Pomoc: jakou vybrat rc soupravu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od AR1 »

lubo1 píše:
AR1 píše:A to jako proč? Mě nikdy nenapadlo na trimy šahat jen proto že je zima..asi jsi myslel jen mechanický trimy, ne akekolvek.

Chceš mi povedať, že dilatácia kovových 70 cm tiahel pri 40 stupňovom rodiele teploty neexistuje?

Ne, nechci. Asi proto, že nemám 70cm kovový táhla. Já mám serva kousek od kormidel. Přijde mi to praktičtější. :wink: Proto nepřetrimovávám.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
were
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od were »

No ja mam treba na Toru se kterym litam v lete v zime za barakem taky kratky tahla, ale v zime proste musim trimem potlacit a jak se otepli tak zase trim vratit do neutralu - ale proc to netusim, kazdopadne vic lidi psalo ze to ma taky tak. Nemuze to byt i zalezitost mrazu a elektroniky? Ze v mrazu treba dojde z nejakych pricin k posunu neutralu na servu?
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Abu »

were píše: Nemuze to byt i zalezitost mrazu a elektroniky? Ze v mrazu treba dojde z nejakych pricin k posunu neutralu na servu?

To samozrejme muze. Serva jsou teplotne zavisla (nejen v mrazu ale i v extremnim vedru), nektera vice, nektera mene.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
zelva

#49 Příspěvek od zelva »

AR1 maš na toho tvojeho pipera planek?? :D
Všechno jde, jen had se plazí
AR1
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od AR1 »

zelva píše:AR1 maš na toho tvojeho pipera planek?? :D

Ne-e, je to Hyperion.

A kovová táhla 70cm neměl. :lol: :lol:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od AR1 »

Abu píše:
were píše: Nemuze to byt i zalezitost mrazu a elektroniky? Ze v mrazu treba dojde z nejakych pricin k posunu neutralu na servu?

To samozrejme muze. Serva jsou teplotne zavisla (nejen v mrazu ale i v extremnim vedru), nektera vice, nektera mene.

Souhlasím že to může být. Já to nepozoroval.

Reálně jsem u modelařiny nezažil rozdíl 40 stupňů - tedy abych lítal ve +30 st. ve stínu a v zimě v -10. Ve 30 st. sotva dejchám a při -10 sotva žiju. Takže to beru spíš za teoretizovaní než za běžnou praxi.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od lubo1 »

AR1 píše:
Reálně jsem u modelařiny nezažil rozdíl 40 stupňů - tedy abych lítal ve +30 st. ve stínu a v zimě v -10. Ve 30 st. sotva dejchám a při -10 sotva žiju. Takže to beru spíš za teoretizovaní než za běžnou praxi.

Ja lietam celú zimu, pokiaľ je menej ako meter snehu, -20 nieje problém - Beskydy.... Takže beriem model vytrimovaný pri +20 a idem s ním lietať v zime pri -20..
Ak je snehu viac ako meter, tiež by sa dalo lietať, ale desne to oziabe na ..... :lol:
http://lubo111.rajce.idnes.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od AR1 »

lubo1 píše:
AR1 píše:

Ja lietam celú zimu, pokiaľ je menej ako meter snehu, -20 nieje problém - Beskydy.... Takže beriem model vytrimovaný pri +20 a idem s ním lietať v zime pri -20..
Ak je snehu viac ako meter, tiež by sa dalo lietať, ale desne to oziabe na ..... :lol:

Při -20 to vidím na svařák, grog a kamna :lol:
robotmz

#54 Příspěvek od robotmz »

To by bolo O.K., lenže ako tie "kamna" dostať hore na lúku :D :D :D :D
were
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od were »

:D :D :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
RIP
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od RIP »

Já vám můžu říct jen jedno vo válce ve Vietnamu....

Myslim, že ani nemá cenu se vyjadřovat k tématu. Jen jsem si všimnul takový zajímaví věci, že je tu spousta lidí co před týdnem začínali s Easy Starem po večerech se nudí hvězdičky na foru přibývaj, a potom tu rozdavaj všude rady...

Co se týče 2,4 a normalních radií ja mám jen 2,4 a klasickou frekvenci sem nikdy neměl v ruce, a sem si jistej, že nejsem jedinej, ale jsem natolik soudnej, že tu nerozdavam rady o něčem co neznám.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“