Levný servo tester z HC - HXT servo tester
Levný servo tester z HC - HXT servo tester
Ahoj,
mám z HC tento servotester : http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8373
bohužel se soudruhům z Asie ve snaze uspořit nějek nechtělo přiložit manuál. A ani ho nikde nevidím online ( mimochodem na toto si stěžují i další diskutující v příspěvcích pod stránkou na HC... )
jde mi o toto :
vyčetl jsem že napájení má být 4,8V ... jasně, červený a černý ... ale kde vzít ROZUMNĚ takové napětí ... létám s 3S1 11,1V ... na nabíječku ? to si myslím že není dobrý nápad. regulovaný zdroj SS doma nemám
co třeba toto : http://www.gme.cz/cz/index.php?product=819-023 a do toho 4x nabíjecí baterky AA 1,2V ?
jinak předpokládám že mi to bude fungovat ... na servo konektoru ( nožičkách ) nikde není označení výstupů, snad když to prohodím serva přežijou ... ( mám 50% naději na úspěch hned napoprvé )
jen ty 2 samostatné nožičky, to nevím na co je ...
jak by člověk někdy i rád měl návod ( ačkoliv jindy návod má a vůbec ho nepotřebuje ... klasika )
P.S. někdo pod článkem píše že napájení může být 6V-22V ale přijde mi že to je na takovýho drobka docela přeháňka... hmmm...
mám z HC tento servotester : http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8373
bohužel se soudruhům z Asie ve snaze uspořit nějek nechtělo přiložit manuál. A ani ho nikde nevidím online ( mimochodem na toto si stěžují i další diskutující v příspěvcích pod stránkou na HC... )
jde mi o toto :
vyčetl jsem že napájení má být 4,8V ... jasně, červený a černý ... ale kde vzít ROZUMNĚ takové napětí ... létám s 3S1 11,1V ... na nabíječku ? to si myslím že není dobrý nápad. regulovaný zdroj SS doma nemám
co třeba toto : http://www.gme.cz/cz/index.php?product=819-023 a do toho 4x nabíjecí baterky AA 1,2V ?
jinak předpokládám že mi to bude fungovat ... na servo konektoru ( nožičkách ) nikde není označení výstupů, snad když to prohodím serva přežijou ... ( mám 50% naději na úspěch hned napoprvé )
jen ty 2 samostatné nožičky, to nevím na co je ...
jak by člověk někdy i rád měl návod ( ačkoliv jindy návod má a vůbec ho nepotřebuje ... klasika )
P.S. někdo pod článkem píše že napájení může být 6V-22V ale přijde mi že to je na takovýho drobka docela přeháňka... hmmm...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
steno1883 píše:Pokud se podíváš pozorně hned na první recenzi (Flying Monkey), tak podle všeho dva kablíky jsou na napětí 6-22V a ty dva piny na stabilizované 4,8V. To by mohlo být napětí dejme tomu od reglu.
jasně, proto jsem to tam psal, jen mi přijde že to je docela dost velký rozsah napětí a na tak malým plošňáku jsem nenašel žádný viditelný BEC který by to reguloval na napětí pro servo...
a to připojení na regl, to je fajn nápad, jen jsem si ten servotester pořizoval proto abych nemusel regl a vysílačku požívat, prostě při stavbě letadla k určení 0 polohy serv ... ještě bez zástavby reglu, motoru atd ...
a co si myslíte o tom domečku na 4 baterky ? to mi přijde nakonec docela fajne, ne ?
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Já teda používám jiný servotester, ale to nemáš nějaký starší přijímačový pack? Pokud testuju serva, použiju čtyřčlánek NiCd, na delší testy anebo test reglu/motoru právě ten regl.
