Sebart Katana 30E vs. SU 30E

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
ripper

Sebart Katana 30E vs. SU 30E

#1 Příspěvek od ripper »

Zdravím,
rozhoduju se mezi těmito dvěma - víc se mě líbí SU, ale zase má vyšší hmotnost (cca +200 g), sice větší délka i rozpětí, ale dle údajů výrobce plošné zatížení má nižší Katana. Tak babo raď... Samozřejmě to chci i na 3D. Podle videa na Sebartu nějaký rozdíl není poznat, nebo aspoň ho nevidím.

Díky za názory

L.
Padre

#2 Příspěvek od Padre »

Mam Katanu aj Sucko vo velkosti 30 aj 50. Sebart ma podla mna najlepsie lietajuce stavebnice!! Vsetko lieta vyborne! Sucko je ale stabilnejsie hlavne v nozaku. Katany pri nozaku pomalicky prepadaju na chrbat. Tato vecsia stabilita SUcka sa najviac ukaze pri premete v nozaku.
HonzaS

#3 Příspěvek od HonzaS »

Padre píše:Mam Katanu aj Sucko vo velkosti 30 aj 50. Sebart ma podla mna najlepsie lietajuce stavebnice!! Vsetko lieta vyborne! Sucko je ale stabilnejsie hlavne v nozaku. Katany pri nozaku pomalicky prepadaju na chrbat. Tato vecsia stabilita SUcka sa najviac ukaze pri premete v nozaku.

A kolik jsi jich zkusil od EF a hyperionu? :lol: :lol:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Jiří Kolář-BAN2

#4 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

HonzaS píše:
Padre píše:Mam Katanu aj Sucko vo velkosti 30 aj 50. Sebart ma podla mna najlepsie lietajuce stavebnice!! Vsetko lieta vyborne! Sucko je ale stabilnejsie hlavne v nozaku. Katany pri nozaku pomalicky prepadaju na chrbat. Tato vecsia stabilita SUcka sa najviac ukaze pri premete v nozaku.

A kolik jsi jich zkusil od EF a hyperionu? :lol: :lol:

Já bych to tak nehrotil. Myslím, že není v možnostech mnoha místních debatérů vyzkoušet všechno. On ani není důvod. Možná jsem časem také trochu zjihl, ale kupovat a zkoušet jen pro porovnání je hovadina. Spíš má každý nějakou tu preferovanou značku. Já také patřím mezi Sebarty. Protože jsme EF ani Hyperion neměli. Pravdou však zůstává, že to létá dobře-myslím Sebart. Posoudit můžu pouze malý Helios. Viděl jsem jak je udělaný a jak létá. Létá dobře. Rozhodně je však důležité, že tu jsou alespoň 2 značky, které jsou létavé a mohou každému přinést potěšení. Nevím proč, ale nikdy bych si nekoupil Futabu. Prostě to nejde. Máme Graupnery. Něco jako Sparta a Slavia. Já jsem Sparťan. :lol:

P.S. Gratuluji k umístění v Itálii.
HonzaS

#5 Příspěvek od HonzaS »

díík!

nepochybuji o létavosti sebartu, jen mě rozesmívá, jak to tu někdo "podle jeho názoru" srovnává, a přitom "podle mého názoru" ví docela kulové... :D Potom je to silně zavádějící, a těžko je poznat, čemu věřit ;)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
JMalik

#6 Příspěvek od JMalik »

HonzaS píše:díík!

nepochybuji o létavosti sebartu, jen mě rozesmívá, jak to tu někdo "podle jeho názoru" srovnává, a přitom "podle mého názoru" ví docela kulové... :D Potom je to silně zavádějící, a těžko je poznat, čemu věřit ;)

Sukhoi 29 S - 50E od Krilla = můžeš to doporučit?
Díval jsem se i na Hyperion (SU, nebo YAK), ale je to pro mě buď moc malé, nebo příliš velké.
LV
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od LV »

Modely od Sebartu sú vcelku dobre lietajúce čínske stavebnice poslabšej konštrukcie.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#8 Příspěvek od JMalik »

LV,
co si o tom Ty myslíš?: Sukhoi 29 S - 50E od Krilla
Padre

#9 Příspěvek od Padre »

Ano "vsjo je zdelano v Tajvane" len ide o to ze Silvestri vie co eroplany potrebuju aby dobre lietali a ide aj o to ako ktory zadavatel kontroluje kvalitu vyrobkov z Ciny!!! Ja som napr. nevidel nekvalitne vyrobenu stavebnicu od Sebarta. A videl som vselijake...A co sa tyka Hyperionu, nie su to zle lietajuce modely (clovek nemusi vlastnit kazde ero aby si urobil o letovych vlastnostiach nejaku predstavu), ale su to podstatne tazsie eroplany a na 3D potrebujes naozaj setrit vahou.
ripper

#10 Příspěvek od ripper »

No tak vidím, že jsem zase jednou dostal odpovědi na původní otázku. 8O :?

Objednal jsem SU od Krilla.
patty111

#11 Příspěvek od patty111 »

prosim te...snad bys nechtel odpoved?!?!? :D

Aspon nam reknes, jak si spokojenej, ja myslim, ze si vybral dobre.
jako prvni musis vzdy koukat na pomer vaha/ vykon, pak na ostatni, ne ze by ostatni parametry byli k nicemu, ale na ty se dneska uz moc nelita.. :D Dneska jsou defakto akrobati na podobne urovni, tpak uz prave rozhoduje ta vaha s tim vykonem.
A vetsinou kazdy akrobat ma jine prednosti, takze to co zalitas treba ze SU, nezalitas s Katanou. A nebo zalitas, ale jeden to bude delat pomalu sam a druhymu budes muset pomoci...tohle se muze lisit ,v kazdem obratu to muze byt jinak. Jeden bude mit treba vice trupu, tak bude lepe sedet v nozi, naopak s mene trupem, se vic toci za kridelkama atd atd...

ze jo??? :D
Padre

#12 Příspěvek od Padre »

ripper píše:No tak vidím, že jsem zase jednou dostal odpovědi na původní otázku. 8O :?

Objednal jsem SU od Krilla.

Ty si naozaj nedostal odpoved???? Nestaci Ti jedna? Musis to mat shvalene od 50 ludi?
ripper

#13 Příspěvek od ripper »

LV píše:Modely od Sebartu sú vcelku dobre lietajúce čínske stavebnice poslabšej konštrukcie.

A kdo má lepší stavebnice v této velikosti?
Padre

#14 Příspěvek od Padre »

ripper píše:
LV píše:Modely od Sebartu sú vcelku dobre lietajúce čínske stavebnice poslabšej konštrukcie.

A zas dookola :(
Ved Ti na to odpovedal patty111 a celkom fundovane. Proste musis kupit 5 stavebnic a vyskusat.
ripper

#15 Příspěvek od ripper »

Padre píše:
ripper píše:

A zas dookola :(
Ved Ti na to odpovedal patty111 a celkom fundovane. Proste musis kupit 5 stavebnic a vyskusat.

No koupit 5 stavebnic a vyzkoušet není odpověď :P Když LV napsal, že to jsou vcelku dobře létající stavebnice poslabší konstrukce tak jsem se celkem oprávněně zeptal, kdo je dělá lepší? Ne že by se mě ta stavebnice po stránce zpracování nějak extra líbila (spíš naopak), což je pro mě docela zklamání. Snad s tím letovým projevem to bude lepší.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“