regl ??