Spektrum DX5e

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Choze
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Choze »

Zero píše:
RiMr píše:Dotaz zákazníka"
A jaký má toto rádio prosím vás dosah?"

Odpověď prodavače:
"Rozhodně dál než vidíš..."

A vovovo votom to je...
:-) :-)

Jo to dycky někdo když třeba lítám na louce,tak když někdo přijde,tak první otázka:a jakej to má dosah?já každýmu odpovim dokud to vidíš,když přijel strejda tak taky,jakej to má dosah,u auta taky...furt a každej :D

No jo vždycky někdo dojde a řekne jednu z těchto 3 otázek:
Jak daleko to doletí?
Jak rychle to letí?
Jak vysoko s tím umíš vyletět?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RiMr »

:-)
Jo, a po přistání projeví znatelné zklamání, žes to nerozflákal i když přece říkals, že "se to stát klidně může" :-)
Prostě něco slíbíš a nesplníš :-)
Jano
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jano »

*** a ako vieš kedy to stráca ten dosah ??? a kombinácie
napr. ako vieš že si pri konci dosahu ? :D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
ladik

český manual k DX5e DSM2 Spektrum Air

#19 Příspěvek od ladik »

Prosím nemá někdo k mání český manual k tomuto vysílači?
Xfield

#20 Příspěvek od Xfield »

mohl bych ti ho naskenovat, ale dostanu se k tomu nejdřív ve středu ...
ladik

#21 Příspěvek od ladik »

no tak to bude super budu ti velice vdečný mam radiana v setu a ty navody co jsou u toho jsou k ničemu budu moc rád kdyby to šlo
ladik

#22 Příspěvek od ladik »

ROZUMÍM MOJE CHYBA MAM UMĚT ANGLICKY DĚKUJI :?
Xfield

#23 Příspěvek od Xfield »

... dřív jsem to nestihl - moc práce
- snad ti to pomůže: http://leteckaposta.cz/244218370
ladik

#24 Příspěvek od ladik »

děkuji za ochotu které tady na tomto servru moc není ještě jednou děkuji mo :)
pns

#25 Příspěvek od pns »

dobry den, nevite jaky dosah ma tato rc souprava? dekuju
murphytravex
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od murphytravex »

Neboj dosah je dostačující na viditelnost letadla. Řekl bych tak 2 km, a to bys musel řídit Airbus. Ostatní už nebude vidět.
Jdi do toho s vervou!
"1.stíhací peruť Ing.Jana Kašpara"
pns

#27 Příspěvek od pns »

no prave ze mi to pripomina tu rc soupravu co je u tech malych letadylek a vrtulniku... a ty maji dosah kolem 30m... jinak dekuju za reakci
ladas

DX5e Spektrum Air Mode 1

#28 Příspěvek od ladas »

Zdravím pánové,
dnes jsem si pořídil nový vysílač DX5e Spektrum v setu s přijímačem AR500. Napojil jsem na regulátor, baterii, a připojil serva. Bohužel neměl jsem k tomuto český návod, takže jsem dle anglického odvodil že spárovat vysílač a přijímač se dělá zapnutím vysílače se zmáčknutou funkcí "trainer". Vypadalo to že se zařízení propojila. Problém je však v tom, že když jsem připojil na přijímač serva reagovalo pouze jedno na pokyny ovládače a ostatní se cukala jakoby v křeči. I když jsem vysílač pak vypnul stále se cukala a bláznila. Po připojení motoru na začátku zapípal a nechal se při zapnutí zdroje do regulátoru a současném plném plynu regulátor programovat, ale pro programování na plyn stále nereagoval. Tak jsem vytáhl straý vysílat 35Mhz a připojil serva, motor a regulátor na něj, tam to bez problému poslouchalo jak hodiny. Prosím tedy o radu, jak ovládač rozchodit, nebo o český manuál, pokud někdo máte, abych si jej pořádně pročetl. Děkuji předem za pomoc
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

Jestli reaguje jedno servo, tak to podle mě nebude špatně napárované, ale chyba bude někde jinde, nejspíše v přijímači.

Jen pro případnou informaci: postup párování DX5e s AR500 podle anglického manuálu.

1) Dát do přijímače na místo BATT/BIND párovací propojku
2) Zapnout přijímač (buď připojit k baterii, nebo na regl) - do jakéhokoli jiného kanálu, pokud to napájí regulátor, tak nejlépe do THRO
3) Na vysílačce dát kniply do takové polohy, kterou to má nastavit při fail-save (většinou úplně stažený plyn a zbytek na středu)
4) Držet zapnutý přepínač trainer a zapnout vysílačku. Několik sekund bude blikat ledka a až se rozsvítí úplně, tak pustit ten přepínač.

EDIT (na toto jsem zapomněl):
Po spárování vypnout přijímač, vytáhnout z něho tu párovací propojku a pak přijímač zase zapnout.
Dále vždy dodržovat následující postup:
Zapínání: napřed vysílač, pak přijímač
Vypínání: napřed přijímač, pak vysílač
/EDIT

Je možné, že jsi postupoval správně, ale prostě se to nechytlo. Já měl podobný problém spárovat tenhle přijímač na DX7čce. Nakonec jsem přišel na to, že vysílačku musím zapínat co nejdříve po zapnutí přijímače, ať se spárují.

Kdyžtak si do profilu vyplň bydliště, možná by se našel někdo poblíž, kdo by Ti poradil (např. zkusil jiný přijímač, nebo vysílačku)
Naposledy upravil(a) Dr.LuckyLuke dne pát 24.07.2009 9:49, celkem upraveno 1 x.
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
ladas

#30 Příspěvek od ladas »

Díky za odpověď, ta propojka BIND tam pak musí zůstat nebo se vyndavá? Když dám propojku a napájím to pomocí regulátoru zapojeného do THRO tak přijímač rychle bliká. Pak zapnu vysílač s podrženým TRAIN a přijímač začne blikat pomaleji. Po cca 3s přestane blikat a začne svítit. Pak vytáhnu pojítko na BIND a restatuju ovládač a přijímač. Když zapojím opět přijímač nesvítí až do doby kdy zapnu ovládač, pak svítí nepřetržitě. Když pak vezmu servo a zapojím ho do přijímače, třeba do AILE přijímač začne blikat pomalu a servo cuká sem a tam aniž bych sáhnul na knipl. Nedělám něco špatně, nebo je přijímač death? Díky
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“