A pro napájení testeru z jakékoliv baterie mám malý 10A regl v šuplíku
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
dusi píše:Já teda používám jiný servotester, ale to nemáš nějaký starší přijímačový pack? Pokud testuju serva, použiju čtyřčlánek NiCd, na delší testy anebo test reglu/motoru právě ten regl.
bohužel nikdy jsem nelétal nic na čmouďák a ani bezmotorové mimo svahový kombat s deltakřídlem Tornádem ( tam je ale přijímačový pack zalepen do EPP natvrdo ) a tak nemám přijímačový pack. Rozhodnuto, v úterý si z Brna dovezu ten domeček na 4 tužkovky a mám vystaráno, skladné, jednoduché - 4 nabíjecí články mám a hotovo ...
jinak tento servo tester jsem si vybral především proto že je levný a malý (lehký do zásilky z HC
Ahoj, nic ve zlym, ale tenhle HXT tester spokojene pouzivam taky a vsechny vyvody a konektory jsou tam popsany - i kdyz uznavam (a pisou to i v tech recenzich na HC), ze popis je mizerne videt, anzto je malinkatej a skrz tu silnejsi pruznou smrstivku to skorem neni videt.
Takze ty dva kabliky (cervenej a cernej) jsou pro napajeni 6-22V, odzkouseny mam bezproblemove z 2 i 3 clanku LiPo. Na nabijecku bych to fakt radeji nepripojoval. Tuzkovky v kleci - proc ne, ale zase kdyz uz mas ten 3 clanek, neni to zbytecny?
2 pinovej konektor je pro napajeni cca 5V z reglu (ten mam uspesne zaslepenej vykuchanym jumperem, abych to nahodou neslusnul).
3 pinovej je pro pripojeni servokabliku (+, - i signal je popsanej na tistaku), kdyztak se ti doma podivam, kde je minus :-)
Takze ty dva kabliky (cervenej a cernej) jsou pro napajeni 6-22V, odzkouseny mam bezproblemove z 2 i 3 clanku LiPo. Na nabijecku bych to fakt radeji nepripojoval. Tuzkovky v kleci - proc ne, ale zase kdyz uz mas ten 3 clanek, neni to zbytecny?
2 pinovej konektor je pro napajeni cca 5V z reglu (ten mam uspesne zaslepenej vykuchanym jumperem, abych to nahodou neslusnul).
3 pinovej je pro pripojeni servokabliku (+, - i signal je popsanej na tistaku), kdyztak se ti doma podivam, kde je minus :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
- fofrofronek
- Kontaktovat uživatele:
Budu mít pravděpodobně blbý dotaz.
K čemu je testování serv na servotesteru a jak se to dělá ?
Mám totiž rozdělaný jeden projekt s jednočipem a kus zdrojáku jsem zkopíroval a včlenil i s "bonusovou" funkcí servotesteru.
Ten projekt je hardwarově jednoduchý převodník vysílač - precizní USB Joystick (s rozlišením 16 bitů na osu).
Váhám, jestli servotester vykosit, nebo nechat ?
Mám totiž rozdělaný jeden projekt s jednočipem a kus zdrojáku jsem zkopíroval a včlenil i s "bonusovou" funkcí servotesteru.
Ten projekt je hardwarově jednoduchý převodník vysílač - precizní USB Joystick (s rozlišením 16 bitů na osu).
fofrofronek píše:Budu mít pravděpodobně blbý dotaz.
já jsem si servotester pořídil proto že stavím v poslední době dost letadel... abych měl jistotu že serva osazuji v nulové poloze ( to samozřejmě můžu i po připojení na přijímač přes vysílačku což ale nechci protože je to někdy ve fázi výstavby modelu dost těžko zvládnutelné a v hotovým modelu zase nemám vždy už dost možností nastavení serva měnit - především s ohledem na ztížený přístup )
dále si myslím že to může posloužit i ke kontrole chodu serva, zda jede korektně do krajních poloh, zda drží střed, zda servo nevrčí - pomůže mi to odhalit potenciálně nekvalitní servo dřív než ho dám do letadla kde by to mohlo mít fatální následky ....