ASW-28 od Pelikána
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
manuál
měl bych prosbu: koupil jsem si tenhle model, ale ne jako stavebnici, ale po náhr. dílech (trup, osazená křídla, kabina, výškovka a uhlík.trubka)a hodlám si ho složit, doplnit servy od kolegů modelářů co objednávají ve velkém, použít jiný vysílač atd. ...pro jistotu bych rád měl i návod ze stavebnice, nemohl by mi ho někdo poslat naskenovaný v pdf? díky
Já ho mám také a vše je ok
Jen chce upravit dráty aby chodili z lehka
Nařezal jsem jako by panty na směrovce a výškovce aby chodili z lehka.
Obrousil všechny otřepy a výlisky zvlášt na odtokových hranách.
Udělal pořádný držák na baterie na suchý zip jinak na té gumičce jezdí a mění se těžiště.
Nařezal drážky do křídel a dal do nich dráty od serv, jinak se tam pletou a křídlo tam nedrží a posouváse.
Upravil zakončení drátku na výškovce do háčku a né Z je tam na to málo místa.
Jinak to nalepení té nitě je dobré ale pak to ztrácí rychlost na úkor ovladatelnosti a není to takovej divoch
Samozřejmě každý to tak mít nemusí, záleží jakej čínan to zrovna vyráběl
Jen chce upravit dráty aby chodili z lehka
Nařezal jsem jako by panty na směrovce a výškovce aby chodili z lehka.
Obrousil všechny otřepy a výlisky zvlášt na odtokových hranách.
Udělal pořádný držák na baterie na suchý zip jinak na té gumičce jezdí a mění se těžiště.
Nařezal drážky do křídel a dal do nich dráty od serv, jinak se tam pletou a křídlo tam nedrží a posouváse.
Upravil zakončení drátku na výškovce do háčku a né Z je tam na to málo místa.
Jinak to nalepení té nitě je dobré ale pak to ztrácí rychlost na úkor ovladatelnosti a není to takovej divoch
Samozřejmě každý to tak mít nemusí, záleží jakej čínan to zrovna vyráběl
Rušičům zdar
Dekuji vsem lidem co maj cinske vysilacky prilezou na konec letiste nerozhlidnou se a rovnou rusej a rusej... Vysilacka k vrtulniku na 35MHz bez krystalu... ruce usekat
- pepelopezz
- Kontaktovat uživatele:
potrebujem radu
Na mojom ASW-cku som nalomil som trup v miete pri prepazke na ktoru je prisrobovany motor. Chcem odobrat motor vsetko polepit a znovu ho tam pripevnit. A moj problem je, ze sa neviem dostat k srobam ktore motor drzia. Vie mi niekto dat tip ako sa to robi.
Dakujem
Dakujem
Víte někdo co je v tom RTF setu za motor? Pelikán má na stránkách jen to, že to je stříďák za 399,- . Zajímají mě nějaké další parametry, jako otáčky na volt, výkon, velikost vrtule (podle fotek by tam měla být lipolka dvoučlánek), proudový odběr. Pokud někdo ty parametry víte, tak to sem prosím napište,díky.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Ahoj, tak jsem dnes asistoval při zelátání téhle ASW-28ky od Pelikána a musím potvrdit, že je to docela rychlá potvora vyžadující nustálou pozornost. Na křidélka i směrovku reaguje velmi pomalu. Plocha, kde se se svou Cessnou vyblbnu do aleluja, nám najednou byla malá, při poměrně velké rychlosti a malé účinnosti kormidel a tendenci padat po křídle je třeba točit plošší zatáčky, což znamená velké nároky na prostor (alespoň na ostřejší zatáčky jsme sinetroufli). Také pozoruji, že výchylky křidélek i kormidel jsou větší u páky, směrem od páky se zmenšují a u křidélek jsou výchylky na konci naprosto minimální. Docela přemýšlím, že předělání křidélek a kormidel na klasické panty by mělo účinnost trochu zlepšit a ulehčit i servům - kormidla a křidélka samy o sobě jdou docela ztuha. Jinak také mohu potvrdit, že tohle éro vydrží mnohem více, než na kolik vypadá
.
