Vse o BLADE CX3

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
filip46

Vse o BLADE CX3

#1 Příspěvek od filip46 »

Ahoj, jsem zacatecnik a mam par problemu s cx3, napriklad chveni ocasu a preklapeni dozadu prosim poradte mi nekdo.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jetson »

Pokud jde o padání na zadek, tak buď posuň baterku dopředu (například otočením zadního dorazu), nebo to zvedej rychleji nad zem.
jez_cz

Vyvážení + mechanické vytrimování táhel

#3 Příspěvek od jez_cz »

Nejprve kontrola vyvážení - pověsit v ose rotoru na nit a naložený vrtulník vyvážit posunutím baterky.

Dále kontrola mechanického nastavení - trimy na vysílači do středových poloh, vzlétnout a sledovat kam vrtulník klopí (dopředu či dozadu) či kloní (vlevo či vpravo), přistát, jemně stáhnout příslušné táhlo z čepu cykliky (velký pozor na čep, ať na té cyklice zůstane i nadále) a otáčením oka táhlo prodloužit či zkrátit a opatrně namačknut zpět na čep cykliky, po každém zásahu do vrtulníku vždy předletová kontrola, vzlet a znovu kontrola klopení a klonění při nulových trimech vysílače. Postupně opakovat tak dlouho, a vrtulník téměř nesklouzává.

Pokud se chvěje ocas, tak je příliš citlivé gyro. Potenciometrem na řídící jednotce ve vrtulníku je možné snížit zisk gyra a ocas se zklidní. Pamatovat si výchozí nastavení, otočit o čtvrt otáčky a znovu kontrola, jak se vrtulník chová, nastavení případně zopakovat.
filip46

#4 Příspěvek od filip46 »

Děkuju moc, pokusim se to takhle vyvážit a taky se chci zeptat, jaký je pro mě vhodný jednorotorový vrtulnik když už zvládám simulátor i CX3.
JM

#5 Příspěvek od JM »

filip46 píše:Děkuju moc, pokusim se to takhle vyvážit a taky se chci zeptat, jaký je pro mě vhodný jednorotorový vrtulnik když už zvládám simulátor i CX3.

A kolik chceš investovat? Pokud to má být do 4000 Kč, pak je momentálně jediná rozumná volba Free Spirit, pokud máš cca 3x-4x tolik peněz, máš už možností více...Řeší se to tu pořád, tak si prolez celé fórum :wink:
filip46

#6 Příspěvek od filip46 »

Tak asi ten Free spirit.
Naposledy upravil(a) filip46 dne úte 23.06.2009 16:40, celkem upraveno 1 x.
filip46

#7 Příspěvek od filip46 »

Byla by dobra investice do Blade cp pro2, spirit fun ? Chtěl bych si koupit něco co mi vydrží dýl a po nějakém čase by to zvládlo i akrobacii.
JM

#8 Příspěvek od JM »

filip46 píše:Byla by dobra investice do Blade cp pro2, spirit fun ? Chtěl bych si koupit něco co mi vydrží dýl a po nějakém čase by to zvládlo i akrobacii.

Tak to bych radši v této velikosti volil Rexe450 nebo Minititan, ten Blade se mi pro začátky moc vhodný nezdá. Ten spirit fun má vrtulku poháněnou kardanem, takže nevím, nevím. Kardan většinou vydrží míň než řemínkový pohon. Tedy myslím škrtance o překážky..
Kovboj

#9 Příspěvek od Kovboj »

filip46 píše:Byla by dobra investice do Blade cp pro2, spirit fun ? Chtěl bych si koupit něco co mi vydrží dýl a po nějakém čase by to zvládlo i akrobacii.

Pokud to myslíš vážně tak raději něco většího, třeba Blade 400. Navíc bys mohl stejným vysílačem ovládat zároveň velký Blade 400 i CX3 a v klidu to trénovat na simulátoru Phoenix ;-)
filip46

#10 Příspěvek od filip46 »

No, ale mini titan je bez soupravy takže bych asi volil blade 400 myslim ze vyjde levnejc. Simulator uz doma mam, ale FMS a to je desny nevite nejaky lepsi simulator ktery se da stahnout ?
Kovboj

#11 Příspěvek od Kovboj »

filip46 píše:Simulator uz doma mam, ale FMS a to je desny nevite nejaky lepsi simulator ktery se da stahnout ?

Pokud chceš věrnou simulaci RC vrtulníku tak ti nezbude než nějaký koupit... Sám trénuju Blade 400 na Phoenixu.
filip46

#12 Příspěvek od filip46 »

Je to velkej skok z dvourotoraku na jednorotrorak? Mam z toho docela strach
tak asi s kupovanim pockam na pristi rok.
Kovboj

#13 Příspěvek od Kovboj »

filip46 píše:Je to velkej skok z dvourotoraku na jednorotrorak?

To každopádně je. Rozhodně dporučuju mezikrok s kvalitním simulátorem, jinak utratíš 'majlant' za náhradní díly.
filip46

#14 Příspěvek od filip46 »

Kterej je docela schopnej simulator? Abych vedel do ceho mam investovat.
jez_cz

#15 Příspěvek od jez_cz »

filip46 píše:Kterej je docela schopnej simulator? Abych vedel do ceho mam investovat.

Dost dobrý je Reflex XTR, mám jej koupený 2x, je docela věrný reálnému létání.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“