EasyCopter

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kasssy
Kontaktovat uživatele:

EasyCopter

#1 Příspěvek od kasssy »

http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 943&styl=0
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 791&styl=0
Ahoj,brouzdal jsem tak co je novýho a koukám,proč je novější a větší model levnější než starší a menší brácha?? Je to jen v rozdílném rádiu??
mikyno12

#2 Příspěvek od mikyno12 »

tych tisic korun kludne spravila ta vysielacka

ten biely model (asi novsi a lacnejsi) ma 35 MHz
ten farebny (starsi, drahsi) ma zasa 2,4GHz

a 2,4 GHz je omnoho lepsia

osobne momentalne prechadzam s 35 Mhz na 2,4 GHz a tesim sa na to velmi (aj ked je mozne ze sa tesim len na novu vysielacku a nie na novu frekvenciu..ale to je jedno)
wisiwig

#3 Příspěvek od wisiwig »

a co EASY COPTER XS metal?
jsem začátečník co se vrtulníků týká.
měl jsem při nákupu několik podmínek:
ND běžně dostupné
servis - pokud to rozšlehám, tak to servis v ČR opraví
(mám výhodu, servis je ve městě kde bydlím)
a ještě musí umět viset

vrtulník mám cca 3měsíce, a pokud ho nepřjedeš autem tak je téměř nezničitelnej. z 15 metrů mi spadnul - ohnul jsem podvozek ale lítá dál, ze dvou metrů mi padal celkem běžně a vždy OK
Vždy to bylo rukama. A z těch 15m to bylo, když jsem testoval jak vysoko vylítne venku při větru. V jednu chvíli fouklo trochu víc, listy se do sebe kously a následoval pád.
s vrtulníčkem jsem velmi spokojen a jako prvni helinu ho můžu s určitostí doporučit
Naposledy upravil(a) wisiwig dne pon 06.07.2009 18:14, celkem upraveno 1 x.
Váhy
Kontaktovat uživatele:

Re: EasyCopter

#4 Příspěvek od Váhy »

kasssy píše:http://www.kostkamodelcentrum.cz/index.asp?obsah=4943&styl=0
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 791&styl=0

...koukám,proč je novější a větší model levnější než starší a menší brácha??...

Sleduji ten větší model tj. EasyCopter V8 protože uvažuji o koupi velkého koaxiálu pro létání venku za klidného počasí. A tak vidím, že na některých webech je za 1900 Kč a na některých jiných webech je za 2900 Kč. Přičemž popisy vybavení tohoto RTF vrtulníku jsou stejné.

Napište někdo, kdo jej máte, za kolik jste jej koupili a také zkušenosti s tím jak létá.
mikyno12

#5 Příspěvek od mikyno12 »

sused, sice take male decko, ale ma V6-tku a lieta s nou vonku
teda ked nefuka

takze aj ta zvlada vonkajsie lietanie trocha
sadko86

#6 Příspěvek od sadko86 »

Ja by som ti doporucil toho metal xs mam aj v6 ale ten metal je lepsi
daju sa tam posuvat motorceky voci koliesku a tym spomalit jeho opotrebenie inak to lieta asi rovnako
ono je to asi viac o tom co sa ti paci :D
helllo

#7 Příspěvek od helllo »

Ahoj, koupil jsem Easycoptera V6 Luxe s vysilackou RC3478 z druhe ruky a nemam k tomu zadne manualy...a vygooglovat se mi zatim nic nepodarilo.

Nevite nekdo jestli je nekde ke stazeni ( i k te vysilacce)? V cz by to bylo super.

Jsem predem vdecny...
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od oskar 007 »

No k tomu manuálu.... Já sem měl xs metal a tam moc není potřeba nic študovat. :lol:
sadko86

#9 Příspěvek od sadko86 »

a co by si potreboval vedet?
vladak

#10 Příspěvek od vladak »

helllo píše:Ahoj, koupil jsem Easycoptera V6 Luxe s vysilackou RC3478 z druhe ruky a nemam k tomu zadne manualy...a vygooglovat se mi zatim nic nepodarilo.

Nevite nekdo jestli je nekde ke stazeni ( i k te vysilacce)? V cz by to bylo super.