Po vytrimování ale velmi dobře klouže, když baterii začal docházet dech, byl jsem překvapen, kolik otoček jsem musel udělat, než jsem z 10 metrů sestoupil dostatečně nízko na přistání. Při trimování mě ale velice překvapila jedna věc. Model je po sestavení ze stavebnice poměrně těžký na čumák, přestože orientační kontrola těžiště podle návodu naopak naznačovala, že těžiště je příliš vpředu a bude třeba dovážit (nám to vyšlo zhruba na úroveň přední spáry na spodní straně křídla - podle návodu má být 5 mm před spárou). Po pár hodech z ruky a následně i v motorovém letu se ale ukázal pravý opak. Musel jsem trimem přitáhnout asi do poloviny, abych dosáhl jakž-takž plynulého letu. Přitom na australském fóru, kde se komentují stejné modely z Hobbycity všichni píšou, že museli éro vpředu dovažovat. Tak tohle jediné mě trochu překvapilo, ostatní zkušenosti přesně sedí s tím, co už bylo tady i jinde uvedeno.
Letu zdar!
Po vytrimování ale velmi dobře klouže, když baterii začal docházet dech, byl jsem překvapen, kolik otoček jsem musel udělat, než jsem z 10 metrů sestoupil dostatečně nízko na přistání. Při trimování mě ale velice překvapila jedna věc. Model je po sestavení ze stavebnice poměrně těžký na čumák, přestože orientační kontrola těžiště podle návodu naopak naznačovala, že těžiště je příliš vpředu a bude třeba dovážit (nám to vyšlo zhruba na úroveň přední spáry na spodní straně křídla - podle návodu má být 5 mm před spárou). Po pár hodech z ruky a následně i v motorovém letu se ale ukázal pravý opak. Musel jsem trimem přitáhnout asi do poloviny, abych dosáhl jakž-takž plynulého letu. Přitom na australském fóru, kde se komentují stejné modely z Hobbycity všichni píšou, že museli éro vpředu dovažovat. Tak tohle jediné mě trochu překvapilo, ostatní zkušenosti přesně sedí s tím, co už bylo tady i jinde uvedeno.
Letu zdar!
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
-
Skoky
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASW-28 .::Pelikán::.
Kajry píše:Máte někdo nějaké zkušenosti s tímto setem?
ASW-28
celkem dobrý.
ale malé výchylky.
slabý materiál v oblasti kabyny.
ale vydrží i pády na vrtuli. mám vyzkoušeno.
no prostě setové letadlo
Zdravím.
Včera som sa definitívne rozhodol a tohto ZMRDA
už mám doma.
Teším sa ako tu budem dávať videá zo svojich extrémnych termických výkonov
.
Ideme dorobiť vzpetie krídel, dám jeden pás skelnej pásky na nábežnú hranu krídla, a trochu oblepím čumák...
Na spodok dám nejaké červené? pásy aby som ho lepšie videl. Rozmýšľam nedávať polepy, ale žena chce....
Včera som sa naň iba pozrel a zistil som že pánty /iba narezané EPP/ idú nehorázne tvrdo, tak to musím vyohýbať. Možno pôjdu servá do krídel namiesto pántov...
Mám ho v sete so setovým vysielačom, ale prevádzkovať ho plánujem na setovom vysielači a príjímači SDM z WILDHAWKA...
Včera som sa definitívne rozhodol a tohto ZMRDA
Teším sa ako tu budem dávať videá zo svojich extrémnych termických výkonov
Ideme dorobiť vzpetie krídel, dám jeden pás skelnej pásky na nábežnú hranu krídla, a trochu oblepím čumák...
Na spodok dám nejaké červené? pásy aby som ho lepšie videl. Rozmýšľam nedávať polepy, ale žena chce....
Včera som sa naň iba pozrel a zistil som že pánty /iba narezané EPP/ idú nehorázne tvrdo, tak to musím vyohýbať. Možno pôjdu servá do krídel namiesto pántov...
Mám ho v sete so setovým vysielačom, ale prevádzkovať ho plánujem na setovom vysielači a príjímači SDM z WILDHAWKA...
- pepelopezz
- Kontaktovat uživatele:
- pepelopezz
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze presunom serv sa kridlo neoslabi. V mieste kde je originalny pant (pod tym modrym kruhom) je totiz dute. Tam som dal servo. Predlzovaci kabel k servu som dal namiesto lanovodu. Dostat von lanovod chcelo trochu hrubeho zaobchadzania ale islo to. Narezane veci som nakoniec polepil purexom.
Kridelka som spravil z balzy.
PS: Celu dobu som sa divil kolko silikonu tam cinania naplacali. Dokonca a serva boli kompletne upatlane
.
Kridelka som spravil z balzy.
PS: Celu dobu som sa divil kolko silikonu tam cinania naplacali. Dokonca a serva boli kompletne upatlane