přestavba motorové pily

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomajz
Kontaktovat uživatele:

přestavba motorové pily

#1 Příspěvek od tomajz »

budu mít motorovou pilu oleomac o oběmu 23ccm
a rád bych jí přestavěl na leteckomodelářský motor
jsou s přestavbou nějaké problémy????
přestavoval jí už někdo????
za rady předem děkuji Tomajz :D
Naposledy upravil(a) tomajz dne čtv 18.06.2009 15:05, celkem upraveno 2 x.
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kofejn »

Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tomajz »

musí to mít vzduchový filtr????
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kofejn »

Jedinou zkušenost se spalovákem mám s motorem v pinckovi :) . A ten bez filtru nejel. Napiš Michalovi, kontakt na stránkách má :wink: .
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tomajz »

ja mam spalovák akorát v autíčku od fg
a taky s tim nemam žádné zkušenosti
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od petrpetr »

To chceš dát to pily letecký motor nebo chceš tu pilu naučit létat?

V prvním případě bych se tím netrápil. Ten oleo-mac koupíš u Bédy Trávníčka za peníze, že se ti to nevyplatí a navíc škoda leteckého motoru.

V druhém případě se jedná o smělou myšlenku.:D Někde je tady video s létající sekačkou na trávu.

musí to mít vzduchový filtr????

Filtr bych tam dal, protože u pily bych očekéval, že tam bude lítat slušný bordel. Nicméně ten motor je počítany na jistý odpor vzduchu stejně tak na odpor spalin při výfuku. Bez toho dvoutakt prostě nefunguje jak má.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
Miki
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Miki »

Mužů se zeptat, za kolik pořídíš tu pilu? Já jen jestli není rozumnější třeba i něco přidat a koupit motor z činy. Určitě získáš lehčí a podle mě i spolehlivější motor pro letadlo, nehledě na to, že na ten z pily budeš muset dodělávat uchycení, unášeč vrtule a podle mě plno jiných věci. Ber to jen jako možnost.
http://www.miki-rcletani.wbs.cz/
http://marekrc.rajce.idnes.cz/
Pavel Holkup

#8 Příspěvek od Pavel Holkup »

aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od aviatik666 »

tomajz nenech se otrávit blbejma kecama. viděl jsem už několik pěkných letadel a byl v nich motor z pily nebo křoviňáku, chodilo jim to úžasně. čecháčci mají zlatý ručičky a dovedou někdy i nemožné. 8)
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od tomajz »

berte to tak že tu pilu tata dostal na nahradni dily a ona funguje .
jinak pod barakem mame nastrojarnu ...................... :D
co zbude jako retez lista kryty budou nahradni dily kte druhe pile jsou totiž identicke :D
uz se tesim as to bude vrcet :lol:
Naposledy upravil(a) tomajz dne pon 06.07.2009 10:16, celkem upraveno 1 x.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lindbergh »

Vzhledem k tomu, že jsem zaměstnán již hodně let u nejmenovaného německého výrobce motorových pil, myslím, že o motorech v pilách něco vím. Samozřejmě jsem si také pohrával s myšlenkou nějaký ten motor použít jako modelářský a také jsem to zkusil. Né že by to nešlo, ale po těchto zkušenostech jsem přesvědčený, že investice do takového nápadu je naprosto nepřímoúměrná výsledku práce. A to mám několikrát denně možnost dostat se k nějakému tomu motoru zcela zdarma. Každopádně přeju hodně trpělivosti a hlavně štěstí, protože ho budeš potřebovat :wink:
PS: 1 - Bez filtru to raději ani nezkoušej. 2 - otáčky motoru neměň od udávaných výrobcem (v odborných servisech by měl být k mání digitální otáčkoměr, tak je popros, ať tě otáčky změří) u pil které vyrábíme se pohybují otáčky 10-15.000ot/min. Pokud budeš motor honit na půl plynu, můžeš ho zadřít, protože s polovinou paliva tam jde i polovina oleje, navíc při zátěži dává motor více spalin a je náchylnější ke karbonizaci.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od tomajz »

nedá mi to a každopádně to skusim zitra mi to sestra přiveze a o vikendu bude rozborka hlevně aby měla magneto na hlavě
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od fokker1 »

Na rozdíl od Lindbergha bych napsal:

Vzduchový filtr vyhoď, za letu je k ničemu a bohatost směsi se doladí jehlami. Nikdy jsem na žádném upravovaném motoru, dvoutaktu nebo čtyřtaktu, filtr nenechával.
Na otáčkách zase tak moc nesejde, oleje se dá dát víc, ale nikdy jsem problém se zadíráním neměl. Karbon se usazuje v každém motoru, ale že by to bylo nějak moc jsem si nevšiml, to spíš při použití nekvalitního oleje.

Jinak jak už psal Kofejn, tak na mých stránkách (www.fokkermodely.wz.cz) něco málo je. Pokud trochu vládneš angličtinou, doporučuju následující diskuzi: http://www.rcuniverse.com/forum/forumid ... e_1/tt.htm , tam najdeš o úpravách motorů možné i nemožné. (je tam někde i výroba amatérského CDI zapalování :lol: )
Naposledy upravil(a) fokker1 dne pát 19.06.2009 18:37, celkem upraveno 1 x.
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od fokker1 »

I když k tomu karbonu, jednou se mi při řezání pařezu podařilo tak zasvinit svíčku, že byla k nepotřebě n nedala se ani vyčistit, musel jsem ji vyměnit. Jiskry přeskakovaly všude možně, jen ne na elektdodách. Ale to bylo opravdu brutální přetížení a malá svíčka se závitem M10. V modelu by nic takového nastat nemělo.
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od petrpetr »

Lindbergh píše:A to mám několikrát denně možnost dostat se k nějakému tomu motoru zcela zdarma.

Jé, a můžeš mi nějaký levně pořídit?
Mám léta utkvělou myšlenku postavit si elektrocentrálku, kterou bych mohl vozit na motorce. Nic moc od toho nechci, stačí když mi to nabije mobil. Prostě jenom takovou srandičku. Použít pro to motor z letadla mi přijde líto.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“