Rychlost větru
to pristavani po vetru je hodne bezpecne ale asi do 5ms dulezita je opravdu rychlost a prostor na rovne stoupani po svahu nahoru,Už NEJDE VYMEKNOUT,jak se jednou rozhodnete,neni cesty zpatky-pouze do modelařske dilny,pokud je svahova louka siroka naletavam sikmo vzhuru a necham se priplacnout,pokud se postavi do cesty keř tak to do nej zapichnu,pak je jeste jedna možnost sejit z kopce s letadlem v dostatecne vysce a dale pred sebou,ne nad hlavou a pristat v pohode na predpoli-muj v posledni dobe nejoblibenejsi manevr,časem jsem zjistil,že rychleji chodim než lepim.Jedno plati na svahu ale jednoznacne,dokud mate rychlost tak je to ovladatelne.jeste jedna rada,i na svahu a za vetru,prijde nakonec klesak a i kdyz funi,tak to jde dolu jako šutr,využijte toho.
Po větru přistávat do svahu jde, ale nesmí to být uragán. Já takhel občas
přistávám s F3j, když si jdu zalítat na svah. Ale musí se opatrně a pomalu vytrácet rychlost. Nováčkům moc nedoporučuji. Lepší je přistávat do svahu a trochu šikmo proti větru a proti kopci (podle síly větru a druhu kopce). To připlácnutí je potom pohodovější. Já takto musím přistávat, protože hrana kopce nebo vrcholek je zalesněn, takže nelze sednout na hranu od závětrné strany. Bohužel, někdy to přistání bolí. Ale je to zase jiný adrenalin, než termika. Obojí je pěkné.
přistávám s F3j, když si jdu zalítat na svah. Ale musí se opatrně a pomalu vytrácet rychlost. Nováčkům moc nedoporučuji. Lepší je přistávat do svahu a trochu šikmo proti větru a proti kopci (podle síly větru a druhu kopce). To připlácnutí je potom pohodovější. Já takto musím přistávat, protože hrana kopce nebo vrcholek je zalesněn, takže nelze sednout na hranu od závětrné strany. Bohužel, někdy to přistání bolí. Ale je to zase jiný adrenalin, než termika. Obojí je pěkné.
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Ja kdyz uz vyhniju a musim pristavat na svahu a ne nahore na hrane tak slitnu hloubeji dolu, dostatecne daleko od sebe udelam otocku a pak letim podel svahu a zaroven hodne stoupam abych vytratil rychlost - kdyz je pak model dostatecne zpomaleny naklonim ho aby kridla byla soubezne se svahem a vyskovkou priplacnu na svah. Jelikoz chodm rad litat za slabych podminek, abych musel co nejvic makat na udrzeni era ve vzduchu tak casto vyhnivam pod hranu a musim pristavat timhle stylem. A narozdil od pristani kolmo proti svahu se da manevr do posledni chvile prerusit a naletnout znova - vzdycky nalitavam nekolikrat nez mi to vyjde ale pak je to jako do perin. Samozrejme sklon svahu musi byt tak do 45 stupnu, na prudsim uz by se takhle pristavalo blbe a hrozilo by ze clovek chyti kridlem
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Měl bych drobnou poznámku ke zjištění rychlosti větru. Dřív jsem "zjišťoval" rychlost větru podle tabulky Beaufortovy stupnice.
Nedávno jsem si pořídil anemomentr a byl jsem velmi překvapen. To, co jsem podle té tabulky považoval za cca 5m/s bylo ve skutečnosti tak 2-3m/s.
Ze začátku jsem si myslel, že špatně měří, ale pak jsem se na tu tabulku podíval znovu a ona kupodivu nelže. Jde jen o to, co si představit pod pojmem "silnější větev".
Nedávno jsem si pořídil anemomentr a byl jsem velmi překvapen. To, co jsem podle té tabulky považoval za cca 5m/s bylo ve skutečnosti tak 2-3m/s.
Ze začátku jsem si myslel, že špatně měří, ale pak jsem se na tu tabulku podíval znovu a ona kupodivu nelže. Jde jen o to, co si představit pod pojmem "silnější větev".