Jsem predem vdecny...

Můžu ti naskenovat svůj návod v CZ na EasyCopter V6, tak jak chceš ... 8)
EasyStar, EasyGlider (obě verze), Toro 900 , Tornado XX , MaxiSwift , EasyCopter V6
helllo

#11 Příspěvek od helllo »

Ahoj, diky, uz mi ho poslali v pdfku z pelikana :-)

...no ja treba nevedel, jak mam dlouho nabijet baterku pres tu rychlonabijecku atd... a takovy zakladni veci :-) - jsem zacatecnik.

Presto bych poprosil o rady, ktere nejak nemohu najit:

1. Stava se mi, ze nabijim treba hodinu-dioda je cervena- a pak zezelena, ale kdyz zahejbu s konektorem, tak zase zcervena a nabiji jeste klido hodinu dal - je to normalni nebo je to konektorem? (dela to i u noveho aku)

2. Napriklad jsem vubec nevedel, ze se da stelovat ridici jednotka a tak.-k tomu jsem se jeste neodvazil,abych to nejak nepos.... (kdyz s tim budu tocit, treba se ziskem gyra, o kolik otacek sroub mam pootocit, aby se neco zmenilo? ma to nejaky dorazy?)
Zatim s tim nehejbu taky proto, protoze nevim jak se ma po startu chovat, viseni pri startu se asi hned tak netrefi co? Mam taky dojem, ze tahne doprava. Ale rikam jsem zacatecnik a je to asi i rukama, letel jsem zatim asi 6x a uz se mi povedla osmicka venku za bezvetri, ale polovinu casu z toho jsem trimoval...

3. Taky bych rad vedel, jestli se da ta vysilacka nejak prehodit do modu2 ? typ ty vysilacky je RC3478
Myslim, ze na zadni strane vysilacky se daji ovladaci paky nastavit do reversu? a pak by slo nejak odsroubovat paky a prehodit je??

4. A na jakom principu je "sparovana" vysilacna s vrtulnikem? To se dela tim krystalem?

5. cetl jsem, ze tenhle typ vrtulniku se musi za letu stale trimovat, taky mi to tak prijde, je to pravda nebo je potreba neco postelovat?
Trimy uz nastavuji podle rady, kterou jsem nasel zde na foru a je to lepsi, uz je klidnejsi, ale po par minutach seto stejne musi porad ladit...taky se musi ladit pro zmene vysky- to je taky normalni?-pokud vystoupam vis, zacne zatacet...

vim, ze to jsou asi strasne amatersky otazky, ale ja se to snazil nekde najit na webu a vy jste moje posledni sance :-)

Pokud by mi to nekdo vysvetlil, moc dekuji

Jinak je to parada, po pokoji se teda litat zatim bojim, prijde mi na pokoj moc velikej (uz jsem havariema zrusil 2 listy behem jesnoho dne)

Uvazuju, ze si koupim jeste procoptera dovnitr, abych taky pricichnul k jednorotorakum...
sadko86

#12 Příspěvek od sadko86 »

takze po 1. TO je tou nabijackou robilo mi to tiez ak mozes kup lepsiu
2. Ano da sa to ladit ale velmi opatrne a nie otacat -+mm
3. Ak uz mas ten navod ta prerabka je tam podrobne rozpisana
a tie prepinace na zadnej strane vys. su na reverse
4. ak mas taku ver. tak hej
5. je to dvojrotor na to trimrovanie si radsej zvykaj

vela stastia a neboj tych listov este znicis
helllo

#13 Příspěvek od helllo »

diky

Ted jsem zjistil ze deska cykliky neni v rovine, ale nevim jak sundat takovy ty umelohmotny ocka z cepu, abych to mohl srovnat. Zkousel jsem ty cepy povolit, ale nedari se mi to a nevim jestli to mam silou z tech cepu svleknout.

Tu prestavbu vysilacky tam nemam
helllo

#14 Příspěvek od helllo »

tak jsem to odsrouboval z tech serv a narovnal, ale stejne by me zajimalo, tak to dostat z tech cepu

..nicmene, vrtas stejne furt ujizdi, takze to asi bude rukama :-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“