Sebart Katana 30E vs. SU 30E

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
Padre

#16 Příspěvek od Padre »

Nie ze by som obhajoval Sebarta ale mohol by si blizsie definovat co sa ti na stavebnici nepaci. Ja som ich mal naozaj dost a ani v jednej som nenasiel nieco zle spracovane, nedomyslene alebo nedorobene!!!! Ked chces porovnat kvalitu spracovania tak si otvor stavebnicu od napr. "Aerobatic precision" a potom uvidis co je zle spracovana stavebnica.
steno1883

#17 Příspěvek od steno1883 »

Je to tady sice dost staré, přesto bych se pokusil oživit toto vlákno. Mám teď tuto Katanu a rád bych pokračoval ve výměně poznatků. Na rozdíl od Padreho já bych kvalitu zpracování klidně vydržel i větší. Zdá se mi, že pod fólií je ukryto dost neřestí. Samostatný trup je na tom nejlíp. Horší je to s ocasními plochami, které před potahem někdo zapomněl zbrousit a konstrukce hrbolatě vystupuje z fólie. No a na křídle se mi zdá, že jsou dokonce odfláknuty výřezy. Některá žebra jsou vpadnuta v místě spojení s nosníkem snad i o 2 mm. Konstrukční celky vůči sobě sedí dobře, jen haubna odstává víc, než bych si přál. A jen tak na okraj, barva tohoto krytu, barva trupu a barva pod kabinou se v odstínu viditelně liší (mám tu žluto-černou verzi). To vše bych ještě i nějak vydržel, co mi ale nejvíc vadí je, že celková avizovaná hmotnost 1200 g bude patřit do říše nesplnitelných snů. Ještě to nemám vše napočítané, ale budu rád, když se vejdu do 1350 g. Vše v panenském stavu. Teď už se vůbec nedivím, že po opravě může klidně vážit půldruhého kila, jak odznělo na jednom z příbuzných vláken. Tak teď už jsem jen zvědavý, jak to bude lítat.
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Dawe »

Padre píše:Nie ze by som obhajoval Sebarta ale mohol by si blizsie definovat co sa ti na stavebnici nepaci. Ja som ich mal naozaj dost a ani v jednej som nenasiel nieco zle spracovane, nedomyslene alebo nedorobene!!!! Ked chces porovnat kvalitu spracovania tak si otvor stavebnicu od napr. "Aerobatic precision" a potom uvidis co je zle spracovana stavebnica.

Jen bych se chtel zeptat jak je to s tim erem od "Aerobatic precision"
jaky ero od nich mas? Ja mam v planu si od nich vzit tu Extru MX,
ale treba me presvedcis a nakonec pujdu do Katany S50 od Sebarta.
Predem moc dik za info ohledne PA models. Ta Extra MX me zaujala ohledne letovky je zhruba o pul kg lehci nez ta Katana S50
JakPak

#19 Příspěvek od JakPak »

Pokud Padre opravdu mysli Precision Aerobatics, tak nevim co byl za problem. Myslim, ze zrovna oni s "pruhlednym" modelem jako je ten Addiction si zrovna nemuzou dovolit spatnou stavebnici/kvalitu, jelikoz by tam hned kazda chyba byla videt. Navic ty pruhledny prvky jsou na vice modelech, takze se da videt skoro vsude.

Jinak ja mam od Precision Aerobatics dva modely, prave Addiction a potom Extru 260, ikdyz Addiction uz neni v letuschopnem stavu po serii padu (vydrzel toho opravdu hodne). Oboje jsem kupoval v roce 2008 primo z Australie a jsem s nima naprosto spokojenej. Jak uz jsem rikal, pruhlednej Addiction odhali kazdou chybu ve zpracovani/lepeni modelu a ja zadnou nenasel. Postavit se to da v pohode za vikend, vsechno sedi.

Ohledne letovky, ktera byla psana jsem si nedelal iluze a pocital s modelem o dost tezsim. O to bylo vetsi prekvapeni, kdyz oba modely vazily o +-6 deka min nebo vic nez bylo psano. Letove vlastnosti super - Extra 260 uplne super na jakoukoliv akrobacii, s Addictionem zase zabava a 3D "okolo hlavy".

