Spektrum DX7

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Jetson »

IMHO ta část o 12V na dvoučlánek a 15V na tříčlánek je totální blbost, jestli to připojuji za BEC na servokonektor.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Pucmeloud »

JETSON: Ano, máš pravdu, omlouvám se....jsem při psaní myslel na něco jiného (v souvislosti s mým power-boxem) :oops: :oops: :oops:
Už jsem to opravil.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Jetson »

OK. Jinak jsem se s podobným jevem zatím nesetkal a očekával bych, že minimálně na 3 článku přes bec by neměl nastat. Na 2S mám jen Blade CX3 a tam jsem to taky nezažil, ale pravda je, že ho moc (nebo spíš vůbec) nelítám, protože to byl přešlap špatným směrem.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Pucmeloud »

No je pravdou, že u 3-článku je to teoreticky nemožné, ale u 2-článku to nebylo až tak vyjímečné. Někde jsem dokonce viděl i nějakou tabulku měření pro různá zatížení LiPolek s kondíkem a bez kondíku na přijímači a výsledek jednoznačně potvrdil pozitivní vliv toho kondu. Jenže nevím už, kde jsem to četl...
Každopádně se vyplatí ten kondík tam dát. Pro legraci to sami spektráci nenabízejí jako doplněk....
Tompe
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Tompe »

U tříčlánku zase může dojít k jiné situaci a to chvilkové přetížení BECu v souvislosti s buďto jeho slabou konstitucí nebo přehřátím celého reglu. Tam ale více pomůže dobré chlazení regulágoru.
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Vita_Valke »

má ten kondenzátor cenu řešit u šestičlánku v t-rex500? mám tam i ext. Bec 10A od Castle
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Pucmeloud »

Vita_Valke píše:má ten kondenzátor cenu řešit u šestičlánku v t-rex500? mám tam i ext. Bec 10A od Castle

V tomto případě asi ne...napěťová rezerva je dostatečná.
dr.colombo

#38 Příspěvek od dr.colombo »

Poraďte mi prosím jak připojit Dx 6i k PC. Chtěl bych provozovat nějaký simulátor. Děkuji moc za pomoc.
michalval

#39 Příspěvek od michalval »

Sice to je spíš do jiného vlákna, ale mrkni sem
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... sc&start=0
třeba u Phoenixe dostaneš v krabici kabel s USB na jedné straně a Jackem 3,5 mm na druhé - ten kabel musí být originál, protože má v sobě HW klíč. Jak je to u Real Flightu, nebo u sharwarových simů, nevím.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od oscar »

Zalozil jsem toto teme, abych si vyslechl nazory na radio DX7. Rozhodoval jsem se dlouho, ale nakonec jsem se rozhodl pro Futaba T7C 2,4 GHz. Snad jsem neudelal chybu. Koupil jsem ji u nas za nejakych 7900.
Jinak kdo nevi a ma zajem je v Hradci kralove modelarsky den. Odkaz zde:
http://www.jino.cz/juniorklubhk/images/ ... _den_B.jpg
Letadla, auta.
Yowee

#41 Příspěvek od Yowee »

Jaký je hlavní důvod pro výběr Futaby? :) Taky mám podobné dilema, i když jsem si chtěl počkat na Auroru, ale Hitec to pořád odkládá a to bych se nemusel vůbec dočkat. Nebo existuje nějaké jiné, lepší radio do 10 tisíc vhodné zejména pro vrtulníky?
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“