Ted cekam na Extru MX od pamodels.cz. Videl jsem ji nekolikrat zive v letu a je to fakt super stroj, bezesporu take diky te letove hmotnosti. (na tom modelu co sem videl je dokonce nizsi nez udavana vyrobcem). Zda se, ze to lita jeste lip, nez ta mensi Extra, na kterou nedam dopustit, takze se uz nemuzu dockat.

Jinak abych se chytnul i tematu, mam doma Su 29 E50 od Seby a musim rict, ze nevim proc, ale neni to muj oblibeny stroj. Zpracovani je v dnesni dobe "klasika", letovy to je, ale proste tomu neco zasadni chybi. S problemama ve zpracovani, o kterych se tu nekdo zminoval, jsem se nesetkal. Vsechno sedi atd.

Doufam, ze to aspon nekomu pomuze
steno1883

#20 Příspěvek od steno1883 »

Nad stroji od PA jsem taky uvažoval, ale nějak z toho sešlo. Tak mám na stole teď tuto Katanu. S tou kvalitou dílenského zpracování to možná bude kus od kusu. Teď mi nejvíc vrtá hlavou ta hmotnost. Pokud sem někdo napíše, že s tím nemá žádný problém, to budu teprve čumět.
steno1883

#21 Příspěvek od steno1883 »

Mám tady další překvápko. Před obědem jsem začal nastavovat doporučené výchylky. Na křídýlka se uvádí 45 stupňů pro 3D a div se mi světe, zkosení na křídýlkách umožňuje jen takových 35 stupňů. Věc prakticky neopravitelná. Tak se mi zdá, že tento kus dodělávala nějaká praštěná číňanka těsně před koncem šichty. Ach jo. 8O
JakPak

#22 Příspěvek od JakPak »

steno1883 píše:Mám tady další překvápko. Před obědem jsem začal nastavovat doporučené výchylky. Na křídýlka se uvádí 45 stupňů pro 3D a div se mi světe, zkosení na křídýlkách umožňuje jen takových 35 stupňů. Věc prakticky neopravitelná. Tak se mi zdá, že tento kus dodělávala nějaká praštěná číňanka těsně před koncem šichty. Ach jo. 8O

To vypada na nejakej opravdu povedenej kousek :? Clovek by si rekl, ze sebartem nic nepokazi a ono potom tohle... Jinak myslim, ze 35 stupnu na kridylkach staci. 45 stupnu a vic je dulezitych hlavne na ocase.
steno1883

#23 Příspěvek od steno1883 »

Taky jsem se takto chlácholil. Na ocase naštěstí bez problému.
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od EPPmaniac »

Padre píše:Nie ze by som obhajoval Sebarta ale mohol by si blizsie definovat co sa ti na stavebnici nepaci. Ja som ich mal naozaj dost a ani v jednej som nenasiel nieco zle spracovane, nedomyslene alebo nedorobene!!!! Ked chces porovnat kvalitu spracovania tak si otvor stavebnicu od napr. "Aerobatic precision" a potom uvidis co je zle spracovana stavebnica.

Sebarty nie su zlé ale teraz prišiel na trh ,,Sebart KILLER,, - éra od gernota :)
Ja som sebartacke leitadlo nemal ale lietaju v pohode, no skus si pozriet Extreme flight modely a uvidíš ze proti 1,5m extre 300 od EF je katána v plienkach čo sa týka výzoru a spracovania ;)

Uz len to ze k extre dostaneš nádherny uhlikovy podvozok s botičkami ,krytkami na podvozok ktore uvidíš pri trupe , kuzel presne vo farbe modelu aby si nemusel zhanat kuzel, dostaneš obaly na krídla snad za rovnaku cenu jak 50E sebartacke modely..

Mal som od EF asi tak 4 lietadlá a bol som very happy ;)

sebart je fajn , Extreme flight tiez ale čo sa tyka vzhladu modelu a predpracovanostou a celkovym dojmom Vyhráva u mna jednoznačne EXTREME FLiGHT ;)
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“